Vakalar arttı! Almanya - Türkiye maçı riskte!

11.08.2020 - 12:51 | Son Güncellenme: 11.08.2020 - 14:07

Almanya'da yeni sezonda futbol maçlarının kısmen seyircili oynanması planlanıyordu. Ancak; koronavirüs tehdidi Almanya'ya geri adım attıracak gibi görünüyor. Almanya'da maçlar yeni sezonda seyircili olacak mı? Almanya'daki durum, Almanya - Türkiye maçını etkileyecek mi? Son gelişmeler ve çarpıcı detaylar...

Vakalar arttı! Almanya - Türkiye maçı riskte!

Emrah KARALİNÇ-AJANSSPOR

Almanya Futbol Ligi (DFL) ve Almanya Futbol Federasyonu'nun (DFB) ortaklaşa hazırladığı yeni sezonda taraftarların stadyuma düzenli bir şekilde dönüşü için önlem paketi geride bıraktığımız haftalarda yayınlamıştı. Son karar, politikacıların olacak. Pekiyi, Almanya'da yeni sezonda taraftarlar tribünde olacak mı? Almanya ile Türkiye arasındaki milli maç seyircisiz mi oynanacak? Son gelişmeler neler? Detaylar haberimizde...

Almanya'da yeni sezonda tribünlerde taraftarların olması zora girdi

Koronavirüs tehdidi sebebiyle tüm dünya spor organizasyonlarına zorunlu olarak ara vermiş, Bundesliga pandemi döneminde sahalara dönüş yapan ilk büyük futbol ligi olmuştu. Şimdilerde ise yeni sezonda tribünde taraftarların olup olmayacağı tartışma konusu. Vaka sayılarındaki olumsuz değişme sonrası taraftarların dönüşü gecikecek gibi görünüyor. 

Ekim ayı sonuna kadar seyircisiz maçlar öngörülüyor

31 Ekim tarihine kadar Almanya'da maçların seyircisiz oynanacağı öngörülüyor. Almanlar, kısmen dolu stadyumda oynama fikrine sıcak bakıyordu. Politikacılar ise artan vakalar sebebiyle şu anda böyle bir durumun pek mümkün olmayacağı yönünde açıklamalar yapıyor.

Siyasilerden olumsuz yorumlar attı

Siyaset kanadından gelen açıklamalar, Bundesliga için seyircisiz maçların olacağının habercisi. Sağlık Bakanlığı da 31 Ekim'e kadar stadyumların taraftarlara açılamayacağını ifade ediyor. Zaten dünyada birçok ülke ve bölgede yeniden yükselen koronavirüs vaka sayıları durumun ne kadar ciddi olduğunu ortaya koyuyor.

Eyaletlerin önceliği seyircili maçlar değil!

Federal eyaletlerin sağlık bakanları açısından bakıldığında tribünlerde taraftarların olması zaten bir öncelik değil. Eyaletlerin gazetelerinde yer alan haberlerde de Ekim ayı sonuna kadar stadyumlara taraftarların alınmaması tavsiye ediliyor.

Söder daha önce olumlu mesajlar verdi ama...

Bavyera Başbakanı Markus Söder, "Seyircisiz maçların başlangıcı konusunda çok kararlıydım. Ancak; Bundesliga'nın başlangıcında stadyumların dolması gerektiği konusunda şüpheciliyim. Şu anda bunu hayal edemiyorum. Aynı zamanda hem tıbbi alandaki kapasiteler hem de kültürel olaylarla ilgili olarak halk için yıkıcı bir durum olacağının farkındayım" dedi. Söder, daha önce olumlu mesajlar vermişti.

DFL'nin seyircili maç konsepti sadece iyimser...

Sağlık bakanları konferansında bu konuda fikir birliğine varıldı. Berlin Sağlık Senatörü Dilek Kalaycı, DFL'nin konseptini iyi niyet göstergesi olarak gördüklerini ve ortada reel sorunlar olduğunu belirtti. 

Michael Kretschmer, olumlu mesajlar vermişti

Bu arada Saksonya Başbakanı Michael Kretschmer, seyirci konsepti hakkında daha önce olumlu yorumlar yapmıştı. Kretschmer, "Tribünlerde taraftarların olma şansının DFL seyirci konsepti doğrultusunda verilmesi gerektiği kanısındayım. Bu noktada bir adım atmamız önemlidir" demişti.

Almanya'da vakalar arttı

Almanya'da Mayıs ayının başından bu yana ilk kez günde 1000 vaka eşiği aşılmıştı. Bu da siyasileri endişeye sevk etti. Bu ayın sonunda federal hükümetler bir toplantı gerçekleştirecek. Bundesliga'da yeni sezon, 18 Eylül Cuma günü başlayacak.15 Mayıs 2021 tarihi ise ligin bitiş tarihi olarak planlandı. Maçların yine, 'karton' taraftar uygulamasıyla oynanması fikri bu durumda daha makul görünüyor.

Almanya - Türkiye maçı seyircili mi oynanacak?

Türkiye A Milli Futbol takımı, 7 Ekim tarihinde Köln'de Almanya ile hazırlık maçı oynayacak. Bu maçın da seyircili oynanması planlıyordu. Son yaşanan gelişmelerden sonra Almanya ile yapacağımız maçın taraftarlı bir şekilde oynanması riske girmiş oldu.

Senin için hazırladığımız haberler