Ünal Aysal'dan olaylı derbi için olay sözler: Ben olsam...

03.03.2021 - 16:24 | Son Güncellenme: 03.03.2021 - 18:38

Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan ve uzun süre tartışılan derbiyle ilgili bir yorum da Galatasaray'ın eski başkanı Ünal Aysal'dan geldi. Aysal, mevcut yönetimi Kadıköy'de oynanan derbide tavır alamamakla eleştirdi. Peki Ünal Aysal başkan olsaydı ne gibi bir tavrı olurdu? İşte detaylar...

Ünal Aysal'dan olaylı derbi için olay sözler: Ben olsam...

AJANSSPOR-HABER

Galatasaray'ın eski başkanı Ünal Aysal, sosyal medya uygulaması Cluphouse'da çarpıcı açıklamalar yaptı. Mahkemelik olan Fenerbahçe-Galatasaray derbisi için 'Yönetime bir şey söylemek istemem' diyen Aysal, kendisi başkan olsa ya maçın oynanmayacağını ya da seyirciler çıkarıldıktan sonra karşılaşmanın yapılacağını söyledi. Detaylar haberde...

Ünal Aysal: "Her şeye itiraz etmek sizi güçlü kılar ama..."

Aysal, sarı kırmızıların suç duyurusunda bulunduğu Fenerbahçe-Galatasaray derbisinde yaşanan olaylar için yönetimi eleştirdi.

Aysal, "Galatasaray yönetiminin büyük sorumlulukları var. Bunlardan birincisi  kendi taraftarına dair sorumluluk. Ondan sonra diğer sorumluluklar devreye girebilir. Bugünkü yönetime bir şey söylemem ve onlar aleyhinde bir konumda olmak istemem. Bu her şeyden önce ayıp olur. Ama şu kadarını söylemekle yetinmek istiyorum. Bakın her şeye itiraz etmeniz bir dönemden sonra sizi güçsüz kılar. Ama bazı şeyler var ki bunlara muhakkak itiraz etmeniz ve oraya ayar koymanız ve oradaki pozisyonunuzdan ayrılmamanız lazım" dedi.

Ünal Aysal: "O gün ya maç oynanmayacaktı ya da taraftar oradan çıkarılacaktı"

Fenerbahçeli yöneticilerin o maçta taraftar sokarak risk aldıklarını belirten Aysal, konuşmasına şöyle devam etti:

O maçta karşı taraf tarafından bu hareket yapıldıysa karşı taraf bir risk almıştır. O riski onlara ödetmek lazım. Yani o riskin bedelini onlar ödemek zorunda. Bunu açıklamak lazım. Açıklamazsam görevini yapmamış olurum. Ama bu bir tercih meselesidir. Ancak bunun için yöneticilerimizi suçlayamazsınız. Herkesin renkleri var yöneticilerin de renkleri var. Ben dolambaçlı yoldan gitmeyi sevmem. O gün orada reaksiyonu yerinde vermek gerekirdi. O gün ya maç oynanmayacaktı ya da taraftar oradan çıkarılacaktı. Yapılması gereken buydu ve mümkündü."

FENERBAHÇE YÖNETİCİSİ METİN SİPAHİOĞLU, GALATASARAY'A BELGELERLE YANIT VERDİ. HABERİ OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ...

"Galatasaray'da yöneticilik düşünmüyorum"

Aysal, Galatasaray yönetimine talip olup olmayacağına dair soruya da yanıt verdi. "Ben Galatasaray'ın her zaman içindeyim. Maçları, branşları takip ediyorum. Sizlerin arasındayım" diyen Aysal, kulüpte görev almayacağını söyledi.

Galatasaray'ın eski 1 numarası Aysal, sözlerini şu şekilde tamamladı:

"O deneyimi yaptım. Daha genç daha dinamik arkadaşların görevi alması daha doğru olur diye düşünüyorum. Ama önümüzdeki günlerde Galatasaray'ın ekonomik yapısı ne olur, nereye döner ve ne şekilde reorganize olur? Özellikle ben Galatasaray'ın dış ilişkilerinde çok aktif olmasını dışarıdaki bağlarının güçlendirilmesini öneriyorum bundan sonraki Galatasaray yöneticilerine. Bunun şekilleri var. İhtiyaçları olursa yardımcı olurum. Gerekirse parmağımı işin içine sokarım. Ama Galatasaray'da bugün için bir kulüp yöneticiliği pozisyonunu düşünmüyorum."

GALATASARAY BAŞKANI MUSTAFA CENGİZ VE YUSUF GÜNAY'IN AÇIKLAMALARI İÇİN TIKLAYINIZ...

Senin için hazırladığımız haberler