Valbuena'dan Beşiktaş sözleri: "Onlara karşı..."

20.05.2020 - 15:23 | Son Güncellenme: 20.05.2020 - 15:27

Yunanistan Ligi ekiplerinden Olympiakos forması giyen Fransız oyuncu Mathieu Valbuena, eski takımı Olimpik Lyon'un resmi sitesine açıklamalarda bulundu.

AJANSSPOR / DŞ HABER

"Fransa çok acele etti"

Yunanistan liginin başlama durumu ile sözlerine başlayan Valbuena, "Üç hafta önce antrenmanlara başladık. Ligin Haziran başlarında başlaması düşünülüyor. Sağlık protokollerine uyuyoruz. Fransa'da biraz acele edilmiş olabilir. Bence beklemek zorundaydılar. Çünkü bu durum kulüplere maddi zarar veriyor. Lyon için karmaşık bir durum. Kabul etmek zor, çünkü Lyon Avrupa'ya alışkın. Hala çok sayıda Ligue 1 ve Lyon maçları izliyorum" dedi.

"Lyon benim için meydan okumaydı"

Marsilya'dan Lyon'a transfer günlerini anlatan Valbuena, "Benim için büyük bir meydan okumaydı. Benim gelmemi isteyen fazla bir taraftar yoktu, ama benimle daha sonra samimi oldular. İlk sezonum biraz karmaşık geçti. Kendi performansımdan memnun değildim. Gerçekten Lyon'da başarılı olmak istedim. Çalıştığım kulüplerde her zaman başarılı oldum. Üzerimdeki baskıyı biliyordum." şeklinde konuştu.

"Beşiktaş'a karşı çok iyi maç oynadık"

Valbuena son olarak, "Kariyerimden büyük bir pişmanlık duyuyorum. UEFA Avrupa Ligi yarı final maçında 4-1 yenildiğimiz Ajax maçı bize çok acı verdi. Kendimizi maça iyi hazırlayamamıştık. Ama karşımızda harika bir Ajax vardı, aynı zamanda harika bir takımımız vardı. Bir önceki turda Beşiktaş'a karşı çok iyi maç oynamıştık. Daha sonra Ajax maçı bizim için hayal kırıklığı oldu" ile sözlerini tamamladı.

Fenerbahçe performansı

Öte yandan 2017-2019 yılları arasında ülkemizde Fenerbahçe forması giyen 35 yaşındaki oyuncu; çıktığı 71 maçta 12 gol ve 24 asist kaydetti. Fransız oyuncunun Yunan ekibi ile olan sözleşimesi 2021 yılına kadar devam ediyor.

Senin için hazırladığımız haberler