Unorthodox 2. sezon olacak mı?

30.04.2020 - 19:40 | Son Güncellenme: 30.04.2020 - 19:46

Netflix'te yeni yayınlanan yapımlar arasında en çok beğenilenlerden biri olan Unorthodox dizisi, Türkiye'de de dikkat çekti. Diziseverler, dizi hakkında bazı detayları merak ediyor. Unorthodox'un 2. sezonu olacak mı? 2. sezon gelecek mi, dizinin konusu nedir? İşte detaylar...

Unorthodox 2. sezon olacak mı?

Yakın zamanda Netflix'te yayına giren Unorthodox dizisi tüm dünyada olumlu yorumlar alırken, Türkiye'deki Netflix kullanıcılarının da dikkatini çeken bir yapım oldu. Türkiye'de de çok izlenen Unorthodox dizisi hakkında bazı detaylar ise merak ediliyor. Peki sevilen Unorthodox'un 2. sezonu olacak mı? 2. sezonu ne zaman gelecek, Unorthodox konusu nedir? Detayları haberimizde...

Unorthodox dizisi yakın zamanda Netflix platformunda diziseverlerle buluşmuştu. Kısa zamanda başarı yakalayan dizi, son dönemde adından sıkça söz ettirdi.

Unorthodox konusu nedir?

Distopik bir kurgu gibi başlayan Unorthodox'un en vurucu kısmı gerçek bir dünyayı konu alıyor olması. Deborah Feldman'ın New York Times'ın çoksatar listesinde yer alan aynı adlı kitabından uyarlanan dizi, Brooklyn, Williamsburg'ta yer alan Satmar isimli bir cemaate mensup genç bir kızın dünyasını anlatıyor.

Unorthodox konusu hakkında bilgiler

Ultra ortodoks bir Yahudi komünitesinde yaşayan Esty’nin, katı kuralları olan bu dünyadan kaçış ve dış dünyada varoluş mücadelesine odaklanan Unorthodox, yazar Deborah Feldman’ın otobiyografik kitabından, Alman oyuncu-yönetmen Maria Schrader tarafından ekrana uyarlanan dört bölümlük bir mini dizi. Diziyle ilgili bahse geçmeden önce, New York, Williamsburg’dan, yani Esty’nin de içinde yaşadığı, katı muhafazakâr Yahudi nüfusun çoğunluk olarak  yaşadığı bölgeden bahsetmek gerekebilir. Williamsburg, hâlihazırda müthiş bir kültürel çeşitlilik içeren New York’un en ilginç bölgelerinden biri. Çok farklı sınıf ve dünyadan insanın yaşadığı bu bölge, bir dönem New York’un Berlin’i olarak anılan, kültürel olarak hype, elektro müzik, indie rock gibi alternatif türlerin membaı bir yerleşke. Modern hayatın kültürel anlamda zirveyi gördüğü bu muhit, modern yaşama dair birçok şeyi reddeden, teknolojiden giyim kuşama, toplumsal normlardan, yiyeceklere dek her şeyin dini kurallara göre düzenlendiği, bambaşka bir dönem, bambaşka bir gerçeklikte yaşayan aşırı muhafazakâr, ortodoks Yahudi toplumunun da yaşadığı yer aynı zamanda. Kadınlara hemen hiçbir konuda söz hakkı tanımayan, eğitim, iş hayatı gibi alanlarda kadınların yer bulmalarının neredeyse olanaksız olduğu, onlara sadece anne ve ev hanımı rolü biçen bir komüniteden bahsediyoruz. (Filmloverss'tan alınmıştır)

İkinci sezon olacak mı, ne zaman gelecek?

Çok sevilen dizinin ikinci sezonu olup olmayacağı ise en merak edilen konu. Dizinin yapımcısı Anna Winger ise konuyla ilgili bir açıklama yapmıştı.

Yapımcı Anna Winger, Netflix’in sevilen dizisi Unorthodox’un yaratıcı ekibinin hikayeyi bitmiş olarak gördüğünü söylemişti.

Anna Winger'ın açıklamaları şu şekildeydi: "Bunun bir devamı yok çünkü bu hikayeyi gerçekten anlattığımızı hissediyoruz. Her zaman mini bir seri olarak tasarlandı. Bu aktörlerle ve bu projedeki ortak çalışma arkadaşlarımla tekrar çalışacağımdan şüpheleniyorum. Yani bu takımyıldızın yolunun sonu değil ama bu hikayeyi tekrar anlatacağımızı sanmıyorum. Biz daha önce bunu söylemiştik."

Senin için hazırladığımız haberler