Valencia yok, yerine kim oynayacak?

13.03.2021 - 13:28 | Son Güncellenme: 13.03.2021 - 13:32

Son dakika haberleri... Spor Toto Süper Lig'in 30. haftasında Fenerbahçe ile Gençlerbirliği karşı karşıya gelecek. Sarı-lacivertlilerin Ankara deplasmanındaki kadrosu belli oluyor. Karşılaşmada forma giyemeyecek olan Valencia’nın yerine oynayacak isim belli oldu. İşte detaylar...

Valencia yok, yerine kim oynayacak?

Barış ŞEHİRLİOĞLU - AJANSSPOR

Süper Lig’de Fenerbahçe pazar günü Gençlerbirliği’ni ağırlayacak. Sarı lacivertliler Ankara ekibini yenerek gelecek hafta Vodafone Park’ta oynanacak Beşiktaş derbisine kayıpsız çıkmayı hedefliyor.

Sosa - Mert Hakan yine orta sahada

Fenerbahçe’de teknik direktör Erol Bulut son haftalarda kazanan kadrodan eksikler dışında değişiklik yapmayı düşünmüyor. Sakatlığını atlatan ve Konyaspor maçının ikinci yarısında oyuna giren Luiz Gustavo riske edilmeyecek. Orta sahada iyi bir ikili oluşturan Jose Sosa ve Mert Hakan yine görev alacak.

İleri hat belli oldu

Konyaspor deplasmanında sakatlık yaşayan Dimitris Pelkas forvet arkasında forma giyebilecek. Sarı kart cezalısı Enner Valencia’nın yerine Mbwana Samatta sol kanatta, sağ kanatta sarı lacivertli forma altında ilk golünü atan Bright Osayi-Samuel ve forvette ise Mame Thiam oynayacak.

Valencia yokken Fenerbahçe ne yaptı?

Enner Valencia bu sezon rahatsızlık ve sakatlıklar nedeniyle 5 maçta forma giyemedi. Sarı lacivertli takım, Valencia’sız oynadığı 3 karşılaşmada yenilirken 2 de galibiyet elde etti. Takımın enerjisi olan Ekvadorlu oyuncu forma giydiği 23 maçta 5 gol atma başarısı gösterdi.

Valencia’nın olmadığı maçlar;

Gençlerbirliği 1-5 Fenerbahçe
Fenerbahçe 3-4 Beşiktaş
Fenerbahçe 0-3 Yeni Malatyaspor
Gaziantep F.K. 3-1 Fenerbahçe
Fenerbahçe 4-1 Başakşehir

Mbwana Samatta ise bu sezon 21 karşılaşmada görev alırken 4 kez rakip fileleri havalandırdı. Tanzanyalı golcü sadece 5 mücadelede forma giyemedi. Bu karşılaşmalarda sarı lacivertliler 3 mağlubiyet 2 galibiyet aldı.

Samatta’nın oynayamadığı maçlar;

Fenerbahçe 3-4 Beşiktaş
Denizlispor 0-2 Fenerbahçe
Fenerbahçe 0-3 Yeni Malatyaspor
Gaziantep F.K. 3-1 Fenerbahçe
Fenerbahçe 4-1 Başakşehir

Caner Erkin kadroda olacak mı?

Kadro dışı bırakıldıktan sonra affedilen Caner Erkin’in ise maç kadrosunda olması bekleniyor. Tedavileri devam eden Mesut Özil, Sinan Gümüş, Sadık Çiftpınar ve Diego Perotti forma giyemeyecek.

Fenerbahçe’de Beşiktaş derbisi öncesi sarı kart alarmı verildi. Sarı lacivertli takımda Marcel Tisserand, İrfan Can Kahveci ve Caner Erkin sarı kart sınırında bulunuyor. Oyuncular kart görmesi halinde derbide görev alamayacaklar.

Senin için hazırladığımız haberler