Vali Tuncay Sonel'den Orduspor Açıklaması

İsa Kethüda
09.05.2023 - 16:49 | Son Güncellenme: 09.05.2023 - 16:56

Son dakika spor haberi: 2. Amatör Küme'den tekrardan sahalara dönen Karadeniz ekibi Orduspor için Vali Tuncay Sonel müjdeyi verdi. Detaylar haberimizde...

Vali Tuncay Sonel'den Orduspor Açıklaması

AJANSSPOR HABER 

Ordu Valisi Tuncay Sonel, 2. Amatör Küme'de mücadele eden Orduspor hakkında konuştu. Vali Tuncay Sonel, "Orduspor’un sahalara dönmesinin ve bu takımı izlemenin keyfini yaşıyoruz" dedi.

"Orduspor’un sahalarda olmadığını görünce çok üzülmüştüm"

Radyospor'da Salim Manav'ın canlı yayın konuğu olan Ordu Valisi Tuncay Sonel, "İlk geldiğimiz günlerde 188 sicil numaralı, Türk Futbolu’nu UEFA Kupası’nda temsil etmiş olan Orduspor’un sahalarda olmadığını görünce çok üzülmüştüm; Hemen çalışmalara başladık, hayata dönebilmesi için neler yapabiliriz dedik. 

Çok değerli İdari Menajerimiz Cihangir Güner kardeşimiz, üç avukatımız ki bunlardan birisi Prof. Dr. Ufuk Aydın hocamız ve şehrin dinamikleri ile oturduk bir araya geldik. Fransa’ya, İspanya’ya, Arjantin’e, Türkmenistan’a, Slovakya’ya kadar bizim bu ekip gitti. 

İlgini Çekebilir
Atilla Türker’e Dünya ödülü!
Habere Git

"TFF Başkanı ile bir araya geldik"

Tek tek alacağı olanlarla görüştü ve hukuki süreçler yaklaşık iki yılı aşkın devam etti. Sonunda Türkiye Futbol Federasyonu Başkanımız Mehmet Büyükekşi ve Amatör Kulüpler Başkanımız Ali Düşmez ile bir araya geldik" dedi.

"FIFA’ya 2.5 milyon TL ödeme yaparsak Orduspor sahalara dönecek"

Orduspor'un ödenmesi gereken 2.5 milyon TL'yi transfer sezonunun bitmesinin son gününde ödediklerini açıklayan Vali Sonel, “24 Mart Cuma günü transferin son günüydü. Biz de şunu öğrendik, eğer FIFA’ya 2.5 milyon TL ödeme yaparsak FIFA ile ilgili olarak disiplin dosyaları kalkacak ve Orduspor sahalara dönecek.

"24 Mart itibarıyla sorunları çözdük"

Sevdiğimiz insanlarla görüşmeler yaptık ve 23 Mart’ta bu ücreti yatırdık. Bir gün sonra izin çıktı, diğer günde takım sahaya çıktı. Biz takımı nasıl yaptık? Deprem bölgesinden ailesini, arkadaşlarını kaybeden teknik ekibimizi, futbolcuları Ordu’ya getirdik. Bizim için önemli olan 188 sicil nolu Orduspor’un ölmemesiydi. Orduspor’un yaşaması lazımdı, 24 Mart itibarıyla sorunları çözdük ve 25 Mart’ta ilk maçımıza çıktık. 

İlgini Çekebilir
Tümer Metin'den flaş yorum! Sergen Yalçın Fenerbahçe'nin başına gelirse...
Habere Git

"BAL daha sonra da 3.Lig’e çıkmak istiyoruz"

Bir aksilik olmazsa birkaç hafta sonra şampiyonuz. Bir sonraki sezon BAL daha sonra da 3.Lig’e çıkmak istiyoruz. Ordu’nun hem 3.Lig’de hem Bölgesel Amatör Lig’de hem de amatör ligde birçok takımı var hepsi bizim takımımız ama bir tane ortak değer yani Orduspor olması gerekiyor. O da çok şükür sahalara döndü” dedi.

“2.5 yıllık bir süreçte zor oldu"

Taraftarın her zaman Orduspor’u destekleyeceğini de ifade eden Vali Sonel, “2.5 yıllık bir süreçte zor oldu ama Ordu’nun ve ülkemizin bir değeri olan Orduspor’un sahalara dönmesinin ve bu takımı izlemenin keyfini yaşıyoruz. Bir örnek vermek istiyorum mesela Trabzon’da Of İlçesi var. 

"Bizim bir tane Orduspor olsun"

Onlar biz direkt Allah’a bağlıyız derler ama Trabzonspor maçı olduğunda herkes Trabzonsporlu olur. Trabzonspor o şehrin bir değeridir. Biz de öyle diyoruz, Ordu’da bütün takımlar bizim ama bir tane Orduspor olsun. Ben Adana Demirsporluyum ve hangi ligde olursa olsun o takımı tutacağım. Ben gözlerimle gördüm, Orduspor’un ilk maçında üç tane 70 yaşlarında amcalarımın gözlerinden yaş akıyordu. 

İlgini Çekebilir
Messi'nin babası transfer iddialarına son noktayı koydu!
Habere Git

"Onlar da bizim takımlarımız ama gerçek Orduspor bir tane"

Çünkü bir tarih var. Bu takım çıktığı zaman hangi ligde oynarlarsa oynasın taraftarlar efsanenin yanında olur. Orduspor 1967 A.Ş. ve 52 Orduspor Futbol Kulübü diğer takımların devamı. Onlar da bizim takımlarımız ama gerçek Orduspor bir tane. Herkesin bunu bilmesi lazım. Sabırlı bir şekilde her yıl bir üst lige çıkarak hak ettiği yere gelecek” açıklamalarında bulundu.

Senin için hazırladığımız haberler