Ünlü profesörden futbolculara aşıya tepki

İsa Kethüda
07.04.2021 - 13:57 | Son Güncellenme: 07.04.2021 - 15:17

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir'in, futbolcular da aşı olacak açıklamasının ardından Prof. Dr. Mehmet Ceyhan'dan tepki geldi. İşte detaylar...

Ünlü profesörden futbolculara aşıya tepki

AJANSSPOR-HABER

Futbolcuların aşılanmasına başlanacağını açıklayan Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Nihat Özdemir'e ünlü profestörden itiraz geldi. Koronavirüs konusunda Türkiye'nin en çok kulak verdiği isimlerin başında gelen Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, futbolculara öncelik verilmesine gerek olmadığını söyledi.

Aşı engellemeyecek!

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı, Enfeksiyon Hastalıkları Derneği Başkanı Ceyhan, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Özdemir'e yanıt verdi.

Ceyhan, "Daha riskli gruplar dururken, neden futbolcular? Çok öncelikli değil aslında. Futbolcular zaten belirtisiz geçiriyor. Sorun virüsü yaymaları. Aşı bunu engellemeyecek" dedi.

Takipçilerden de destek geldi

Ceyhan'ın bu tepkisine takipçilerinden de çok sayıda destek geldi. Örneğin Ahmet Öztürk isimli takipçi, "Ben 58. yaşımı bitirdim yüksek tansiyon hastasıyım ve aşı sıramı merakla beklerken sporcular ne alaka anlamadım" derken, Filiz Sefer isimli kişi "Diyabet, kalp, HT hastasıyım ve immünsupresif ilaç kullanıyorum RA için ve halen aşım çıkmadı" dedi.

İsmail Küçükkaya duyurdu

FOX Haber’de yayınlanan Çalar Saat Programı'nın yapımcı ve suncusu İsmail Küçükkaya, “TFF Başkanı Nihat Özdemir’den haberi aldım. Nihat Özdemir, TFF olarak Ankara’da konuyu detaylı olarak ele aldıklarını, devletin ilgili kurumlarıyla temasa geçtiklerini ve futbolcuların aşılama kapsamına alındığını belirtti” dedi.

A Milli Takım'da 16 koronalı çıktı

Son haftalarda futbolcularda koronavirüs vakaları artmaya başladı. Özellikle A Milli Takımı'nın 2022 Dünya Kupası grup eleme maçlarında kadroya çağrılan futbolculardan tam 16'sı koronavirüse yakalanması büyük dikkat çekti. A Milli Takım Teknik Direktörü Şenol Güneş, 6 test yaptırmalarına karşın vakaların yayılmasının önlemedeğini belirtirken, "Belki maçta bazıları koronavirüslü oynadı" açıklamasında bulundu.

Senin için hazırladığımız haberler