Ünlü hakemi 4 kişi uğurladı, tabutunu imam taşıdı!

11.12.2020 - 16:16 | Son Güncellenme: 11.12.2020 - 16:51

Galatasaray-Fenerbahçe derbilerinin hatırlanan hakemlerinden biri olan ve Avrupa'da Türk hakemliğini temsil eden isimlerden İhsan Türe koronavirüs sebebiyle vefat etti. Eski hakemin cenaze töreni ise trajik bir şekilde gerçekleştirildi. Merkez Hakem Kurulu Başkanı Serdar Tatlı, İhsan Türe'nin yakınları ve eski hakem Binali Kartal, İhsan Türe ile ilgili açıklamalar yaptı. Türe'nin cenazesinde neden çok az kişi vardı? İşte tüm gerçekler...

Ünlü hakemi 4 kişi uğurladı, tabutunu imam taşıdı!

Emrah KARALİNÇ-AJANSSPOR ÖZEL

Türkiye Futbol Federasyonu, eski hakem İhsan Türe’nin hayatını kaybettiğini duyurmuş ve Türe’nin naaşının defnedileceği tarihi de (10 Aralık 2020 Perşembe) açıklamıştı. Uzun yıllar Süper Lig’de derbiler yöneten, Avrupa’da Türk hakemliğini temsil eden İhsan Türe dün değil, bugün trajik bir şekilde defnedildi. Türe ile ilgili tüm detaylara Ajansspor ulaştı. İhsan Türe’nin oğlu Ercan Türe, aile dostu Orkan Vural, eski hakem Binali Kartal ve Merkez Hakem Kurulu Başkanı Serdar Tatlı, Ajansspor’a konuyla ilgili çok özel açıklamalar yaptı. İşte ayrıntılar…

Eski hakemin tabutunu cami imamı taşıdı

Koronavirüse yakalanan eski hakem İhsan Türe, pandemi kuralları çerçevesinde bugün İzmir’de toprağa verildi. Türe’nin naaşı, Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi morgundan alınarak, Narlıdere Yukarıköy Mezarlığı’nda toprağa verilirken cenaze töreninde az sayıda insan yer aldı. Hatta, Türe’nin cenazesini taşıyacak kişi sayısı az olduğundan cami imamı tabutu taşıyanlar arasındaydı. Merhum hakemin oğlu Ercan Türe İstanbul’da oturduğundan İzmir’e gelişi vakit aldı ve defin işlemi bugüne sarktı. TFF’nin defin tarihiyle ilgili takip yapmadığı ve Türe’nin ebediyete uğurlandığı gün hakem camiasının ilgisiz olduğu yakınları tarafından vurgulandı.

Türe’nin yakın dostu: “Naaşı taşırken içim parçalandı”

İhsan Türe’nin aile dostu Orkan Vural, “Merhum İhsan Türe’yi namına, şanına uygun şekilde uğurlayamadık. Hakem camiası İhsan Türe’den çok istifade etti. Hem Türkiye’de hem de Avrupa maçlarında… Ben İzmir’deki hakem derneklerine durumu ilettim. Ancak; onlar da koronavirüs sebebiyle katılamayacaklarını söylediler. Merhumu Covid-19 sebebiyle kaybetsek de ne bir çelenk gönderildi, ne de bir gözlemci, üye ilgilenmedi. İhsan Türe’yi mezarına götürürken sadece 3-4 kişiydik. 70-80 metre naaşı taşırken zorlandık ve bu duruma içim parçalandı. Cenaze imamı, ‘Gelen varsa bekleyelim’ dedi ama başka gelen olmadı. Az sayıda kişi cenaze namazını kıldık ve defnettik” dedi.

Binali Kartal: “Hakem camiası adına bir skandaldır”

FIFA kokartlı eski yardımcı hakem Binali Kartal da konuyla ilgili olarak, “İhsan Türe, eski bir FIFA Hakemi ve TFF delegesiydi. Yıllarca yurt içinde ve yurt dışında Türk hakemliğine, futbola hizmet etti. Maalesef son dönemlerini huzurevinde geçirmek zorunda kaldı. İzmir’de birkaç insan dışında kendisiyle kimse ilgilenmedi. Cenazesini bir oğlu, bir aile dostu, bir imam ve bir de mezarlık görevlisi toprağa vermiş. Eyvah ki ne eyvah diyorum. İçim kan ağlıyor şu anda. Hakkını helal et İhsan Türe hocam diyorum. Kimler ilgili, kimler ilgisiz bunu kamuoyunun takdirine bırakıyorum. Bu hakem camiası adına bir skandaldır” ifadelerini kullandı.

Serdar Tatlı konuyla ilgili ne söyledi?

Yine Merkez Hakem Kurulu Başkanı Serdar Tatlı da Ajansspor’un sorularını yanıtladı. Tatlı, “Merhuma Allah’tan rahmet, sevdiklerine sabır diliyorum. Ben İhsan Türe’nin vefatını aynı gün öğrendim. TFF’nin sitesinden yapılan açıklama hem MHK’nin hem de TFF’nin ortak başsağlığı mesajıdır. Koronavirüs salgını sebebiyle belli kısıtlamalar oluyor. Bu tip durumlarda ailesi ve çok yakınları törene katılıyor. Bu nedenle İzmir’deki törene katılma imkânım olmadı” diye konuştu.

“Etrafında koşan insanlardan hiçbiri yanımızda yoktu”

Ve İhsan Türe’nin oğlu Ercan Türe, acısını kalbine gömdüğünü söyledi. Türe, “Acımız büyük. Doğduğumdan beri spor camiasının içindeyim. Çocukluktan beri evimiz hiç boş kalmazdı. Babam FIFA kokartı taktıktan sonra onun çevresinde koşan insanların hiçbiri bugün yoktu. Tabutu taşımakta zorlandık. Biz isterdik ki en azından İzmir’deki hakem camiasından 1-2 temsilci gelsin. Uzaktan da olsa 1-2 kişiyi ya da bir çelenk görmek isterdik. Babam hiçbir şekilde yoksulluk ve sefalet içinde vefat etmedi. En iyi şekilde kendisine bakılmaya çalışıldı. Yanında kimse yoktu. Bugün de kimse görmedi. Maçlar öncesi 1 dakikalık saygı duruşu yapılacak. Bu neye yarar? Zamanında onun gücünden faydalanmak isteyen, etrafında dolaşan kişiler yoktu. Bu kadar vefasız olmamak lazım” açıklamasını yaptı.

Ayrıca Ercan Türe, sosyal medya hesabından bir paylaşım yaparak, “Son yıllarını yoksulluk ve kimsesizlik içinde geçirmişti. Ona sahip çıkan bir avuç insanımıza çok teşekkür ederim” ifadelerini kullanan CHP İzmir Milletvekili Atilla Sertel ile ilgili savcılığa suç duyurusunda bulunduğunu ifade etti.

Senin için hazırladığımız haberler