Ünal Karaman: "İzleyiciler için iyi bir mücadele olacak"

23.10.2019 - 19:20 | Son Güncellenme: 23.10.2019 - 19:20

Ünal Karaman: "İzleyiciler için iyi bir mücadele olacak"

TFF Süper Lig ekiplerinden Trabzonspor teknik direktörü Ünal Karaman, UEFA Avrupa Ligi'nde Krasnodar ile sahalarında karşılaşacakları maç öncesi basına açıklamalarda bulundu.

Karaman'ın açıklamalarından Ajansspor'un derledikleri şu şekilde:

"İzleyiciler için iyi bir mücadele olacak."

Kullandığımız oyuncuların tamamı, takım olgusu içinde hareket ediyor. Bu konuda da oyuncularımıza, yönetimimize ve camiamıza teşekkür ediyorum. İnsanların kafasında rahat bir maç olacak denilebilir. Bizim takım karakteri ile örtüşen yanları var. İzleyiciler için iyi bir mücadele olacak. Etkili oyuncuları var. Kısmen bizim de yaşadıklarımız zorlukları yaşıyorlar

"Bilenlerin konuşup anlatması gerekir ama kader de bunlar da oluyor. Hakkınızı helal edin, biraz kafanızı ütüleyeceğiz. Söyleceğimiz şeyler birbiriyle örtüşen şeyler. Müsabakanın öneminden bahsedeceğiz. İyi bir oyunla iyi bir sonuç bekleyeceğiz."

Gruptaki sonuçlara ve puan durumuna baktığınızda, kolay bir rakip diye düşünebilirsiniz. Kaliteli bir takımla oynayacağız. Kilit bölgelerdeki oyuncuları sakat. Futbolun doğrularında kalmaya çalışan bir takımla oynayacağız. İki takım için de zor bir maç olacak. Gelen misafirlerimize hoş geldiniz diyorum. Umarım sadece futbolun konuşulacağı, sakatlığın olmayacağı ve izleyenlerin keyif alacağı bir karşılaşma olur.

Antrenman planlamasını yaparken dahi, oyuncu kalitesi ve güç değerlendirildiği anda oyun anlayışı konusunda sapmalar olabiliyor. Biz geçen sene oynadığımız oyunda topla ilişkileri iyi olan, takım savunmasına yardımcı olabilen ve bizim için önemli olan 4 ileri uç oyuncusunu kaybettik. Şartlar ne olursa olsun elimizdeki oyuncu grubu düşündüklerimizi yapmaya çalışıyor.

Mikel bir kas sorunu yaşadı. Uzun lig maratonunu dikkate aldığımızda dinlendirebiliyoruz.

İki takımın kaderini de yarınki maç belirleyecek. Bizim için önemli olduğu kadar rakibimiz için de önemli bir karşılaşma. Biz de bunun bilincindeyiz.

Ben her zaman biz mantığı içinde bakarım. UEFA da kulüplere böyle bakıyor. Kulüp olarak elde ettiğin başarılar ülkeye yansıyor. Şu anda kritik eşikteyiz. Kendi adımıza bunun için çabalayacağız. Birimiz düşersek diğerleri de düşer. Umarım biz katkı sağlarız.

Biz de aslolan Milli Takım'dır. Milli Takım'ın başarılı sonuçlar almasını her şeyden daha önde tutarız. Kulüpler kendi içinde birçok zorluk yaşıyorlar. Krasnodar'ın da ciddi bütçesi olmasına rağmen, kulüpler zaman zaman bu tarz zorluklar yaşıyorlar. 

Daniel her yönüyle hazır. Sezon başında gerekli yüklemeleri yapıyorsunuz. Bazı oyuncuları bugünden yarına istediğiniz seviyeye getiremezsiniz. Şunu biliyoruz ki, oyuncumuz çok özel bir oyuncu. Kendisinden beklentilerin farkında. Umuyoruz ki sakatlık sorunu yaşamadan üzerine koyarak ilerler. Birinci hedefimiz oyuncumuzun sakatlığının nüksetmemesi.

Senin için hazırladığımız haberler