Ünlü isimler Süper Kupa maçı için Suudi Arabistan'da

Ali Bozkurt
29.12.2023 - 14:16 | Son Güncellenme: 29.12.2023 - 14:21

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Suudi Arabistan'da oynanacak olan Süper Kupa maçına birçok davetli götürecek. Detaylar haberde...

Ünlü isimler Süper Kupa maçı için Suudi Arabistan'da

AJANSSPOR HABER

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Süper Lig şampiyonu Galatasaray ile Ziraat Türkiye Kupası şampiyonu Fenerbahçe, Turkcell Süper Kupa maçında karşılaşacak. TFF bu maça birçok ünlü ismi götürecek.

Galatasaray - Fenerbahçe maçı ne zaman?

Süper Lig şampiyonu Galatasaray ile Ziraat Türkiye Kupası şampiyonu Fenerbahçe, 29 Aralık Cuma (bugün)20.45'te  Suudi Arabistan başkenti Riyad'da karşılaşacak. Mücadele Al-Avwal Park stadında oynanacak.

Mücadelenin hakemi Abdulkadir Bitigen 

Galatasaray ile Fenerbahçe'yi karşı karşıya getirecek mücadelenin hakemi Abdulkadir Bitigen olarak açıklandı. Bitigen'in yardımcıları Erdem Bayık ile Mustafa Savranlar olacak. Maçın 4. hakemi ise Volkan Bayarslan oldu.

Ligde gol sesi çıkmadı 

Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan Süper Lig 18. hafta maçında gol sesi çıkmadı ve taraflar 1'er puanla sahadan ayrıldı.

Al-Avwal Park 25 bin kapasiteli 

Süper Kupa finaline ev sahipliği yapacak olan Al-Avwal Park 25 bin kapasiteli bir stad. Suudi Araabistan Ligi takımlarından Al Nasrr ev sahipliği yapmaktadır. Cristiano Ronaldo, Sadio Mane, Brozovic ve Süper Lig'de forma giyen Talisca ve Alex Telles bu stadyumda forma giymektedir.

Birçok ünlü isim yer alacak 

Süper Kupa maçında birçok ünlü isim yer alacak. Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılı olması dolayısıyla  etkinlikler gerçekleştirilecek. Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, Gençlik ve Spor Eski Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Milletvekilleri; Mehmet Baykan ile Saffet Sancaklı, Ankara Valisi Vasip Şahin'in yanı sıra eski futbolcular; Mehmet Topal, Selçuk İnan, Gökhan Gönül, Mondragon, Kuyt, teknik direktörler; Mircea Lucescu, Robert Mancini, Vincenzo Montella Riyad'a davet edilenler arasında yer alacak. Bu isimlerin yanı sıra sanatçılar; Norm Ender, Dj Faruk Sabancı, Pelin Altan - Anıl Altan, Mert Yazıcıoğlu, Latif Serkan Altınorak, Gülsün Işıklı, Emre Aslan, sunucular; Murat Yıldırım - İman Elbani Yıldırım da Suudi Arabistan'da olacak.

Sanatçılar sahne alacak 

Birçok sanatçının sahne alacağı maç öncesinde Norm Ender 100. Yıl Marşı'nı seslendirecek. 100 ekipte Tür Bayrağı, Atatürk posteri ve kulüp armaları açılacak.

Süper Kupa 5. kez yurt dışında 

Süper Kupa 5. kez yurt dışında oynanacak. Daha önce 3 kez Almanya, 1 kez de Katar olmak üzere 4. kez yurt dışında  oynandı. Yurt dışında oynanan Süper Kupa maçları şu şekilde;

30.07.2006
Galatasaray 0-1 Beşiktaş (Almanya)

05.08.2007
Fenerbahçe 2-1 Beşiktaş (Almanya)

17.08.2008
Galatasaray 2-1 Kayserispor (Almanya)

05.01.2022
Beşiktaş 1-1 Antalyaspor (Penaltılar 4-2) (Katar)

Senin için hazırladığımız haberler