Gaziantep Valisi Gül, Erol Bulut Ayrılığı ve Gaziantep FK'nın Borcunu Açıkladı

Akın Ungan
27.01.2023 - 16:43 | Son Güncellenme: 27.01.2023 - 17:02

Gaziantep Valisi Davut Gül, Gaziantep FK'nın borcu ve teknik direktör Erol Bulut ile ilgili açıklamada bulundu. Kulüp, teknik direktör ayrılığını resmen duyurdu.

Gaziantep Valisi Gül, Erol Bulut Ayrılığı ve Gaziantep FK'nın Borcunu Açıkladı

Gaziantep Valisi Davut Gül, sıkıntılı günlerden geçen Gaziantep Futbol Kulübü'nü ziyaret etti. Vali Gül, kulübün toplam borcu hakkında açıklamada bulundu. Ayrıca ayrılığı gündemde olan teknik direktör Erol Bulut hakkında konuştu.

"Gaziantep FK'nın borcu 45 milyon civarında"

Davut Gül, "Önceden oluşturan bütçenin yüzde 80'i federasyondan geliyordu. Şimdi değişti. Oluşturduğunuz bütçenin yüzde 20'si federasyon gelirleri. Yüzde 80'ini yerelden bulmak gerekiyor. Bunun birçok sebebi var. Böyle bir tablo varken Gaziantep Futbol Kulübü'nün günü geçen borcu yaklaşık 45 milyon civarında" ifadelerini kullandı.

"Yeni bütçe 200 milyon TL'nin üzerinde"

Gül, "Bunun yanında da oluşturduğumuz yeni bütçe 200 milyon TL'nin üzerinde. Dolayısıyla sezon sonuna kadar ödeyeceğimiz ve ödememiz gereken bütün borçları planlamış durumdayız. İnşallah sezon sonuna kadar borç bitmiş olacak. Finansal anlamda bir bataktan bahsetmiyoruz. Her kulübün bir borcu var. Bu borçların da ileriye dönük rakamlar olduğunu belirtmek lazım. Günü gelip geçen mütevazi bir rakam. Bu 45 milyon TL gibi bir rakam" dedi.

"Kulüp başkanlığı için birkaç isim ile görüşüldü"

Kulüp başkanlığı hakkında konuşan Vali Gül, "Kulüp başkanlığı için birkaç isim ile görüşüldü. Niyetlenildi ancak sonradan vazgeçildi. Tabi bunların hepsi birbirinden bağımsız. Dolayısıyla kamuoyunda şöyle bir şey çıktı. Aday olan kişiler baktı finansal anlamda işin içerisinden çıkılmayacağı anlaşıldı, bundan dolayı da vazgeçildi diye bir algı oldu. Böyle bir şey yok" şeklinde konuştu.

"Bir kısım vergi borcumuz var"

Gül, "Bizim özetle bir kısım vergi borcumuz var. Bununla ilgili de mecliste yapılandırma var. Bir daha önceden yapılandırmıştık ve vergi borcumuz ile ilgili sorun çözülmüştü. Diğer türlü sezon sonuna kadar bir bütçe var. Bu bütçenin de yüzde 80'inin Büyükşehir Belediyemiz ile Organize Sanayimiz tamamlamış oldu" açıklamasını yaptı.

"Gaziantep Futbol Kulübü 1 TL borcu kalmamış bir kulüp olacak"

Sözlerine devam eden Gül, şunları kaydetti: "Kalan yüzde 20'lik kısmını ise yeni gelecek başkan ve yönetim bir bütçe oluşturacak. Dolayısıyla sezon sonuna kadar Gaziantep Futbol Kulübü 1 TL borcu kalmamış bir kulüp olacak. Bizim finansal anlamda bir sıkıntımız yok. Sadece nakit akışında kısa süreli bir sıkıntı oldu"

"Ortada bir batak yok, ölen kaçan bir şey de yok"

Vali Gül, "İşin özeti finansal bir sıkıntımız yok. Yönetim anlamında bir sıkıntımız yok. Sadece iyi yönetimi bulmak istiyoruz. İstekli olanı bulmak istiyoruz. Bu hemen bugünden yarına olacak iş değil. Bulacağımız yönetim de çalışacağı teknik kadroyu belirleyecek. Yani ortada bir batak yok, ölen kaçan bir şey de yok. Bizim bu anlamda birliğe, beraberliğe, kardeşliğe ihtiyacımız var. Herkese düşen görevler var" dedi.

"Önceki hocamızla karşılıklı anlaşarak ilişkimizi kestik"

Teknik direktör Erol Bulut hakkında açıklama yapan Gül, "İnşallah sezonu iyi bir yerde bitirmemiz lazım. 8 Şubat'a kadar süre var. Uygun futbolcu bulunduğunda takviye de yapılabilir. Önceki hocamızla karşılıklı anlaşarak ilişkimizi kestik. Emek veren her hocaya ve başkanlara teşekkür ediyoruz. Her dönem öncekinden bağımsız ortada bırakılmış bir enkaz yok" şeklinde konuştu.

"Gelecek başkan elini taşın altına koymalı"

Davut Gül, gelecek olan başkanın ve yönetimin elini taşın altına koyması gerektiğini vurgulayarak, başkanlığa seçilecek kişinin 2 milyon dolar para vermesi gerektiğini ,yönetime girecek olanların da aynı şekilde destek vermesi gerektiğini söyledi. 4-5 milyon dolar yönetimden geleceği taktirde bir o kadar da Büyükşehir Belediyesi ve Organize Sanayi'nin vereceğini yine maçlardan kazanılacak para federasyon gelirleri ile sorunun ortadan kalkacağını kaydetti.

Erol Bulut ayrılığı resmen açıklandı

Öte yandan Gaziantep FK, Erol Bulut ile yollarının ayrıldığını resmen açıkladı. Kulüpten yapılan duyuruda Bulut'a teşekkür edildi.

Kulübün açıklamasında "Gaziantep Futbol Kulübümüz de yaklaşık 1.5 sezondur teknik direktörlük görevini üstlenen Erol Bulut ile yollarımız karşılıklı olarak anlaşılarak ayrılmıştır. Erol Bulut ve tüm ekibine teşekkürlerimizi iletiyor, bundan sonraki kariyerlerinde başarılar diliyoruz" denildi.

Senin için hazırladığımız haberler