Ünal Karaman'dan sert açıklamalar: "Gerçeklere gözünüzü kapatmayın"

06.03.2019 - 11:04 | Son Güncellenme: 06.03.2019 - 14:04

Ünal Karaman'dan sert açıklamalar: "Gerçeklere gözünüzü kapatmayın"

Trabzonspor teknik direktörü Ünal Karaman basın toplantısında sert açıklamalarda bulundu.

Trabzonspor'daki geleceği, kulübün borçları, takımın durumu, kendisine yöneltilen eleştiriler ve Olcay Şahan'ın affı hakkında konuşan Karaman'ın açıklamalarından Ajansspor'un derledikleri şu şekilde: 

"Türk futbolu için mücadele ediyoruz..."

Bizim tek derdimiz Trabzonspor değil. Türk futbolu için de mücadele ediyoruz. Yönetiminizle birçok şeyi konuşsanız da iş dönüyor dolaşıyor bütçeye geliyor. Bu bütçe hesabı içerisinde geçmiş borçlarından ciddi şekilde arındırılmış bir kulübümüz var. Hala ciddi anlamda borçlarımız var.

"Geleceği konuşuyoruz..."

Açık olmak gerekirse geçmişin ağırlığını atmaya çalışıyoruz.

Biz uzatalım uzatmayalım tarzında bir şey konuşmuyoruz. Biz sadece geleceği konuşuyoruz. Bu kulüpte devam eden bir teknik direktör sözleşmesi var ve önümüzde 10 maç var. Belki yarın da sözleşme uzatalım diyebilirler, belki sezon sonunu beklerler. Biz hiç gitmeyecekmişiz gibi çalışmaya devam edeceğiz ama elbette yarın gidecekmiş gibi de hazır olacağız. Zaten bizi tanıyanlar bilirler. O yüzden bir aceleye mahal yok.

"Trabzonspor'un gücünün farkında değilsiniz"

Ben işi biraz baştan alayım. Biz oyuncularla yaptığımız toplantılarda bazı şeyleri konuştuk ama siz hala Trabzonspor'un gücünün farkında değilsiniz. Maçlarda kadroya baktığımızda yapabileceğim hamle oyuncularını vicdanlı iseniz görebiliyorsunuz. Çok fazla hamle şansımız yok. Ligin en hamlesiz takımıyız.

"İşin sorumluluk tarafı farklı"

Sizin bakış açınızda mazeret tarafı hep var. İşin sorumluluk tarafı çok farklı. Eğer oyuncu değiştirmeye kalırsa iş meydanı kimseye bırakmam. Bu benim en iyi yaptığım iş. Bir siz akıllısınız ben geri zekalıyım öyle mi? Ama yapacağınız hamlede mutlak bir değişiklik fark edeceksiniz ki bu hamleyi yapacaksınız. Trabzonspor gerçeğinden birçoğunuz uzak yaşıyorsunuz.

"Oyuncu değişikliği yapacaktım..."

Ben bu işin gerçeğini biliyorum. Ben bu işin özünü de biliyorum. Maçı bitireyim diye Yusuf'la Ali Osman hamlesi yapacaktım. Ama kornerdi, goldü derken yapamadık. Uzunu çıkarıp kısayı koymak o pozisyonda bana akılcı gelmedi. O pozisyonu savuşturmuş olsaydık oyuncu değişikliği yapacaktım. Taraftar gözüyle veya işi bilmeyen gazeteci gözüyle bakarsanız evet Ünal Karaman'ı eleştirebilirsiniz.

"İnsanların duymak istediği cevap... "

Oyuncu değişikliği yapacağız. Daha genç oyuncu oyuna girerken tahribat başlıyor. Biz futbol cahiliyiz siz akıllısınız. Çok teşekkür ederiz. Benim hatalı oyuncu değişikliklerimden dolayı biz motivasyon kaybı yaşadık, puanlar kaybettik. İnsanların duymak istediği cevap bu. Manşetinizde bu olsun, 'Hocadan itiraf' diye.

"Bana teşekkür edilmesi lazım"

Başından itibaren devre arası da olmak üzere 25 civarı oyuncuyu çalıştırmışız ve kadromuzdan göndermişiz. Dolayısıyla biz sezon başı kampında ne yaşadığımızı biliyoruz. Ben hayatımın hiçbir evresinde mazeretlere sığınmadım. Sorun çözmeye gayret eden insan oldum. Bölgesel yetersizliğimizi ifade ediyorum. Bu sakın ola ki oyuncularımızın üzerine güven eksikliği olmasın. Abdülkadir Parmak'ı oyundan aldık diye eleştiri getiriyorsunuz. Bana bilakis teşekkür edilmesi lazım.

"Mücadeleyi gençlerimle veriyorum"

Benim oyuncum gencim de dahil olmak üzere arslandır. Ben o mücadeleyi gençlerimle veriyorum. Ben yarın bırakır giderim sonra görürüm bu gençlerden kaç tanesiyle şampiyonluk mücadelesi verilir. Ama bir taraftan da mayalanması lazım. Bunların hepsi bir süreç. Ben sizler gibi hoyratça bakamam. Hepsi benim için bir gerçek.

Türkiye'de sadece Trabzonsporluları değil her renkten insanı Trabzonspor'a sempatik bakar hâle getirdik. Ona rağmen hâlâ beğenmiyorsunuz. Ben çok teşekkür ediyorum ya, çok adilce bakıyorsunuz. Onun için gelecek planlamamızda ben her şeye rağmen kupayı alacağımızı düşünüyordum. Çok hayal kırıklığı yaşadım, üzgünüm. Ama onlar da insan. Aynı tipte oyuncuya aynı yüklemeleri çok yaptık. Fiziksel demiyorum, onların işleri bu yapacaklar. Ama zihinsel farklı. Yoruluyorlar. Maalesef bugünkü şartlar bunu gerektiriyor ve böyle mücadele ediyoruz.

"Gerçeklere gözünüzü kapatmayın"

Benim geçmişteki basınla ilişkimi de biliyorsunuz şimdi de görüyorsunuz. Lütfen verilen cevapları kişisel olarak algılamayın. Her türlü soruyu sorun cevaplayalım. Ama bugün içerisinde bulunduğumuz noktaya toz kondurmamanız lazım. Ümraniye'yi, Hatayspor'u gördünüz. Alt ligleri küçümsemeyin. Dolayısıyla hayatın her anlamında gerçeklere gözünüzü kaparsanız zaten Trabzonspor adına çok fazla paylaşacağımız bir şey yok.

Akhisarspor maç yorumu

Bu hafta oynayacağımız Akhisarspor kadrosuna baktığımızda iyi oyunculardan kurulu bir kadro. Üzerimizdeki takımları değerlendirdiğimiz anda 2-3 sakatlığın çok fazla göze batmadığı bir takım olarak göze batıyorlar. Benim 2-3 oyuncum daha sakatlık yaşarsa biz bazı şeyleri şansla idare edemeyecek bir konuma geliriz. Benim 4-5 oyuncumun antrenman eksiği olmasaydı daha farklı bir yere gelebilirdik. O yüzden son dakikalarda yediğimiz golleri şans olarak değerlendiremeyeceğim. Herkes çok iyi oynayıp da maç kazanmıyor. Kötü oynayıp da maç kazanıldığı da oluyor keşke bu sefer de bize olsaydı.

"Ligi objektif değerlendirenlere teşekkür ediyorum"

Ligi objektif bir şekilde görüp değerlendiren insanlar kadro yapısına ve hamle sayısına baktığında içerisinde bulunduğumuz durumu görüyorlar. Kendilerine teşekkür ediyorum. Ümraniye maçında da ilk penaltı golünü yedikten sonra 4-5 pozisyonumuz var onlardan birini yapmış olsak bugün yine farklı şeyi konuşmuş olacaktık.

"Ligimiz enteresan durumda"

Enteresan bir lig yaşıyoruz. En alttakiyle üsttekilerin puanına baktığımızda yarın kimse ne olduğunu bile anlamayabilir. O yüzden gün birlik olma günü, işi sıkı tutmakta fayda var. Göztepe maçını oynayan oyuncular da bu oyuncular. Biz aynı oyuncularla sürekli oynuyoruz. Birçoğu özveriyle, iğnelerle fedakarlık yaparak oynuyor.

"Kolay maç, kolay rakip yok!"

Göztepe bize final maçı olarak baktı, Kasımpaşa öyle. Akhisar da öyle gelecek. Kazansa düşme potasının üzerine çıkacak. Elbette bizi yenmek için gelecekler. Bizim için bakıldığında da öyle. Bu ligde kolay müsabaka, kolay rakip yok. Herkesin seni yenebilecek bir gücü ve silahı var. Ligde oynayacağımız en önemli maçı oynayacağız belki de bu hafta.

"Oyuncularımızla kişisel sorunumuz yok"

Olcay ve diğer oyuncularımızın bizim gerçeğimizde herhangi bir hikayeleri yok. Bizim kişisel olarak hiçbir sorun yaşamadığımız kardeşlerimiz. Bunu Burak için de söyleyebiliriz, Onur için de söyleyebiliriz. Nasıl algılarsınız bilmiyorum ama kendi evladımızdan ayrı görmeyiz. Çünkü burada sorumlu olduğumuz ve bir grup hiyerarşisini korumak adına yaptığımız bazı hamleler var. İnşallah bundan sonraki hayatları mutlu geçer. Olcay konusunda da kulağıma bazı şeyler geliyor. Duyunca, okuyunca utanıyorum. Benim kişisel ne sorunum olabilir. Her oyuncumuz bizim için değerlidir diyoruz. Olcay'a farklı mı davranacağız? Dolayısıyla yaşanan hiçbir olayda kişisel hiçbir sorunumuz olmadı. Yine sokakta gördüğümde yine benim kardeşim hepsi. Ama burada Trabzonspor'a hizmet ediyorsanız bu grubun heyecanını da hissettiklerini de yüksek tutmalısınız. Takım anlamı içerisinde motivasyonuyla, takım disipliniyle ilgili sorunlar yaşadık. Biz de onunla ilgili olarak bir karar aldık. Olayın asla kişisel bir sebebi yoktur. Affedilme konusunda şu an için bana bildirilen net bir şey yok. Bir süreç var evet, kesinleştiğinde herkesin haberi olur.

"Herkes kulağını tıkayıp işini yapacak"

Oyuncularımız kulaklarını tıkayacak ve işlerini yapacak. Dışarıdaki baskı ne olursa olsun tek çabası işini yapmak olacak. Bunlar sizin çocuklarınız. Bir tarata baktığınız anda evet onları zaman zaman biz eleştirdik, hatalarını yüzlerine söyledik. Bu kimin için geçerli Zeki Yavru yaşamıştır, Mustafa Yumlu yaşamıştır. Şimdi de bu gençler yaşıyor. Bir tarafta moral vermeniz gereken gençler, bir tarafta psikolojisi alt üst edilen gençler. Bu baskı bütün oyuncular için geçerli. Arkadaşlar sonuçta insanız. Baskının oluşturmuş olduğu stres olabilir. Kızdığım bir konu oldu. Formayı kategorize edemez benim oyuncum. Burada antrenman yapıyor, bazen alt takıma gönderiyoruz maça çıksın diye bunu yadırgayamaz. Bu oyuncuyla ilgili alt takımdan gelen raporda sorun çıkıyorsa burada bir sorun vardır. Üzerindeki forma 1961'de de olsa burada da olsa bordo-mavi forma.

Sakatlıklar hakkında...

Bizde sezona başlarken Sosa, Kucka vardı. Biz uzunca bir dönem bu oyuncuları kullanamadık. Onazi'yi hâlâ kullanamayacağız. Kimse 'orta sahada defans yapan oyuncu yokken mücadele ediyorlar' demiyor. Luiz'i sol beke koysaydım siz yine 'orta saha sol bek mi oynar' diyecektiniz.

Şenol Güneş yorumu

Şenol Hoca bu şehrin bir değeri, kendisine sonsuz başarılar diliyoruz. Şenol Hocamızın milli takıma başladığı dönemde ben de onun teklifi üzerine milli takımda hocalık hayatıma başladım. Milli takıma tekrar göreve geldikten sonra bizdeki oyuncularla ilgili bir fikir paylaşımımız oldu. Şenol Hocanın da bu paylaşımları ciddiye alacağını düşünüyorum.

Sakat oyuncular hakkında...

Erzurum maçından sonra milli ara var. O milli aranın ardından Perreira'nın bizimle beraber olacağını düşünüyorum. Ömür uzun zamandır ayağının arkasına ayakkabı vurmasından dolayı aynı bölge sürekli tahriş olunca dinlendirme söz konusu oldu. Onun da aramızda olması yakındır. Yusuf yine aynı şekilde ayağının kemik kısmında bir büyüme söz konusu. Bunun açıklamasını kulüp doktorumuz verebilir. O da o sakatlıkla iğnelerle sahaya çıkarak oynuyor. Aynı şekilde Vahit, çok karakterli bir çocuk. Aramızda bir tane kaçak yapan oyuncumuz yok. Ben hepsine aidiyet duygularından ötürü çok teşekkür ediyorum.

Senin için hazırladığımız haberler