United’dan City’ye şampiyonluk izni yok!

09.05.2021 - 19:06 | Son Güncellenme: 09.05.2021 - 19:13

Premier Lig’de Manchester United, geriye düştüğü maçta Aston Villa’yı devirerek ezeli rakibi Manchester City’nin şampiyonluğunu ilan etmesine izin vermedi.

United’dan City’ye şampiyonluk izni yok!

AJANSSPOR-HABER

İngiltere Premier Lig'de Manchester United, deplasmanda Aston Villa'yı 3-1 mağlup etti. Ligde zirve mücadelesini sürdüren Kırmızı Şeytanlar, 35. hafta karşılaşmasında Villa Park Stadı'na konuk oldu.

ManU ikinci devre geri döndü

Karşılaşmaya atak başlayan ev sahibi Aston Villa, 24. dakikada Bertrand Traore'nin ağları sarsmasıyla ilk yarıyı 1-0 önde kapadı. İkinci devrede ataklarını sıklaştıran Manchester United, 52. dakikada penaltıdan Bruno Fernandes, 56. dakikada Mason Greenwood ve 87. dakikada Edinson Cavani'nin golleriyle karşılaşmadan 3-1 galip ayrıldı.

Aston Villa 10 kişi kaldı

Aston Villa'da Ollie Watkins, 89. dakikada ikinci sarıdan kırmızı kart görerek takımını sahada 10 kişi bıraktı. Bu sonuçla Manchester ekibi, bir maç eksiğiyle puanını 70'e yükselterek ikinci sıradaki yerini korurken, Aston Villa ise 48 puanla 11. sırada kaldı. 

United yenilse City şampiyon olacaktı

Eğer United kaybetmiş olsa, 80 puanı bulunan Manchester City bitime 4 maç kala şampiyonluğu garantileyecekti.

Manchester United pes etmiyor

Öte yandan Manchester United, bu sezon Premier Lig’de yenik duruma düştüğü maçlardan 10 tanesini kazanarak bu alanda rekor kırdı. Bu sezon 13 penaltı golü atan Bruno Fernandes ise, Manchester United tarihinde bir sezonda en çok penaltı golü atan futbolcu oldu.

Senin için hazırladığımız haberler