Valbuena Fransa'ya mı dönüyor? St. Etienne...

05.06.2018 - 14:55 | Son Güncellenme: 05.06.2018 - 17:55

Valbuena Fransa'ya mı dönüyor? St. Etienne...

Fransa'nın St. Etienne kulübü, gitmesi muhtemel oyuncularının yerini doldurabilmek için transfer yapmaya hazırlanıyor.

Fransa basınında yer alan habere göre Yeşil-Beyazlı kulüp, talipleri bulunan ve takımdan ayrılma ihtimali günden güne artan Remy Cabella yerine Spor Toto Süper Lig'den bir ismi düşünüyor.

Bu isim, Fenerbahçe'de sezonun "olay adamı" haline gelen, futbol otoritelerini ikiye bölen, ilk 11'de oynayıp oynamaması Fenerbahçe'nin aldığı sonuçlardan bile daha fazla konuşulan Fransız yıldız Mathieu Valbuena.

33 yaşındaki oyuncu geçtiğimiz sezon çoğu maçta kulübeden gelmesine rağmen sarı-lacivertli forma altında tüm kulvarlarda toplam 8 gol, 16 asist üretti.

Valbuena geçtiğimiz günlerde "Gelecek sezon Aykut Kocaman varsa ben yokum." şeklinde bir açıklama yaparak, teknik direktörünün kadro tercihinden dolayı yaşadığı memnuniyetsizliği net bir biçimde dile getirmişti.

Yıldızı Marsilya'da parlayan Fransız oyuncu, 2014 yılında 8 yıllık Marsilya kariyerini sonlandırarak Dinamo Moskova'ya transfer olmuştu.

Orada geçirdiği 2 sezonun ardından Fransa Ligue 1'e Lyon formasıyla dönüş yapan 1.67 boyundaki yıldız oyuncu, 2 sezon önce Beşiktaş'ın Lyon'a penaltılarla elenerek Avrupa Ligi'ne veda etiiği eşleşmedeki performansıyla göz doldurmuştu.

Aykut Kocaman tarafından çok istenen Valbuena, 2017-18 sezonunun başında Fenerbahçe'nin yolunu tutmuştu.

Aykut Kocaman'ın "Kuyt gibi olacak" dediği Fransız yıldız, istediği kadar forma şansı bulamasa da sahada olduğu sürelerde etkili ve verimli bir performans ortaya koydu ancak bu performansı Aykut Hoca tarafından düzenli olarak as kadroda yer verecek kadar yeterli bulunmadı.

Valbuena'nın Fenerbahçe ile 2020 yılına dek sözleşmesi bulunuyor.

Senin için hazırladığımız haberler