Hollanda - Ekvador: 1-1 (Maç Sonucu - Özet)

Akın Ungan
25.11.2022 - 20:41 | Son Güncellenme: 25.11.2022 - 21:07

2022 Dünya Kupası A Grubu'nda Hollanda ile Ekvador 1-1 berabere kaldı. Enner Valencia, 2. maçında da gol attı. İşte maç sonucu, goller ve maç özeti...

Hollanda - Ekvador: 1-1 (Maç Sonucu - Özet)

AJANSSPOR HABER

2022 Dünya Kupası A Grubu'nda Hollanda ile Ekvador karşı karşıya geldi. Beşiktaşlı Wout Weghorst ile Fenerbahçeli Enner Valencia kıyasıya mücadele etti. Zorlu maç, 1-1 berabere bitti. Turuncu renginden dolayı İngilizce'de portakal ile aynı anlamda "Orange" adı verilen Hollanda, 2 maçta aldığı 1 galibiyet, 1 beraberlik ile 4 puanda kaldı. Güney Amerika temsilcisi Ekvador da Hollanda ile aynı puanda yer aldı.

Sezon başında Burnley'den Beşiktaş'a kiralık olarak gelen Wout Weghorst, maçın 79. dakikasında oyuna dahil oldu. Fenerbahçe'nin formda ismi Enner Valencia ise ilk 11'de başladığı maçın tamamını sahada geçirdi. Katar'da açılış maçında ağları sarsarak, 2022 Dünya Kupası'nda ilk golü atan isim olan Ekvador kaptanı, bu maçı da boş geçmedi.

Hollanda 1-0 önde başladı

Hollanda, Ekvador karşısında maça adeta 1-0 önde başladı. Mücadelenin 6. dakikasında Gakpo, takımını öne geçirdi. Savunmada yapılan pas hatası sonrasında topu önünde bulan Gakpo, hafif sol çaprazda ceza sahasının hemen önünden çok sert vurdu. Top, kalecinin sağından ağlarla buluştu.

İlgini Çekebilir
Dünya Kupası'na damga vurdu! Valencia yine boş geçmedi...
Habere Git

Dünya Kupası'na damga vurdu! Valencia yine sahnede...

Fenerbahçe'nin yıldız futbolcusu Enner Valencia, 2022 Dünya Kupası'na damga vurdu. Yıldız golcü, Katar karşısında 2 kez ağları sarsarak adından söz ettirmişti. 2022 Dünya Kupası'nda gol atmayı başaran ilk futbolcu olan Valencia, ikinci maçı da boş geçmedi. 33 yaşındaki golcü, takımının Hollanda karşısında eşitliği yakalamasını sağladı.

Estupian, ceza sahası sol çaprazından sert vurdu, kaleci gole izin vermedi. İyi takip eden Valencia, topu boş ağlara göndermeyi başardı.

Nazar değdi! Valencia sedyeyle çıktı

49'da gol atarak, Hollanda karşısında eşitliği yakalayan Enner Valencia, maçın ilerleyen bölümünde kendini yere bıraktı. Yıldız oyuncu, mücadelenin 89. dakikasında sedye ile sahayı terk etmek zorunda kaldı. Valencia'nın yerine Rodriguez oyuna dahil oldu.

İlgini Çekebilir
Galler'i devirdi, Fenerbahçe itirafı geldi!
Habere Git

Ev sahibi turnuvaya veda etti

Hollanda ile Ekvador'un berabere kalması ile 4'er puanda ilk iki sırayı paylaşması, ev sahibi Katar'ın Dünya Kupası'na veda etmesine neden oldu. Dünya Kupası'na ilk kez katılan Katar, 2 maçta 2 mağlubiyet alarak 0 puanda kaldı.

A GRUBU PUAN DURUMU
SIRA TAKIM O G B M A Y Av P
1 Hollanda 1 1 1 0 3 1 +2 4
2 Ekvador 2 1 1 0 3 1 +2 4
3 Senegal 2 1 0 1 3 3 0 3
4 Katar 2 0 0 2 1 5 -4 0
Senin için hazırladığımız haberler