Ural Aküzüm kimdir, kaç yaşında ve ne iş yapar?

Cem Ergün
18.07.2024 - 18:51 | Son Güncellenme: 18.07.2024 - 19:07

Türkiye Futbol Federasyonu'nun yeni başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'nun listesinde yer alan Ural Aküzüm kimdir? Kaç yaşında ve ne iş yapar? İşte yanıtı.

Ural Aküzüm kimdir, kaç yaşında ve ne iş yapar?

Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) yeni başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu oldu. İbrahim Hacıosmanoğlu'nun yönetim kurulunda yer alacak olan Ural Aküzüm kimdir? Kaç yaşında ve ne iş yapar? İşte detaylar...

Ural Aküzüm kimdir?

Ural Aküzüm, 2 Haziran 1979 tarihinde İstanbul'da dünyaya geldi. Şu anda 45 yaşında olan Aküzüm, okul hayatında Galatasaray Lisesi'ni bitirmesinin ardından Fransa'nın Montpellier Üniversitesi'nde Siyasi ve İdari Bilimler'de eğitim gördü. Ardından İstanbul'a geri dönen Aküzüm, Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni de başarıyla bitirdi.

Avrupa Birliğinin katkılarıyla sürdürülen "Herkes İçin İnsan Hakları" projesinde yöneticilik yapan Aküzüm, Kural Hukuk Bürosu'nu kurdu.

Galatasaray'da 6 dönem yönetsel görevlerde yer alan Aküzüm, Sarı-Kırmızılı kulüpte yönetim kurulu ve denetim kuru üyeliğinin yanı sıra muhtelif dönemlerde kadın-erkek basketbol, binicilik, tekerlekli sandalye basketbol şube sorumlusu olarak görev yaptı. Aküzüm, tenis şubesinin kuruculuğunu üstlenirken, lisanslı sporcu (binicilik şubesi) olarak da Galatasaray bünyesinde yer aldı.

Ural Aküzüm, Türkçe'nin yanı sıra İngilizce, Fransızca ve Azerbaycan Türkçesi de konuşmaktadır.

Senin için hazırladığımız haberler