Valbuena istatistikleri alt üst etti

12.06.2017 - 14:13 | Son Güncellenme: 12.06.2017 - 14:13

AJANSSPOR - Fenerbahçe'nin yeni transferi Mathieu Valbeuna geçen sezon Lyon forması altında Ligue 1'de önemli istatistiklere ulaştı. Toplamda 30 maç oynayan Valbuena 1491 dakika sahada kalırken 8 gol atıp 5 asist yaptı. Valbuena topla 1181 kez buluşurken 7 kez sarı kart gördü.

Fenerbahçe'nin duran top sorununu çözer

Geçtiğimiz sezon Lens ile duran toplar ve özellikle kornerden etkili olan Fenerbahçe, zaman zaman duran topları Hasan Ali ile değerlendirmişti. Bu sezon kadrosuna Mehmet Ekici ile birlikte Valbuena'yı da katan sarı-lacivertli takım bu sorununu çözecek gibi gözüküyor. Fransız oyuncu geçen sezon toplam 105 orta yapıp takımın en çok orta yapan ikinci oyuncusu oldu. Valbuena aynı zamanda 67 kez köşe vuruşu kullandı ve sezon genelinde 5 gol pası verdi. Valbuena bu sezon Lyon adına Ligue 1'de Depay'ın ardından (7) en çok gol pası veren ikinci oyuncu oldu.

Beşiktaş'a karşı topla en çok buluşan ikinci oyuncu olmuştu

Lyon ile Beşiktaş bu sezon UEFA Avrupa Ligi çeyrek final aşamasında eşleşirken Valbuena iki maçta da görev aldı. Valbuena, İstanbul'da oynanan maçta 105 kez topla buluşup takımın en çok topla oynayan ikinci oyuncusu olurken üç şut çekmiş ve 69 isabetli pas yapmıştı. 

YASAL UYARI: KAYNAK GÖSTERİLMEDEN KULLANILAMAZ

 

 

Senin için hazırladığımız haberler