Tümer Metin: "Beşiktaş gerçekten vasat çöplüğü"

İsa Kethüda
27.04.2024 - 22:13 | Son Güncellenme: 27.04.2024 - 22:35

Trendyol Süper Lig’in 34. haftasında Fenerbahçe, sahasında karşılaştığı Beşiktaş'ı 2-1 mağlup etti. Eski futbolcu ve yorumcu Tümer Metin maçı değerlendirdi.

Tümer Metin: "Beşiktaş gerçekten vasat çöplüğü"

AJANSSPOR-HABER

Eski futbolcu ve ünlü yorumcu Tümer Metin, Trendyol Süper Lig’in 34. haftasında Fenerbahçe'nin, sahasında karşılaştığı Beşiktaş'ı 2-1 mağlup ettiği maçı değerlendirdi.

Tivibu Spor'da yayınlanan Orta Nokta programında konuşan Metin, "Gelelim Samet Hoca ve Feyyaz abiye... İkisini de iyi tanırım, çok da sevişiriz. Samet Hoca da sever beni bilirim. Benim de saygım, sevgim sonsuzdur. Nacizane bir tavsiyem olacak bir kardeşleri adına. 

"Burası gerçekten vasat çöplüğü"

Sakın hayal satmayın. Benim başım ağırmaz ama sizin ağırır. Sakın hayal satmayın abilerim. Çünkü ben 12 senedir ekrandayım ve bütün takımları zaten dört büyük takımımızı, şampiyonluk yarışı içinde olanları, ligi de bir şekilde takip ediyoruz. Bu Beşiktaş takımını İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin bütün temizlik ekipmanlarıyla beraber temizlenmesi lazım. Burası gerçekten vasat çöplüğü. 

İlgini Çekebilir
İsmail Kartal'dan sakatlık açıklaması: ''Ayağında sakatlık var, yarın öğreneceğiz''
Habere Git

"Beşiktaş liderin 42 puan gerisinde"

Olmaz. Bir maç iyi oynadı diye ne sol bek Masuaku... Bir tane Galatasaray maçı oynadı Gedson Fernandes, başka maçı yok. Beşiktaş'ın sekiz numarası 1 gol ve 1 asist ile oynuyor. Hoca delirdi içeride. 93 puan nerede 51 puan nerede. Ardaki 42 puan ne? Beşiktaş liderin 42 puan gerisinde" dedi. 

Fenerbahçe'de Edin Dzeko'nun yedek kalma durumuna da değinen Metin, "Siz 34. haftaya kadar yoğurdu sağ elle yiyordunuz, 34. hafta dediniz ki ben yoğurdu sol elle yiyeceğim. Dolayısıyla 'hocam ne oldu bir sıkıntı mı var sağ elinizde' diye sorulur. 

"Dzeko sorusunu geçiştirmiş İsmail Hoca"

Açıklamayı da yapmakla mükellef misiniz değil misiniz diye, İsmail Hoca'ya göre değil. Ama bu soru sana gelir. Yaparsın yapmazsın senin bileceğin iş. Geçiştirmiş İsmail Hoca. Bu bir iletişim değil. 33. haftaya kadar mı? Batshuayi'yi hafta içi antrenmanlarda koymamış mıydı daha önce. Burada üç nokta var. Bu maçta Batshuayi'ydi tercihim çünkü rakibin iki stoperi şöyledir, ben buradan böyle oynayacağım ve bu tip bir oyun planı kurdum demen lazım.

İlgini Çekebilir
Rıdvan Dilmen'den İsmail Yüksek açıklaması: Kırık...
Habere Git

"Dzeko'yu bugün değiştiriyorsan bu soru sorulur"

Ama İsmail Hoca şöyle diyor: Ben bugün Dzeko'yu kesmek istedim. Kesmekte istediysen teknik direktör bunu bir yorumla kılıfına uydurur. Ben Batshuayi'yi tercih ediyorum çünkü rakibin iki stoperi şu meziyetlerde, Batshuayi'nin onlara daha uygun olacağını, biraz daha hareketli kalacağını düşündük dersin konu kapanır. Ama biz bir takımız öyle değil. Siz takımdınız ama 33 hafta aynı adamla oynadınız. Bugün değiştiriyorsan bu soru sorulur. İletişim dediğimiz şey bu. İsmail Hoca alırganlık gösteriyor.

"Hocam böyle kaçamak cevap olmaz"

Belki içeride krizi yönetiyor ama kamuoyuna dair yansımaması için ekstra bir efor ve sürekli bir üstünü kapatma durumu var. Hayır. Sen teknik direktörlük maharetinle kapatacaksın. Hata yapacağım korkusu var İsmail hoca'da. Sen Fenerbahçe'nin hocasının artık. Bunun daha ötesi yok. Dünyanın en zor mesleğidir forveti ve hocası olmak. Bak Galatasaray'ın forveti olmak kolaydır, hocası olmak da kolaydır ama Fenerbahçe'nin hem hocası hem de forveti olmak bu ülkedeki en zor mesleklerden biridir, en zorudur. Sen bunu başarmışsan daha bir özgüvenle, bilgiyle anlatman lazım. Hocam böyle kaçamak cevap olmaz. Biz bir takımız ne!" şeklinde konuştu.

Senin için hazırladığımız haberler