Vanspor’un itirazına ret!

14.01.2021 - 20:53 | Son Güncellenme: 14.01.2021 - 21:01

Türkiye Futbol Federasyonu bugün açıkladığı Tahkim Kurulu Kararları’nda, Vanspor’un itirazının reddine oybirliği ile karar verdildiğini açıkladı.

Vanspor’un itirazına ret!

2. Lig Kırmızı Grup’ta 31 Ekim günü Kırşehir’de oynanan ve ev sahibi takımın 1-0 galibiyeti ile sonuçlanan Kırşehir Belediye Spor - Vanspor müsabakasında oyuncu değişikliği kuralı ihlali yapan ve 5 oyuncu değişiklik hakkını oyun içinde 4 defada gerçekleştiren ev sahibi takım için, Vanspor kulübü Türkiye Futbol Federasyonu'na başvurmuştu. Ancak maçın üzerinden yaklaşık 2,5 ay gibi bir süre geçmesine rağmen TFF kararı bugün açıkladı. Federasyon, bugün açıkladığı Tahkim Kurulu Kararları’nda, Vanspor’un itirazının reddine oybirliği ile karar verildiğini açıkladı.

 

Öte yandan, TFF'nin internet sitesinde de yer alan maçın detaylarında, Kırşehir'in 5 oyuncuyu 4 defada değiştirdiği açık bir şekilde yer alıyordu. Futbol Müsabaka Talimatı Hükmen Yenik Sayılmaları düzenleyen 22. Maddesi ğ bendine göre “TFF’nin, müsabakalar için çıkardığı düzenleme hükümlerinin müsabaka sonucuna etki edecek şekilde ihlal edilmesi” hükmen yenilgi sebebi sayılıyor.

Ne olmuştu?

2. Lig Kırmızı Grup’ta 31.10.2020 tarihinde Kırşehir’de oynanan ve Kırşehir ekibinin 1-0 galibiyeti ile sonuçlanan Kırşehir Belediye Spor-Vanspor müsabakasında oyuncu değişikliği kuralı ihlali yapan ve 5 oyuncu değişiklik hakkını oyun içinde 4 defada gerçekleştiren ev sahibi takım için, Vanspor kulübü Türkiye Futbol Federasyonu'na başvurmuştu.

Ev sahibi takım, maçın tek golünü atan Üstün Bilgi’nin sakatlanarak 23. Dakikada oyundan çıkmasının ardından 59’da 1 75’de 1 ve 83. Dakikada 2 oyuncu daha değiştirerek kuralı açıkça ihlal ederken maçın 4. hakeminin durumun farkına varıp ev sahibini uyarmadığı anlaşılmıştı.

Vanspor'un itirazında, TFF’nin belirlediği kurallar ve daha önceleri yaşanan ihlallerden dolayı verilen hükmen yenilgilerin örnekleri mevcuttu.

Vanspor cephesinden resmi açıklama

Tüm bunlara rağmen, federasyonun Vanspor’un itirazına vermiş olduğu ret kararı büyük yankı uyandırdı. Doğu Anadolu temsilcisi, konu ile ilgili resmi twitter hesabından yaptığı açıklamada: “Kırşehir Belediyespor ile oynadığımız müsabakada yaşanan talimat hatası nedeniyle TFF tarafından aleyhimize verilen karar ulusal basın ve spor kamuoyu tarafından kabul görmemiştir. Kulübümüz hakları tüm hukuki mercilerde savunulacaktır” ifadelerine yer verildi.

Kural ne diyor?

TFF’nin yayınlamış olduğu 2020–2021 sezonu Süper Lig müsabakaları statüsünde belirtilen kuralda:
“Müsabakalarda 5 oyuncu değişikliği yapılabilir. Oyuncu değişiklikleri oyunu kesintiye uğratmamak adına devre arasında yapılacak değişiklikler hariç müsabaka esnasında en fazla 3 defada yapılabilir” ifadesi yer alıyor.

Senin için hazırladığımız haberler