Beşiktaş'ta Ismael'den forvet kararı: Muleka ortada, Cenk Tosun yanında

Cüneyt Muharremoğlu
21.10.2022 - 10:16 | Son Güncellenme: 21.10.2022 - 10:50

Beşiktaş'ta Wout Weghorst'un sakatlığı sonrası Hatayspor deplasmanında Valerien Ismael, santrfor kararını verdi. Muleka ortada, Cenk Tosun kanatta oynayacak.

Beşiktaş'ta Ismael'den forvet kararı: Muleka ortada, Cenk Tosun yanında

AJANSSPOR HABER

Beşiktaş'ta iç sahada alınan Trabzonspor beraberliği ile taraftarların hedefi haline gelen Beşiktaş Teknik Direktörü Valerien Ismael'in başı sakatlıklarla dertte. Sakatlar kervanına daha önce bütün maçlarda şans bulan Wout Weghorst'un katılmasıyla siyah beyazlılar ilk defa Hatay deplasmanında farklı bir sistemle oynamak zorunda kalacak. Siyah beyazlılar Weghorst'un hava toplarındaki üstünlüğünden yararlanmak için topu havaya kaldırıyordu. Ancek ne Cenk Tosun ne de Jackson Muleka hava toplarında Hollandalı futbolcu kadar etkinliğe bahip değil. Bu da Hatay'da daha çok yerden oynamak anlamına geliyor.

Santrforda Muleka oynayacak

Hürriyet'in haberine göre, Fransız teknik direktör santrfor mevkisinde Weghorst'un yerine Jackson Muleka'yı oynatmaya karar verdi. Bu kararla Muleka, Beşiktaş kariyerinde ilk defa kendi mevkisinde oynamış olacak. 

Sağ ve sol açıkta oynadı, 4 gol attı

Demoktratik Kongolu futbolcu,  Beşiktaş formasıyla daha önce 8 maçtaoynadı. 6 karşılaşmada sağ açık bölgesinde görev yapan Muleka, 2 karşılaşmada ise sol açıkta forma şansı buldu. Muleka 8 haftada 4 kez ağları havalandırmayı başardı.

İlgini Çekebilir
Beşiktaş taraftarından Ronaldo'ya çağrı
Habere Git

Kasımpaşa'da etkileyici performans

23 yaşındaki Muleka, geçen sezonun ikinci yarısında Kasımpaşa'ya kiralık olarak gelmişti. Santrfor mevkisinde görev yapan futbolcu  14 karşılaşmada  12 gol atmayı başarmıştı. Siyah beyazlılar Muleka'nın bu performansından sonra oyuncuyu 3,35 milyon Euro bonservis bedeliye Standart Liege'den transfer etmişti.

Cenk Tosun ilk 11'de

Santraforda formayı Muleka'ya veren Ismael Cenk Tosun'u ise kanatta kullanacak. Özellikle Şenol Güneş döneminde kanatta Vincent Aboubakar ile birlikte çok gol katkısı yapan Cenk Tosun, Weghorst'un yokluğunda ilk 11'de yer bulacak.

Cenk Tosun ilk golünü Trabzonspor'a attı

Cenk Tosun, Süper Lig'de bu sezon ilk golünü geçen hafta Trabzonspor'a karşı atmıştı. Sonradan oyuna giren Cenk Tosun, Weghorst'un direkten dönen topunu tamamlayarak takımına 2-2'lik beraberliği getirmişti.

İlgini Çekebilir
Beşiktaş'tan ihracı istenen Ethem Sancak kararı çıktı
Habere Git

Cenk Tosun'un Beşiktaş performansı

2017-18 sezonunda bonservis rekoru kırarak 22.5 milyon Euro'ya Beşiktaş'tan Everton'a giden Cenk Tosun arka arkaya şansız sakatlıklar yaşadı. Bu sezon başında Everton ile sözleşmesi bittikten sonra Kartal'a dönen Cenk Tosun siyah beyazlı formayla çıktığı toplam 155 maçta 68 gol attı, 14 asist yaptı.

Sakatlıklar can sıkıyor

Beşiktaş Teknik Direktörü Valerien Ismael'in en çok canını sıkan konuysa arka arkaya gelen sakatlıklar. Sabah'ın haberine göre yüksek presle oynayan Beşiktaş'ta 10 haftada 13 futbolcu sakatlık ya da hastalık sorunu yaşadı.  

Atiba forma giyemedi

Hatayspor karşısında sakatlıkları devam eden Romain Saiss, Wout Weghorst, Rachid Ghezzal, Atiba Hutchinson ve Emrecan Uzunhan'ın forma giymesi beklenmiyor. Beşiktaş kaptanı Atiba geride kalan 10 haftada sakatlık yüzünden takımla birlikte olamadı. Atiba'dan sonra en fazla maç kaçıran isimler 5 karşılaşmaya Rachid Ghezzal ve Josef de Souza oldu. 

Beşiktaş'ın başı sakatlıklarla dertte

Siyah beyazlıların sakatlık tablosunda 13 futbolcunun ismi bulunuyor. 

Beşiktaş'ın sakatlık tablosu
FUTBOLCU SAKATLIK -HASTALIK KAÇIRDIĞI MAÇ
Atiba Hutchinson Ayak bileği  10 / Hatayspor'a karşı yok
Rachid Ghezzal Ayak parmağında yırtık, adale 5 / Hatayspor'a karşı yok
Josef de Souza Diz menisküsü 5
Welinton Adale, akciğer iltihabı 3
Dele Alli Uyluk gerilmesi 2
Salih Uçan Kasık 1
Romain Saiss Adele 1 / Hatayspor'a karşı yok
Kevin N'Koudou Uyluk gerilmesi 1
Oğuzhan Akgün Soğuk algınlığı 1
Emrecan Uzunhan  Adele 1 / Hatayspor'a karşı yok
Tayyip Talha Sanuç Baş dönmesi İstanbulspor maçını bitiremedi.
Wout Weghorst Kasık Hatayspor'a karşı yok
Nathan Redmond Eli kırıldı Maç kaçırmadı.
Senin için hazırladığımız haberler