Üstündağ açıkladı: Milli takımda İtalyan başantrenör dönemi son buldu

Aleyna Gürgen
25.12.2023 - 19:23 | Son Güncellenme: 25.12.2023 - 19:40

Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ, Filenin Efeleri'nin başantrenörü Alberto Giuliani ile yolların ayrıldığını açıkladı.

Üstündağ açıkladı: Milli takımda İtalyan başantrenör dönemi son buldu

Türkiye A Milli Erkek Voleybol Takımı'nda başantrenör Alberto Giuliani'nin dönemi son buldu. TVF Başkanı Mehmet Akif Üstündağ ise bu konu hakkında konuştu. 
 

İlgini Çekebilir
Sultanlar Ligi'nde ilk yarı bitti: İşte ligin liderleri
Habere Git

Giuliani dönemi sona erdi

İtalyan antrenör Alberto Giuliani geçtiğimiz Şubat ayında Türkiye A Milli Erkek Voleybol Takımı ile çalışmaya başladı. 58 yaşındaki çalıştırıcının Türkiye macerası ise 1 yıl dahi sürmedi. Türkiye Voleybol Federasyonu tarafından yapılan açıklama ile Giuliani'nin ayrılığı şu ifadelerle duyuruldu: "A Milli Erkek Voleybol Takımımızda başantrenör olarak görev yapan Alberto Giuliani ile yollarımız ayrılmıştır. Alberto Giuliani'ye çalıştığı süre boyunca verdiği emekler için teşekkür eder ve bundan sonraki kariyerinde başarılar dileriz."

İlgini Çekebilir
Sultanlar Ligi'nde ilk yarının enleri kimler?
Habere Git

İtalyan antrenör için opsiyon kullanılmadı

Filenin Efelerini çalıştıran Alberto Giuliani'nin sözleşmesi 1+1 yıllık olarak hazırlanmıştı. Bu Şubat ayında İtalyan antrenörün sözleşmesindeki 1 yıllık opsiyon da kullanılabilecekti. Fakat konu hakkında TRT Spor'a konuşan TVF Başkanı Mehmet Akif Üstündağ, Giuliani'nin sözleşmesindeki opsiyonun kullanılmadığını şu sözlerle belirtti: "Alberto Giuliani ile ilgili bir yıllık anlaşmamız vardı. Sözleşme 1+1 yıllıktı. İkinci yılı voleybol federasyonumuzun yetkisindeydi. Biz bu geçen 1 yıl ile ilgili bazı plan ve programlarımız çerçevesinde Alberto Giuliani ile gün itibarıyla yollarımızı ayırdık. Hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyoruz."

İlgini Çekebilir
VakıfBank'a kötü haber: Galatasaray'da Erden Timur, İlkin Aydın için düğmeye bastı!
Habere Git

Giuliani, İtalya'ya mı dönecek?

İtalyan basınından La Gazzetta dello Sport geçtiğimiz günlerde Alberto Giuliani'nin Türkiye A Milli Erkek Voleybol Takımı ile yollarını ayırdığını belirtmişti. Haberin devamında ise tecrübeli çalıştırıcının Filenin Efeleri'nden ayrılmasının ise İtalya Ligi'ne dönüşü için bir öncü olabileceğinin altı çizildi. 

İlgini Çekebilir
Paola Egonu imzayı attı!
Habere Git

Filenin Efeleri ile Giuliani döneminde 2 şampiyonluk

Türkiye A Milli Erkek Voleybol Takımı, Alberto Giuliani döneminde iki önemli turnuvada şampiyon oldu. Filenin Efeleri, FIVB Challenger Kupası ve CEV Avrupa Altın Ligi'ndeki şampiyon oldu. FIVB Challenger Kupası finalinde Katar'ı 3-2 mağlup eden Milliler, 2024 Milletler Ligi'ne katılım hakkı kazandı.

Senin için hazırladığımız haberler