VakıfBank, Kara Bajema’yı Kadrosuna Kattı | Transfer Haberleri

İsa Kethüda
14.06.2022 - 15:38 | Son Güncellenme: 14.06.2022 - 15:39

Transfer haberleri... 2022 – 2023 sezonu kadro yapılanmasını sürdüren VakıfBank, ABD’li yıldız Kara Bajema ile sözleşme imzaladı. İşte detaylar.

VakıfBank, Kara Bajema’yı Kadrosuna Kattı | Transfer Haberleri

Türkiye, Avrupa ve Dünya Şampiyonu VakıfBank, son olarak Polonya ekibi Developres Rzeszow forması giyen Kara Bajema ile anlaştığını açıkladı. 22 yaşındaki ABD’li oyuncu smaçör pozisyonunda görev alıyor. 

VakıfBank'ın yeni transferi Kara Bajema kimdir? 

24 Mart 1998’de, ABD’nin Washington eyaletinde Bellingham şehrinde dünyaya gelen Kara Bajema, voleybolla lisede tanıştı. Profesyonel kariyerine adım atmadan önce basketbol da oynayan Bajema, voleybol kariyerine Washington Üniversitesi’nde orta oyuncu olarak başladı. Daha sonra smaçör mevkiine geçen oyuncu 2020 yılında ülkesinden ayrılarak İtalyan temsilcisi Pomì Casalmaggiore’ye transfer oldu. Bir sezon İtalya’da oynadıktan sonra ise Bajema, geçtiğimiz sezonu Polonya ekibi Developres Rzeszow’da geçirdi. 

 

188 cm boyundaki oyuncu geçtiğimiz sezon Polonya temsilci ile Polonya Süper Kupası, Polonya Kupası ve Polonya Ligi şampiyonluğu yaşarken; Polonya Kupası En Değerli Oyuncusu ödülünün de sahibi oldu. 

Senin için hazırladığımız haberler