United'ın sembol ismi Rooney: "Liverpool şampiyonluğu hak ediyor"

22.03.2020 - 18:15 | Son Güncellenme: 22.03.2020 - 18:36

United'ın sembol ismi Rooney: "Liverpool şampiyonluğu hak ediyor"

İngiltere Championship ekiplerinden Derby County'de forma giyen ve yardımcı antrenör olarak görev yapan sski Manchester United oyuncusu Wayne Mark Rooney, Premier Lig'de şampiyonluğu Liverpool'un hak ettiğini söyledi. 

"Bu kriz futboldan ve her şeyden daha çok büyük"

The Times'da haftalık olarak yazı yazan Rooney, "Dünya ciddi bir virüs salgını ile karşı karşıya. Bu kriz futboldan ve her şeyden daha çok büyük. Herkesin bunu oturup düşünmesi gerekiyor. "dedi. 

FA lig sezonunun tamamlanacağını...

"Geçen hafta yapılan tüm duyurularda eksik olan tek şey, her kulübün oyuncularını evde tutması ve karar vermek için münferit kulüplere bırakmak yerine kimseyi riske atmaması gerektiğiydi. Bunu görmek isterdim ama göremedim. FA lig sezonunun tamamlanacağını ve bunun adil olduğunu açıklığa kavuşturdu."

"Şampiyonluğu hak ediyorlar"

"Liverpool Premier Ligi kazanacak. Çünkü harikalar. Çok fazla maç kazandılar ve açık ara öndeler. Şampiyonluğu hak ediyorlar. 30 yıl bekledikten sonra böyle bir son hayal edebiliyor musunuz? Avrupa kupalarına giden, Premier Lig'den düşen ve Premier Lig'e yükselen takımlar da şu anki haliyle kalabilir"

"Adil olan şey, 2019-20'yi bitirmek."

"Liglerin ertelenmesi kulüpler için çok büyük mesele. Çok fazla tartışma ve yasal süreç yaşanacaktır, bunu hayal edebiliyorum. Adil olan şey, 2019-20'yi bitirmek. Bu süre içinde gelecek sezonu kaybetmemiz gerekse bile."

"Sezonu bitirmek 2020'nin sonuna kadar sürerse bu beni şaşırtmaz"

"Sezonu bitirmek 2020'nin sonuna kadar sürerse bu beni şaşırtmaz. Fubol ve diğer endüstriler ne olacağını henüz bilmiyor. Şu an tavsiyeleri dinlemek ve gerekli önlemleri almak zorundalar. Böyle düşünüyorum."

"Bu krizde neden bu kadar kişiyi bir araya getirelim?"

"Eğer maçlar seyircisiz oynanmaya başlarsa bu da insanları bir araya getirmek anlamına geliyor. Ambulanslar, doktorlar, sağlık personeli... Onlara ihtiyacımız var. Polis de gelebilir. Bu krizde neden bu kadar kişiyi bir araya getirelim? Koronavirüs yüzünden ölen ya da hasta olan çok insan olduğunu bilerek bu oyunu oynarsam çok rahatsız olurdum."

4 gol 2 asist

Öte yandan bu sezon 15 maçta forma giyen Rooney 4 gol ve 2 asist ile oynadı.

AJANSSPOR-DIŞ HABER

Senin için hazırladığımız haberler