Valerien Ismael çıktı, Şenol Güneş girdi! Beşiktaş değişmedi

Cüneyt Muharremoğlu
08.01.2023 - 14:10 | Son Güncellenme: 08.01.2023 - 14:15

Şenol Güneş yönetiminde Dünya Kupası arasında 40 gün çalışma imkanı bulan Beşiktaş, Kasımpaşa maçında sanki Valerien Ismael dönemindeki oyunu seyrettirdi.

Valerien Ismael çıktı, Şenol Güneş girdi! Beşiktaş değişmedi

Kerim ÖZTÜRK - AJANSSPOR

Ajansspor’a yazdığım son yazıyı bitirirken, “Dünya Kupası’na neredeyse hiçbir oyuncusu gitmeyecek olan Beşiktaş’ın Şenol Güneş ile geçireceği 40 gün bu takımda çok şeyi değiştirir" cümlesini kurmuştum. Yanılmışım! Çünkü ne yazık ki, o 40 günlük arada Beşiktaş’ta değişen hiçbir şey olmadı. 

Valerien Ismael döneminin kopyası

Beşiktaş’ın Dünya Kupası sonrasında oynadığı maçların hepsi Şenol Güneş dönemi öncesinin bir kopyası gibiydi. İlk dakikalarda bastıran, hatta rakibi boğan ama sonuç almakta güçlük çeken bir Beşiktaş. 

Yine ikinci yarı Beşiktaş oyundan koptu

Ve dakikalar ilerledikçe skor bulsa da bunu korumakta zorlanan, aynı defansif hataları yapan, oyuncu değişikliklerinin hiçbir katkı sağlamadığı ve ikinci yarıda oyundan kopan bir takım… 

İlgini Çekebilir
Gedson Fernandes'e yapılanlara isyan etti: Bu mu Beşiktaşlı duruşu!
Habere Git

Beşikaş'ın bu oyunla işi zor

Dolayısıyla her ne kadar son 3 maçın ikisini kazanmış bir Beşiktaş izlesek de bu şekilde Beşiktaş’ın şampiyonluk yarışının içinde olacağını düşünmek tam bir hayal olur. 

Beşiktaş 3 puanı almadı!

Kasımpaşa maçına gelecek olursak. 2-1’lik skor ve alınan üç puan elbette önemli. Ancak ne bu maçı, ne de bu üç puanı Beşiktaş almadı. Maçı da, puanı da alan Mert Günok’tu. 

Maçın kahramanı Mert Günok!

Evet sahada savaşan ya da savaşmaya çalışan oyuncular vardı. Gedson ve (bence gidecek olmasına rağmen) Weghorst sahanın iyilerindendi. Ama karşılamayı izleyen herkes takdir edecektir ki bu maçın kahramanı Mert Günok’tu.

İlgini Çekebilir
Cristiano Ronaldo Süper Lig'de dengeleri değiştirdi! Fenerbahçe, Beşiktaş...
Habere Git

Bir kaleci maçı böyle maç kazandırır

Kasımpaşa’nın mutlak gol pozisyonlarındaki kurtarışları, doğru zamanda doğru çıkışları ile Mert tüm Beşiktaşlılara yıllar sonra, “Bir kaleci nasıl maç kazandırır?” konulu bir resital izletti. 

Son 15 dakika sadece savunma!

Hatta saha kenarında Şenol Güneş’te maçı Mert’in bir şekilde bu maçı alacağına o kadar inanmış ki, 2-1’den sonra yaptığı hamlelerle takımı geriye yasladı. Maçın ilk 15 dakikasında resmen rakibini kendi sahasına hapseden Beşiktaş takımı, maçın son 15 dakikasında resmen kendi sahasına çekilerek Kasımpaşa ataklarını savuşturmaya çalıştı. 

Tek fark Ersin'in yerine Mert'in kalede olması!

Bu, sadece Kasımpaşa değil, Adana Demirspor karşılaşmasında da böyleydi. Yaşananların bana hatırlattığı şey, Alanyaspor, İstanbulspor maçlarıydı. Aradaki tek fark ise Beşiktaş’ın son iki maçında kalesinde Ersin değil, Mert vardı.

Senin için hazırladığımız haberler