Van Persie, prim sözü sonrası antrenmanlarda en önde koşuyor!

24.11.2017 - 04:22 | Son Güncellenme: 24.11.2017 - 04:22

Fenerbahçe'de sürekli sakatlık gerekçesiyle ortalıkta pek gözükmeyen van Persie'nin, Başkan Aziz Yıldırım'ın her galibiyete prim sözünün ardından adeta yeniden canlanması dikkat çekti. Van Persie, idman sahasına gelirken, tüm takımın önünde yürüyüp çalışmaya iştahlı olduğunu gösterdi!

Osmanlıspor maçı sonrası yaşanan krizin ardından "Her galibiyete prim" sözü veren Aziz Yıldırım sözünü tuttu, Sivasspor maçının primi dün hesaplara yatırıldı. 31 Ağustos'tan bu yana sakat olan Hollandalı aynı gün idmanda şov yaptı.

Fenerbahçe'de Osmanlıspor karşılaşması sonrası yaşanan krizin ardından yönetimin aldığı 'Süper Lig'de ilk yarı sonuna kadar her galibiyete prim' kararı dün itibariyle uygulamaya girdi. Sarı-lacivertli futbolcuların, 4-1 kazandıkları Sivasspor maçının 250 bin Euro'luk primi dün hesaplara yattı. Antalyaspor, Kasımpaşa, Bursa, Karabük ve Konya maçlarıyla prim sistemi sürecek. Takım bu 5 maçı da kazanırsa, takımın cebine giren para 1.5 milyon Euro'yu bulacak.

van Persie Antalyaspor maçında oynamıyor

Primin hesaplara yatması Van Persie'yi aşka getirdi. 31 Ağustos'ta Hollanda Milli Takımı'nın Fransa ile oynadığı maçta sakatlanan ve o günden sonra takımdan uzak kalan yıldız futbolcu ilk kez dün idmanın ilk bölümünde takımla çalıştı ve kuvvet çalışmalarına devam etti. Ancak Hollandalı futbolcu yaklaşık 3 ay süren sakatlığı nedeniyle bu hafta Antalyaspor maçının kadrosunda olmayacak.

Aykut Kocaman artık daha mutlu

Bu arada Fenerbahçe'ye sakatlardan iyi haber geldi. 11 Kasım'daki Osmanlı maçının 10. dakikasında sakatlanan Valbuena ile 37'de oyundan çıkan İsla dün takımla çalıştı. İki futbolcunun da pazar günü oynanacak maçta takımdaki yerlerini alabileceği açıklandı. Sakatların iyileşmesi teknik direktör Aykut Kocaman'ın da yüzünü güldürdü. Sivasspor karşılaşmasında sağ dizinde ağrı hisseden Janssen'in tetkiklerinde sıkıntıya rastlanmadığı açıklandı. Ancak tedbir amaçlı olarak çalışmaya katılmadı.

Gürcan Bilgiç yorumladı:

Van Persie, son antrenmanda istekli ve formda gözükmüş. Bunun en büyük nedeni hesaplara yatan primdir. Üst düzey diyebileceğimiz, profesyonel oyuncuların en önemli motivasyonu paradır. Aziz Yıldırım bunu erken keşfedenlerden. Prim silahını hep kullandı ve kritik anlarda devreye soktu. Oyuncunun alacağını zamanında bankaya yatırdığınızda performansta dalgalanma olmaz. Özellikle yabancı oyuncular, kontratlarındaki ücreti ülkelerine gönderir, Türkiye'deki yaşamlarını aldıkları primlerle sürdürürler. Onun için bu sistem kesinlikle işe yarayacak. Oyuncuları daha istekli, hırslı ve arzulu hale getirecektir. Ama 'Doğru mudur?' tartışılır... Çünkü Avrupa'da prim hedeflere konur, maçtan maça uygulama yapılmaz.

(Sabah)

Senin için hazırladığımız haberler