Fenerbahçe-Trabzonspor Maçında Enner Valencia, Alex'e Ortak Oldu

Orhan Gülek
18.05.2023 - 21:51 | Son Güncellenme: 18.05.2023 - 21:58

Trabzonspor'u boş geçmeyen Valencia, bu sezon ligdeki 28. golünü atarak Fenerbahçe tarihinin bir sezonda en çok gol atan yabancı oyuncusu Alex'i yakaladı.

Fenerbahçe-Trabzonspor Maçında Enner Valencia, Alex'e Ortak Oldu

AJANSSPOR - HABER

Spor Toto Süper Lig’in 34. haftasında Trabzonspor’u konuk eden Fenerbahçe’de Enner Valencia, maçın 71. dakikasında attığı golle takımını 3-0’lık üstünlüğe taşıdı.

Trabzonspor filelerini havalandıran Enner Valencia, 28. golünü kaydetti. Bu gol aynı zamanda bir rekorun ortaklığını da getirdi. Ekvadorlu golcü, bir sezonda en çok gol atan yabancı futbolcu unvanını elinde bulunduran Alex de Souza'yı yakaladı.

Rekor Alex'in elindeydi

Brezilyalı efsane futbolcu 2010-11 sezonunda attığı 28 golle Süper Lig'de gol kralı olmuştu. Alex aynı zamanda lig tarihinde bir sezonda en çok gol atan Fenerbahçeli yabancı futbolcu olmuştu. 

Valencia, Alex'in rekorunu kırmaya hazırlanıyor

Valencia, Trabzonspor'a attığı golle Alex'i yakaladı. Ama Valencia, Galatasaray ve Fraport TAV Antalylaspor maçlarında sadece 1 gol atması halinde rekorun tek sahibi haline gelecek. 

İlgini Çekebilir
CANLI| Fenerbahçe- Trabzonspor
Habere Git

28 maçta 28 gol

Alex de Souza, 28 gole 33 Süper Lig maçında ulaştı. Enner Valencia ise 28 gole 28 maçta erişmeyi başardı. Ekvadorlu golcü, böylece maç başına 1 gol ortalaması tutturarak da ayrı bir başarıya imza atmış oldu. 

Tüm kulvarlar göz önüne alındığındaysa Enner Valencia, henüz tamamlanmayan bu sezonda 43 maçta 31 gole adını yazdırdı. Alex de Souza ise 38 maçta 28 gollük bir performans ortaya koymuştu. Alex, 2010-11 sezonunda lig dışındaki kulvarlarda gol atmayı başaramazken Valencia, 3 gol attı.

Senin için hazırladığımız haberler