Beşiktaş'ta Teknik Direktör Valerien Ismael Resmi Sözleşmeyi İmzaladı

25.03.2022 - 15:04 | Son Güncellenme: 25.03.2022 - 18:16

Beşiktaş'ta göreve gelen yeni teknik direktör Valerien Ismael, Ahmet Nur Çebi'nin katılımıyla Vodafone Park'taki tören ile resmi sözleşmeyi imzaladı. İşte detaylar.

Beşiktaş'ta Teknik Direktör Valerien Ismael Resmi Sözleşmeyi İmzaladı

Kartal YİĞİT - AJANSSPOR

Sergen Yalçın'ın istifasının ardından Önder Karaveli ile yoluna devam eden Beşiktaş, teknik direkörlük görevine Fransız çalıştırıcı Valerien Ismael'i getirdi. Yeni teknik direktör ile resmi sözleşme, Başkan Ahmet Nur Çebi'nin de katılımıyla Vodafone Parkt'ta düzenlenen tören ile imzalandı.

Akşam antrenmanda olacak

Resmi sözleşmeyi imzalayan Valerien Ismael, vakit kaybetmeden takım ile ilk antrenmanına çıkacak. Bu akşam yeni öğrencilerini idman sahasında görecek olan Fransız teknik adam, yarın 11.00'de ise bir bölümü basına açık olarak düzenlenen çalışmaya katılacak.

KAP'a bildirildi

Beşiktaş, Valerien Ismael ile teknik direktörlük konusunda anlaşma sağladığını ve sözleşmenin imzalandığını Kamuoyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) bildirdi.

İşte sözleşmenin detayları

KAP'a yapılan açıklamada, "Profesyonel Futbol Takımımızın Teknik Direktörlüğü konusunda Valerien Alexandre Ismael ile 25.03.2022 (bugün) tarihinden başlamak üzere 2022-2023 sezonu sonuna kadar ve 2023-2024 sezonu için 1 yıl opsiyonlu olacak şekilde sözleşme imzalanmıştır." ifadeleri yer aldı.

Ahmet Nur Çebi'den açıklamalar

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, Fransız Teknik Direktör Valerien Ismael'in Vodafone Park'taki imza töreninde açıklamalarda bulundu. Çebi, şu ifadeleri kaydetti:

"Bizlere inandığı için teşekkür ediyorum"

"Hocamız bundan sonra Beşiktaş'a vereceği katkılar için İstanbul'a geldi. Kendisine güvenimiz sonsuz. Geleceğimize uygun bir hoca olacağına inandığımız için İstanbul'a davet ettik. Kendisine teşekkür ediyorum; bizlere inandığı için."

"İdari ve mali konularda büyük sıkıntılarımız vardı"

"2.5 yıllık başkanlık sürecimizde idari ve mali konularda büyük sıkıntılarımız vardı. Fakat bu zor süre zarfında geçtiğimiz sezon 3 kupa alarak başarımızı taçlandırdık."

"Yüksek maliyetli oyuncuların kontratı sona erecek"

"Önümüzdeki yıl yüksek maliyetli oyuncularımızın kontratı sona erecek ve elimiz güçlenecek. Yapılanma sürecinde Sergen Hocamız ve Önder Hocamız görev aldı. Bu yapılanma sürecinde bayrak değişimi de olacaktır. Hocalarımız bu yapılanma sürecinde en önemli parçamız olacaktır."

"Beşiktaş'a zarar vermemek adına görevi bıraktı"

"Önder hocamıza özellikle teşekkür ediyorum. Kendisi Sergen hocamızdan sonra camiayı sahiplendi. Önder hocamızın  yıpratılması doğru değildi. Kendisi Beşiktaş'a zarar vermemek adına görevi bıraktı."

"Hocamızın arkasında olacağız"

"Sportif direktörümüz ve yönetimdeki arkadaşlarımızla Beşiktaşımız'a en uygun ismin Valerien Ismael olduğunu düşündük. Hocamızın yanında ve arkasında olmaya devam edeceğiz."

Ceyhun Kazancı: "Önemli olan projenin uzun soluklu devam etmesi"

İmza töreninde açıklama yapan Beşiktaş Sportif Direktörü Ceyhun Kazancı, "Yeni dönem hepimiz için, Beşiktaşımız için hayırlı olsun. Önemli olan projemizin doğru ve uzun soluklu bir şekilde devam etmesi. Orta ve uzun vadede başarılı olabilecek Beşiktaş için planlarımızdan bahsetmiştik." dedi.

Valerien Ismael'den ilk sözler

Beşiktaş'ın sözleşme imzaladığı yeni teknik direktör Valerien Ismael, Vodafone Park'ta düzenlenen imza töreninde açıklamalarda bulundu. Fransız çalıştırıcının ilk konuşması şu şekilde oldu:

"Burası çok büyük bir kulüp"

"Her şeyden önce başkanımız ve Ceyhun Bey'e bana gösterdikleri ilgi için, güven için teşekkür ederim. Heyecanlıyım. Türkiye'nin ve Avrupa'nın en iyi kulüplerinden birisine geldiğim için çok gururluyum. Burası çok büyük bir kulüp, burada olduğum için, bu büyük kulübün bir parçası olduğum için çok mutluyum."

"Yüksek, ateşli taraftar kitlesi var"

"Ayrıca çok önemli bir bağlantı var. Taraftarımız da ben de kazanmak isteyen bir kimliğe sahibiz. Bu zorlu yolda birlikte mücadele etmeye hazırız. Bu kulübün yüksek, ateşli taraftar kitlesi var. Her ne kadar bir araya gelmesek de bunu bana sosyal medyadan hissettirdiler."

"Yaşı ne olursa olsun hiç önemli değil"

"Bu sezon önümüzde 8 haftalık süreç var. Bu süreç bize önümüzdeki sezon için de fikir verecek. Ceyhun Bey'in altını çizdiği gibi öz kaynak konusu çok önemli. Yaşı ne olursa olsun hiç önemli değil, yetenekli oyuncularımıza şans vereceğiz. Benim oyun felsefem yüksek tempoya dayalı. Tabii burada fiziksel ve teknik kalite de önemli."

Çebi'den Önder Karaveli açıklaması

Yeni teknik direktör Valerien Ismael'in ardından tekrar konuşma yapan Başkan Ahmet Nur Çebi, şunları kaydetti: "Ceyhun artık sizlere yakın olacak. Hocamızla birlikte antrenmanlarda olacak."

"Çok sert ve anlamsız eleştiriler oldu"

"Önder Karaveli bizim projemizin bir parçası olarak, özellikle altyapıdan üst yapıya gelecek oyuncularımızın geçişinde yardımcı olacaktır. Ben hocamızın A Takım performansından da memnun oldum ama özellikle çok sert ve anlamsız eleştiriler oldu. Önder Karaveli bizimledir, bizimle devam edecektir."

"Benim getirdiğim hoca değildir"

"Benim dördüncü hocam değil; Önder Karaveli kulübümüzün hocasıydı. Abdullah Avcı ile ben sözleşme imzalamadım. Benim getirdiğim hoca değildir. Sergen Hocamız ile ben sözleşme imzaladım, şimdi de Valerien Ismael ile sözleşme imzaladım. 4 değil benim 2. hocamdır Valerien Ismael."

"Bugüne kadar hoca göndermedim"

"Önder Karaveli ve Sergen Yalçın'ın her zaman arkasında durdum. Çok garip bir başkan olabilirim ama bugüne kadar ben hoca göndermedim. Karşımda çok savaşçı bir hoca görüyorum. Kurumsal olmaya çok hassasiyet gösteriyorum ve bu konuda emek veriyorum."

"Valerien Ismael: "3 yıldır 3-4-3 oynatıyorum"

Valerien Ismael, basın mensuplarının sorularını şu şekilde cevapladı: "Ben, yaklaşık 3 yıldır takımlarımı 3-4-3 oynatıyorum. 150 maçlık bir deneyimden bahsediyoruz. Benim uzmanlaştığım bir alan diyebilirim."

Ajansspor sordu, Ismael cevapladı

Ajansspor muhabiri Kartal Yiğit'in daha önce Beşiktaş altyapısından parlayan Burak Yılmaz gibi oyuncuları, Türk ve Avrupa futboluna kazandırma sözü verecek mi şeklinde sorduğu soruyu yanıtlayan Ismael, şunları söyledi:

 

"Zaten bir teknik direktörün en önemli rolü de bir oyuncunun değerini yükseltmektir. Ekibimle birlikte bunu başarmaya çalışacağız. Kariyerinde sıçrama yapacak oyuncular var, bunları keşfetmeye çalışacağız. Son 3 yıl içerisinde çalıştığım takımlarda bu tarz oyunculara şans verdik."

"Trabzonspor maçını şans olarak görüyorum"

"Futbolda kazanmak her zaman şart. Bu sadece Türkiye'de değil her yerde böyle. Trabzonspor maçını ben bir şans olarak görüyorum. Bu ligin son şampiyonu biziz. Bu bizim için şanstır."

Senin için hazırladığımız haberler