Kasımpaşa - Medipol Başakşehir: 1-3 (Maç Sonucu - Yazılı Özet)

Akın Ungan
21.01.2023 - 17:48 | Son Güncellenme: 21.01.2023 - 18:18

Süper Lig'de Emre Belözoğlu'nun çalıştırdığı Medipol Başakşehir, Selçuk İnan'ın başına geçtiği Kasımpaşa'yı 3-1 yendi. İşte maç sonucu, yazılı özet...

Kasımpaşa - Medipol Başakşehir: 1-3 (Maç Sonucu - Yazılı Özet)

AJANSSPOR HABER

Spor Toto Süper Lig'in 20. haftasında Kasımpaşa ile Medipol Başakşehir karşı karşıya geldi. Zorlu mücadeleyi konuk ekip Başakşehir, 3-1 kazandı. Bu sonuçla Selçuk İnan'ın teknik direktörlüğüne geldiği Paşa 19 puanda kalırken, Emre Belözoğlu'nun çalıştırdığı Başakşehir ise puanını 37 yaptı.

 

Medipol Başakşehir'in uzatmada bulduğu gol ofsayt nedeniyle iptal edildi. Ancak VAR, pozisyonda gol öncesi penaltı tespit etti. Deniz Türüç penaltıyı gole çevirip Başakşehir'i Kasımpaşa önünde galip duruma geçirdi. Patryk Szys de skoru 3-1 olarak tescilledi.

Perdeyi açtı, Avrupa'nın en genci oldu

Kasımpaşa'nın 16 yaşındaki genç yeteneği Yasin Özcan, Medipol Başakşehir karşısında Selçuk İnan'dan şans buldu. Maça ilk 11 başlayan savunmacı, mücadelenin 16. dakikasında rakip fileleri havalandırdı. Yasin, kariyerinde ilk kez attığı bu golle Avrupa'nın 5 büyük liginde gol sevinci yaşayan en genç oyuncu oldu.

Mücadelenin 16. dakikasında ceza yayının yaklaşık beş metre gerisinde topla buluşan Yasin, sol ayağıyla sağ köşeye doğru sert bir vuruş yaparak meşin yuvarlağı ağlara gönderdi.

İlgini Çekebilir
Avrupa'nın gol atan en genç oyuncusu Kasımpaşa'dan!
Habere Git

İkinci yarı başladı, denge geldi

İlk yarı ev sahibi ekibin 1-0'lık üstünlüğü ile sona erdi. İkinci yarıya baskılı başlayan Medipol Başakşehir, henüz devrenin başında gol buldu. Karşılaşmaya denge getiren golü Danijel Aleksic kaydetti.

Danijel Aleksic, Serdar Gürler'in pasına ceza sahası sol çaprazında hareketlendi. Sol ayağıyla gelişine plase bir vuruş yapan Aleksic, uzak köşeden topu ağlara gönderdi.

Serdar attı, ofsayt dendi! VAR'a gitti, penaltı geldi

Maçın 90+4. dakikasında ceza sahası sol tarafında son çizgiye inen Serdar ortasını yaptı. Szysz'nin kafa vuruşunda top sol köşeye doğru yöneldi. Oyun alanı dışından gelen Serdar'ın sağ ayağıyla yaptığı vuruşta top, ağlara gitti. Ancak Serdar'ın ofsaytta olduğu gerekçesiyle gol geçerli sayılmadı.

İlgini Çekebilir
Galatasaray'a kötü saha maliyet 1.8 milyon Euro... Younes Belhanda
Habere Git

Bu pozisyonun sonunda VAr tavsiyesi üzerine monitöre gelen hakem, Szysz'in kafa vuruşunda Ben Ounanes'in topa eliyle dokunduğunu tespit etti ve penaltı kararı verdi. Daha önce sarı kartı bulunan Ounanes, ikinci sarıdan kırmızı kartla oyun dışında kaldı.

Deniz attı, Başakşehir geri döndü

90+9'da penaltıyı kullanmak için topun başına geçen Deniz Türüç, sol ayağıyla sağ köşeye doğru sert bir vuruş yaptı. Top, ağlara gitti. Medipol Başakşehir böylece 1-0 geriye düştüğü maçta 2-1 öne geçmeyi başardı.

Son sözü Szysz söyledi

Başakşehir'in 2. golünün hemen ardından 3. gol de geldi. 90+11. dakikada Keny'nin pasıyla ceza sahası sol çaprazında topla buluşan Serdar'ın sol ayağıyla yaptığı vuruşu Erdem kurtardı. Genç file bekçisinden seken topu altı pastaki Szysz, boş kaleye yuvarladı.

Senin için hazırladığımız haberler