Beşiktaş'ta Valerien Ismael, Fenerbahçe Derbisi Sonrası Konuştu

Orhan Gülek
02.10.2022 - 22:48 | Son Güncellenme: 03.10.2022 - 00:10

Süper Lig’de Beşiktaş-Fenerbahçe derbisinde gol sesi çıkmadı. Maç sonrası siyah-beyazlı ekibin teknik direktörü Valerien Ismael değerlendirmelerde bulundu.

Beşiktaş'ta Valerien Ismael, Fenerbahçe Derbisi Sonrası Konuştu

AJANSSPOR - HABER

Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig'de sezonun ilk derbisinde Fenerbahçe'yi konuk etti. Heyecan dolu müsabaka Vodafone Park'ta oynandı. Karşılaşmanın son anlarında Beşiktaş, Weghorst ile iki kez gole yaklaştı. Hollanda futbolcu önce kafayı dışarı vurdu. Ardından direği geçemedi. Beşiktaş - Fenerbahçe derbisi 0-0'lık eşitlikle sona erdi. 

 

Maç sonrası Beşiktaş Teknik Direktörü Valerien Ismael açıklamalarda bulundu.

"Bazen top girmiyor, şansa da ihtiyaç var"

Son dakikalarda Weghorst ile kaçan gole üzüldüğünü dile getiren Ismael, "Zor bir maç oldu. Galip gelemediğimiz için üzgünüz. İkinci yarı daha güçlü bir oyun oynadık. Son dakikalarda gole yakın taraftık. Baskılı oynadık. Bazen top girmiyor, şansa da ihtiyaç var. İç sahada oynadığımızda taraftarın önünde her zaman kazanmak istersiniz. İstediğimiz her şeyi yaptık ama zor bir maç oynadık. Taktiksel anlamda çok şey yaşadık. Güçlü iki takımın oynadığı maçtı. Zaman zaman sabır göstermemiz gereken anlar oldu." dedi.

İlgini Çekebilir
Weghorst'un ateşi direkte söndü, derbi sessiz bitti
Habere Git

"İkinci yarı daha iyiydik"

Genel itibarıyla oyunun sonucundan memnun olmadığını dile getiren Ismael, "Oyunun son bölümünde kontrol bizdeydi. Sadece gol atamadık. Şansları değerlendiremedik. Gösterdiğimiz mantaliteyi olumlu alıyorum. İkinci yarı daha iyiydik. 1 puanı aldık ama maçın başından sonuna kadar istediğimiz 1 puan değildi. Genel itibariyle oyunun sonucundan memnun değilim. Bu tarz maçlarda en iyi oyuncularınızla oynamak istersiniz. N'Koudou da fark yaratabilirdi. Umarım haftaya dönecek. Duruma göre bakacağız. Koşulara başladı. Umarım bir sonraki maçta bizimle olacaktır." şeklinde konuştu.

"Bu baskı altında nasıl mücadele ediyorsunuz?"

Ajansspor Genel Yayın Yönetmeni Kenan Başaran, karşılaşma sonrası basın toplantısında teknik direktör Valerien Ismael'e, "Hazırlık maçlarından itibaren her maç geleceğiniz tartışıldı. Derbi öncesi de kaybederse Ismael gider yorumları yapıldı. Bu akşam da vardı bu tür yorumlar. Bu baskı altında nasıl mücadele ediyorsunuz? diye sordu. Fransız teknik adam ise şu yanıtı verdi:

"Geleceğim konusunda endişem yok. Siz de endişelenmeyin. İyi bir ekibim var ve iyi şeyler yapmak istiyoruz. Biz çalışıyoruz. Yüzde yüzümüzü veriyoruz ve başarı getirmek istiyoruz. Yorumları okuyup dinlemiyorum. Ben işime odaklıyım."

"Jorge Jesus'a herhangi bir uyarım olmadı"

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus’un kendi yedek kulübelerine yaklaşmasıyla ilgili soruya ise Fransız teknik adam, “Kendisini direkt uyarmadım, sadece dördüncü hakemle diyaloglarım oldu. Bir tek sadece bir anda kendi alanın dışına çıktı, bizim kulübeye yaklaştı. O anda diyalog oldu ama onun dışında olmadı” açıklamasında bulundu.

İlgini Çekebilir
Rıdvan Dilmen: "Kaybetseydi Valerien Ismael giderdi"
Habere Git

"Pozisyonu gol sandım"

Wout Weghorst'un direkten dönen topuna verdiği tepkiyle ilgili ise Ismael, “O an hissettiklerim stattaki herkes gibiydi. Ben de gol sandım. Vuruş anı çok iyiydi. Her şey gol olması için müsaitti ama top bir türlü çeri girmedi. O an şansa ihtiyacımız vardı. Kazanmayı istiyorduk, kazansaydık yukarıya taşıyabilecek bir galibiyet olacaktı” şeklinde konuştu.

"Bu hafta golü yememek mutlu etti"

Defansif performansla ilgili ise Ismael, “Bugün gol yemediğimiz için mutluyuz. İstatistiksel anlamda güçlüyüz. Rakibe fazla şut fırsatı vermedik. Geçen hafta verdiğimiz fırsatlarda gol yemiştik. Bu hafta golü yememek mutlu etti önümüzdeki hafta savunmadan aynı performansı bekliyorum ama sonucunda gol atıp maçı kazanmak şart” dedi.

Senin için hazırladığımız haberler