Fernando Alonso, Haaland ve Mbappe'in Real Madrid'e transferini açıkladı

Orhan Gülek
28.12.2021 - 16:59 | Son Güncellenme: 28.12.2021 - 17:13

Formula 1'in İspanyol pilotu Fernando Alonso, onur üyesi olduğu Real Madrid'in gelecek sezon Mbappe ve Haaland'ı transfer edeceğini söyledi.

Fernando Alonso, Haaland ve Mbappe'in Real Madrid'e transferini açıkladı

Orhan GÜLEK - AJANSSPOR

Sıkı bir Real Madrid taraftarı olan İspanyol Formula 1 pilotu Fernando Alonso, gelecek sezon Mbappe ve Haaland'ın eflatun-beyazlı ekipte oynayacağını açıkladı.

2017'de Real Madrid Kulübü'nün onur üyesi olarak ilan edilen Fernando Alonso, İspanya basınına yaptığı açıklamada dünya futbolunun gelecekte en iyi isimleri olmasına kesin gözüyle bakılan Erling Haaland ve Kylian Mbappe hakkında konuştu.

2018’de emekli olup bu sezon gride geri dönen çifte dünya şampiyonu Fernando Alonso, İspanya'ya gelecekleri iddia edilen dünyaca ünlü iki yıldızla ilgili olarak Autohebdo ile yaptığı özel bir röportajda şu ifadeleri kullandı:


"Mbappe ve Haaland, önümüzdeki sezon Real Madrid'de forma giyecek."

Fernando Alonso'un Formula 1 kariyeri


Her sezon mutlaka en az birkaç Real Madrid maçına gitmeye özen gösteren F1 pilotu Fernando Alonso, kariyerinde 32 Grand prix kazanırken, 97 kez podyuma çıktı ve 22 defa pole rolü aldı. İspanyol pilot, 2005 ve 2006 sezonlarında Renault arabasıyla Michael Schumacher ve Kim Raikkonen gibi rakiplerini geride bırakarak dünya şampiyonu olmuş ve 2018 sezonunun sonunda emekli olduğunu açıklamıştı. Bu sezon ise Alonso, 2021 sezonunda McLaren'e giden Daniel Ricciardo'nun koltuğu devraldı ve bir kez daha Renault-Alpine için yarışıyor. 2021 sezonunu pilotlar klasmanından Alonso, 81 puanla 10. sırada tamamladı.

Alonso'nun Real Madrid'e transfer olacağını açıkladığı Erling Haaland ve Kylian Mbappe'in performansları ise adeta parmak ısırtıyor.  İşte dünyaca ünlü iki yıldızın performansı;

Haaland'dan çılgın performans

Ocak 2020'de Borussia Dortmund'a 20 milyon Euro karşılığında Salzburg'tan katılan Haaland, Dortmund ile sözleşmesini Haziran 2024'te sona erdirecek. Ancak Norveçli golcünü 75 milyon Euro'luk serbest kalma bedeli var.

Erling Haaland, Dortmund'da gösterdiği inanılmaz performans ile dev kulüplerin ilgisini çekmeyi başarmıştı. Haaland, Alman ekibinde çıktığı toplam 75 maçta 76 gollük çılgın bir performans ortaya koydu. Norveçli yıldız bu sezon çıktığı 16 maçta 19 gol 4 asist kaydetti.

Kylian Mbappe'nin söleşmesi bitiyor

İspanyol devi Real Madrid'in ilgilendiği diğer yıldız Kylian Mbappe'in Paris Saint-Germain ile sözleşmesi sezon sonu bitecek. Yıldız oyuncu Kylian Mbappe ise bu sezon PSG ile 24 maça çıktı ve 15 gol, 15 asistlik performans gösterdi.

Senin için hazırladığımız haberler