Valbuena ile bir başka! Gole katkı yaptığı maçlarda...

06.05.2019 - 13:16 | Son Güncellenme: 06.05.2019 - 10:16

Uzun zaman sonra ligde deplasmanda maç kazanan Fenerbahçe'de Valbuena yine ön plana çıkan isim oldu. Sarı lacivertliler, Fransız yıldızın gol katkısı yaptığı maçlarda yenilgi yüzü görmedi.

Mathieu Valbuena, geldiği günden beri oynadığı zaman da yedek kaldığında da tartışılan isim oldu. Savunmaya yardıma gitmemesi nedeniyle eleştirilse de hücumda yaptıklarıyla da alkışı aldı. Tecrübeli futbolcu, bu sezon da düzenli olarak 11’de görev yapamadı. Ancak Valbuena, Fenerbahçe tarihinin en kötü sezonunda takımının düşme hattına inmesine engel olacak işlere imza attı. 34 yaşındaki oyuncunun gol attığı ya da asist yaptığı hiçbir maçta Sarı- Lacivertliler mağlubiyet yüzü görmedi.

Büyük maçların adamı

Valbuena, özellikle büyük maçlarda etkisini gösterdi. Fransız futbolcu, Galatasaray karşısında 1 gol 1 asist, Beşiktaş derbisinde 1 asist ve Trabzonspor mücadelesinde 1 gol atarak ön plana çıktı. Yıldız futbolcu son olarak 3- 1’lik Kasımpaşa galibiyetinde Elmas’ asist yaparak beraberliği getirdi; frikik golüyle takımını öne geçirdi. Toplamda 37 puanı bulunan Fenerbahçe, bunların 14’ünü Mathieu Valbuena’nın 3 gol atıp, 7 asist yaptığı müsabakalarda hanesine yazdırdı.

1+1 yıllık sözleşme

Valbeuna, Trabzonspor maçından önce yönetimin talebiyle sözleşmesindeki ‘25 maç oynarsa 2.8 milyon Euro maaşla kontratı 1 yıl uzar’ maddesini kaldırmıştı. Fransız yıldız, Kasımpaşa mücadelesi sonrası yaptığı açıklamada, yönetimle özel bir anlaşma üzerinde mutabık kaldıklarını söyledi. Valbuena’nın bahsettiği anlaşmanın, 1+1 yıllık yeni sözleşme olduğu öne sürüldü. Buna göre yeni sezonda da Fenerbahçe forması giyecek olan 34 yaşındaki oyuncu, performans maddesini yerine getirirse 1 yıllık sözleşmeye daha hak kazanacak. (Fanatik)

Senin için hazırladığımız haberler