Everton - Manchester United: 1-0 (MAÇ SONUCU - ÖZET)

Akın Ungan
09.04.2022 - 16:15 | Son Güncellenme: 09.04.2022 - 17:16

Premier Lig'de Everton ile Manchester United karşılaştı. Cristiano Ronaldo'lu United, Everton'a 1-0 yenildi. Everton ligde kalma yolunda kritik maçı geçti.

Everton - Manchester United: 1-0 (MAÇ SONUCU - ÖZET)

AJANSSPOR HABER

Premier Lig'in 32. haftasında Everton ile Manchester United karşı karşıya geldi. Ligde kalma yolunda kritik bir maça çıkan Everton, zorlu rakibini 1-0 yenmeyi başardı. Goodison Park'tan puansız ayrılan Manchester United için Şampiyonlar Ligi planları zora girdi.

Everton golle döndü

Zorlu karşılaşmada Manchester United kalesine seyrek gelen Everton, 27. dakikada golle döndü. Sol kanatta topla buluşan Richarlison ceza sahasına sokuldu. Richarlison'un yerden kale alanına gönderdiği topa Manchester United savunması ayak koydu.

Ceza sahası dışına açılan topu Gordon önünde buldu. Gordon'un şutunda savunmaya çarpan top kaleci De Gea'yı yanıltarak filelere gitti.

Lampard rahat nefes aldı

Everton'ın kötü giden sezonunda takım başına getirilen Frank Lampard, Premier Lig'in köklü kulübü ile çıktığı ilk 9 maçta 7 mağlubiyet alarak, kulüp tarihinde bu alanda en kötü istatistik kaydeden menajer olmuştu. Manchester United karşısında bu galibiyeti alarak Frank Lampard, kötü gidişata son verdi.

Düşme hattıyla aralarında 1 puan vardı

Everton'ın, Manchester United maçından önce Premier Lig'de düşme hattı ile arasında 1 puan vardı. Ligin köklü kulüplerinden biri olan takım, lige tutunmak için United karşısında büyük mücadele verdi. Bu kritik maçı kazanmayı başaran takım, puanını 28 yaparak nefes aldı. Beklenen performansı bu sezon gösteremeyen Manchester United, aldığı mağlubiyetler ile Şampiyonlar Ligi ihtimalini de zora soktu. Ligin alt sırasındaki Everton'a 1-0 kaybeden United, Avrupa potasından çıkarak, 51 puan ile 7. sırada kaldı.

Ronaldo'nun bacağının son hali 

Everton deplasmanından eli boş dönen Manchester United'ın dünyaca ünlü yıldızı Cristiano Ronaldo'nun bacağının hali dikkat çekti. Maç boyunca aldığı darbelerin ardından bacağında yaralanmalar oluşan Ronaldo bu şekilde soyunma odasının yolunu tuttu. 

Senin için hazırladığımız haberler