Van Persie'ye neden göndermede bulundular? Açıkladı...

05.06.2017 - 10:07 | Son Güncellenme: 05.06.2017 - 10:07

 

"Bu sezon da biz şampiyon olduk. Bunun coşkusunu yaşıyoruz. Bazen çok konuşanların biraz susup, dinlemesi gerektiğini söyleyebilirim. Bu yüzden böyle bir paylaşım yaptık."

Beşiktaşlı taraftarlar onun için "Komutan" diyor... Kimden bahsettiğimizi anlamışsınızdır: Marcelo Guedes... Geçtiğimiz sezonun devre arasında Alman ekibi Hannover'den gelen Brezilyalı oyuncu, üst üste kazanılan iki şampiyonlukta da "Gizli kahraman" oldu. Marcelo Guedes, şampiyonluk yolunda yaşadıklarını sadece AKŞAM'a anlattı. İşte Siyah-Beyazlı takımın 'Komutan'ının zafer sözleri: 

- Ryan Babel'in videosunda "Bir şeyi almak istiyorsan onun için bedel ödemelisin" diyorsun. Herhalde sende sakatlığından fedakârlık yaptın? 

Bu sezon bizim için zor oldu. Uzun bir sezonu geride bıraktık. Herkes acı çekti ve bedelini ödedi. Takım olarak çalıştık... Bütün bir lig boyunca sonuna kadar getirdik ve şampiyon olduk. Takım olarak sonuna kadar mücadele ettik.

KENDİMİ HER GÜN GELİŞTİRİYORUM

- Beşiktaş'ta en fazla isabetli pas yapan ve en çok top kapan isim oldun. Sana 'Şampiyonluğun gizli kahramanı' diyebilir miyiz? 

İstatistiklerden dolayı çok mutluyum. Taraftarın bunu görmesi de beni çok mutlu ediyor. Bu bir çalışmanın ürünüdür. Antrenmanlardan sonra yaptığım ekstra çalışmalar sayesinde bunu başardım. Kendimi bir şekilde geliştirmeye çalışıyorum. İnsanlar günlük hayatımızda olmadığı için bu gelişimimizi göremiyorlar. Bu çalışmaları göremiyorlar. Çalışarak kendimi daha da yukarıya çekmeye gayret ediyorum.

BU SEZON DA EN BÜYÜK BİZ OLDUK

- G.Antep'teki şampiyonluk sonrası Dusko Tosic'le birlikte neden Robin van Persie'ye gönderme yaptınız?  

Bu sezon da şampiyonluğumuzu ilan ettik. Bunun coşkusunu yaşadık... Bazen çok konuşanların biraz susup, dinlemesi gerektiğini söyleyebilirim. Dusko Tosic'le bu yüzden böyle bir paylaşımda bulunduk.

MABIALA VE KANA BIYIK'I BEĞENİYORUM

- İki sezondur stoperdeki partnerin sürekli değişiyor. Bu seni etkiliyor mu. Dusko Tosic'le uyumun nasıl?

Takımımızdaki tüm stoper oyuncuları çok kaliteli... Benim için hiçbirinin diğerinden bir farkı yok. Sonuç olarak kimin oynayacağına hocamız karar veriyor. Ben de illa oynayacağım diye bir şey yok. Hocamızın kararına göre sahaya çıkıyoruz ve onun verdiği görevi yerine getirmeye çalışıyoruz. 

- Spor Toto Süper Lig'den hangi stoperle yan yana oynamak isterdin? 

Kayserispor'da oynayan Kana-Biyik ve Mabiala'yı çok beğeniyorum. Özellikle sezonun ikinci yarısında çok iyi oynadılar. Çok kuvvetliler... Gelecek vadeden oyuncular... Kayserispor'la iyi işler çıkardılar.

JEREMAIN LENS BÜYÜK KATKI SAĞLAR

Lens'le bir görüşmem olmadı. Ama bize gelirse, büyük katkısı olur.

- İki sezon içinde F.Bahçe'ye 18, G.Saray'a 40 puan fark atarak, şampiyon oldunuz. Sen de 1.5 senede iki kupa kazandın. Neler söylersin? 

Hannover'de oynarken, grup olarak çok iyi değildik ama bireysel olarak performansım üst seviyedeydi. Buraya geldikten sonra da bu performansım devam etti. Güzel bir devamlılık yakaladım. Bu belli bir çalışmanın ürünüdür. O çalışmalardan sonra belirli meyveler topluyorsunuz. Ben de onları topladığımı düşünüyorum. Rakiplerimizden daha iyi oynadığımız ve mücadele ettiğimiz için de şampiyonlukları kazandık. 

BAŞKAN'DAN TAVSİYELER ALIYORUM

- Brezilya'da kulüp kurdun. Başkan Fikret Orman'dan tavsiyeler alıyor musun? 

Başkan'la bunu konuştuk. Bana kapısının açık olduğunu söyledi. Ondan başkanlık konusunda tavsiyeler alacağım. Bu konuda bana yardım edecek. Kariyer sonrası için kulüp başkanı olmak, planlarımdan birisiydi. Önceden hareket etmek istedim. Çünkü zaman çabuk geçiyor. Kariyerim bittiğinde başkanlık yolunda adım atacağım.

- PSV'de Atiba Hutchinson'la birlikte oynadın. Jeremain Lens de orada takım arkadaşındı… Şimdi Beşiktaş'a ismi yazılıyor. Lens'le hiç konuştun mu. Gelmesini ister misin?  

Lens'le bir görüşmem olmadı. Ama medyada çıkanları biliyorum. Bu yazılanlar doğruysa, bize yardımcı olabilecek bir oyuncu...Büyük katkı sağlayabilir.

O POZİSYON AÇIKLANAMAZ

- F.Bahçe derbisinde Fabri'yle yaşadığınız anlaşmazlık sonrası maç 1-1 bitti. O gece neler hissettiniz? 

Fabri'yle çok iyi arkadaşız. O maçtan sonra hiçbir şey olmadı. Sonuçta insanız. İnsan hata yapabiliyor. Futbolda inanılmaz açıklanamaz şeyler olabiliyor. Sadece onlardan bir anı yaşadık. Sonuç olarak şampiyonluk bir süreç ve o süreçten geçmeniz gerekiyor. Ama yolun sonuna geldiğiniz zaman süreçte ne yaşadığınızın çok fazla önemi yok. Önemli olan şampiyonluğu almak.

TARAFTARIMIZ SIRA DIŞI

- D.Kiev'e 6-0 kaybettikten sonra dönüştü taraftarlar sizi karşıladı. Neler hissettiniz? 

Beşiktaş taraftarı gerçekten sıra dışı… Futbol hayatım boyunca hiç böyle bir taraftar grubuyla karşı karşıya gelmedim. Kaybettiğimiz maçtan sonra gelip, bizi desteklediler. Sezon boyunca destekleri harikaydı.

'BABA GOL ATTIN MI?' HAYIR! BEN DEFANSIM

- Eşin ve çocukların seni hiç yalnız bırakmadı. Herhalde Türkiye'ye büyük bir aşk besliyorsunuz?  

Üzerimde ailemin, kulübün ve taraftarın büyük baskısı var. İyi oynamam için çok sebebim var. Çocuklarım her maç sonrası 'Baba gol attın?' diyorlar. Ben de onlara tekrarlıyorum; 'Hayır oğlum! Ben defans oyuncusuyum.' Aramızda sürekli bu diyaloglar geçiyor. Eşim ve çocuklarım benim motivasyon kaynağım. Benim için ekstra güç oluyorlar.

TALISCA BÜYÜK İŞ BAŞARDI

- Anderson Talisca'nın annesinin kötü hastalığı olduğunu öğrendik. Kendisini nasıl motive ettiniz? 

Benim de birkaç gün önce haberim oldu. Tabii ki çok zor bir şey; böyle bir hastalıkla hayatınıza devam etmek. Annesi orada ve siz burada çalışmak zorundasınız. Kişisel hayatınızla iş hayatınızı ayırmanız lazım. Zannedildiği kadar bu duygulardan kurtulmak kolay değil. Ama şimdi annesinin yanında... Gerçekten büyük bir iş başardı.

HER YERDE YAŞANIYOR

- Bursaspor karşılaşması sonrası üzücü bir terör olayı yaşandı. Bu sizi nasıl etkiledi? 

Tabii ki o anda insan bir tedirgin oluyor. Ama bu tarz olaylar bizim profesyonel hayatımızı çok fazla etkilemez. Dünyanın her yerinde bu tarz şeyler oluyor. Her ülkenin kendine göre sıkıntıları ve problemleri var. Tabii ki çok üzücü bir olay yaşandı. Aileler için çok üzücü... Bir daha olmaması dileğiyle...

TEKLİF GELMEDİ, BURADA MUTLUYUM

- Şenol Güneş, "Trabzonspor'da çalışırken de Marcelo'yu istedim" dedi. Uzun yıllardır seni takip ediyor. Şenol Güneş hakkında neler söylersin?

Hocamızın bu tarz açıklamaları benim için çok sevindirici... Hoca beni çok iyi tanıyor. Bu da benim için büyük bir şans. Hocaya teşekkür etmem lazım. Beni buraya aldı ve şampiyonluklar görmemi sağladı. Uzun yıllar hocamla çalışmak istiyorum. Bunun için de var gücümle sahada çalışacağım. 

- Avrupa'dan transfer teklifleri aldığın doğru mu? 

Beşiktaş'ta kontratım devam ediyor. Bana gelen şu anda bir teklif yok. Onun için çok konuşulacak bir şey de yok. Burada çok mutluyum. Eğer kulüp isterse, sözleşmemi uzatmak istiyorum.

FİNALDE OLABİLİRDİK

- Ajax-Manchester United finalini izledikten sonra 'Finalde olmalıydık' diye üzüldünüz mü? 

Tabii ki finale çıkabilirdik. Ama üzülüp, geride kalıp, arkamıza bakmamamız gerekiyor. Önümüze bakmamız gerekiyor. Önümüzdeki sezon yeniden Şampiyonlar Ligi'nde olacağız. Biraz nasip.

Senin için hazırladığımız haberler