Uygun: "Düşmez kalkmaz bir Allah"

20.05.2017 - 15:56 | Son Güncellenme: 20.05.2017 - 15:56

AJANSSPOR - Gaziantepspor Teknik Direktörü Bülent Uygun, ligden düştükleri Çaykur Rizespor maçının ardından yayıncı kuruluşa açıklamalarda bulundu.

Öne çıkan değerlendirmeler şu şekilde:

"Gaziantepspor camiası olarak 27. yılında düşmenin üzüntüsünü yaşıyoruz. Sezon başında yaşanan talihsizlikleri herkes biliyor. Zaten bu talihsizlikler maalesef buralara kadar geldi. Her şeyi düzeltmeye çalıştıkça, bazen elinizde olmayan nedenlerden bazen de zamanla gelen birçok problemlerden dolayı bugün itibarıyla veda etmiş olduk.

Ben futbolcu kardeşlerime buraya gelirken, transferi benim yapmamama rağmen inanarak gelmiştim. 3 kez düşme sıkıntısı yaşamamıza rağmen ayağa kalkmıştık. Fakat son olaylardan sonra ayağa kalkacak yürek ve güç olmadı.Çünkü taraftarınızla ve  şehrin önde gelenleriyle ayağa kalkılır, biz o birlikteliği maalesef sağlayamayınca düşmemiz kaçınılmaz oldu.

Üzüntüsünü yaşıyoruz. Gaziantepspor bu lig için çok değerli. Güneydoğu'nun özel takımlarından bir tanesi. Düşmez kalkmaz bir Allah. Sonucunda düştüğümüz gibi tekrar doğru bir yapılanmayla da tekrar futbolun içerisinde devam etmek gerekir.

Biz, Gaziantepspor olarak geldiğim günden beri gerek gençleri kazanmak, gerek futbol adına sahada iyi işler yapmak adına mücadelemizi verdik. Fakat bugün itibarıyla başaramadık. Üzüntülüyüz yapacak fazla bir şeyimiz yok, futboldur... Sonucunda 3 takım düşecekti. 3 takımdan 2 tanesi belli oldu 3. takım da hayırlısıyla kimse o düşer Herkese geçmiş olsun diliyorum."

Basın toplantısı

Gaziantepspor'un uzun yıllar sonra lige veda ettiğine değinen Uygun, "Çıktığımız bu ligde 27 yıl sonra düşmenin üzüntüsünü yaşıyoruz. Bu takımın kümede kalacağına inandığım bir süreçte göreve gelerek ve çalıştığım ortamda bir sürü talihsizlik yaşadık. Gerek maçlarda bariz bize karşı hatalar, gerek takımın belli zamanlarda yaptığımız hataları birleştirdiğimizde, şehrin takım ile bütünlüğünü sağlayamayınca bu üzüntüyü yaşadık. Gaziantepspor güçlü bir camiadır ve ayağa kalkacaktır. Gelecek sene yine hak ettiği bu lige çıkacaktır. Yaşattığımız bu üzüntüden dolayı özür dilerim." ifadelerini kullandı.

Sözleşmesinin bulunduğunu ve doğru planlama adına sezon sonuna kadar elinden geleni yapacağını kaydeden Uygun, "Sezon sonu değerlendirme yapacağım. Kalıp kalmamak şimdi konuşulacak durum değil. Ligde kalma yarışı veren Çaykur Rizespor'da çok şansızlıklar yaşadı. Başkasının umudu ile yaşamak zordur. Bir umuttur yaşamak gene diyorum. Baba tarafından Rizeli olarak ligdeki yarışını başarmasını isterim." şeklinde konuştu.

Senin için hazırladığımız haberler