Şenol Güneş'ten VAR, Hakem ve Transfer Açıklaması: "Hakem Yanlış Yaptı"

İsa Kethüda
04.01.2023 - 11:16 | Son Güncellenme: 04.01.2023 - 19:25

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş Masuaku, Weghorst, Kerem, Salih, Ghezzal, transfer, hakem ve VAR kararları hakkında açıklama yaptı. İşte detaylar.

Şenol Güneş'ten VAR, Hakem ve Transfer Açıklaması: "Hakem Yanlış Yaptı"

AJANSSPOR-HABER

Süper Lig'de 17. haftayı Bay geçecek Beşiktaş, Kasımpaşa ile oynanacak maçın hazırlıklarını sürdürüyor. Siyah-beyazlı takımda Teknik Direktör Şenol Güneş, antrenman öncesi basına açıklamalarda bulundu.

"Antep maçında 2 puan kaybettik"

Her maçın kritik olduğuna değinen Güneş, "Her maç önemli. Lig uzun bir maraton. Oyananacak bir sürü maç var. Sürekli hiçbir takım iyi ya da kötü gitmez. Önemli olan düşüşlerde de puan kaybı yapmamak. Antep maçında 2 puan kaybettik. Bizim için olumsuz bir durumdu. Oyun temposu da alttaydı. Antep'ten sonra Adana Demirspor maçını kazandık. Önemli olan oyun anlayışımızı geliştirebilmek.

"Kerem, Salih, Oğuzhan, Ghezzal'ın durumları olumsuz görünüyor"

Yeterli değiliz, zamana ihtiyaç var ama puan açısından da sabırlı olamayız. Kaybedilen puan geri gelmiyor. Kasımpaşa maçıyla seri yapmak istiyoruz. Takımın şu andaki genel durumu iyi. Kerem, Salih, Oğuzhan, Ghezzal'ın durumları olumsuz görünüyor. Salih antrenmana katılmadı, Kerem de ayrı çalışıyor. Weghorst bugün idmana çıkmadı. Önemli bir şeyi yok. Bugün dinlenme verdik ona, sonra durumuna bakacağız.

İlgini Çekebilir
Eski hakemler açıkladı... Antalyaspor'un iptal edilen golünde karar doğru mu?
Habere Git

"Takımın bulunduğu yerden memnun değiliz"

Takımın bulunduğu yerden memnun değiliz, bunu yukarı çekmeye çalışacağız. Bu müsabakalarda hem iyi oyun hem 3 puan alırsak, gelecek açısından olumlu olacağını düşünüyorum.

Masuaku ve transfer hakkında

Aynı şeyi söyleyip, farklı şeyler konuşuluyorsa yapacak bir şeyim yok. Özel olarak kimseyle görüşme yapmadım. Transfer ile ilgili bir şeyler söyleniyor, benim bir şeyim olmadı. Masuaku bizim oyuncumuz. Devre arasına kadar tüm oyuncuları iyi değerlendireceğiz. Kimin gidip kalacağını ben, kulüp ve oyuncu karar veriyor.

Başka kimse karar veremez. Teknik, idari ve ekonomik konuda kararlar veriliyor. Masuaku özelinde konuşmuyorum. Kimin gidip, kalacağını ben de yüzde 100 bilmiyorum. Ama bu hafta kimlerin oynayacağının hazırlığını yapıyorum. Onların içerisinde Masuaku'nun olma ihtimali çok fazla. Oynattığımız oyuncuyu şu anda göndermiyoruz. Ama yarına ne olur bilmiyoruz.

İlgini Çekebilir
Antalyaspor-F.Bahçe maçıyla ilgili flaş yorum: "Bu adamların hakemliği yok!"
Habere Git

"Verilerde düşüklükler var"

Verilerde düşüklükler var. Bazen verilere, istatistik bilimine inanmıyorsun diyorlar. Bilime karşı kimse karşı çıkmaz ama futbol her zaman verilerle eş değer değildir. Bazen ofsayttır, değildir. Bazen goldür, değildir. Bazen kırmızı karttır değildir. Bunlar yoruma açık, o yüzden herkes konuşuyor.

Fiziksel verileri çok iyi olan oyuncunun bazen sahadaki diğer verileri iyi olmadığı için genel verileri iyi olmuyor. Buna en güzel örneklerden biri koşu mesafesi çok konuşuldu. Şimdi o zaman atletik oyuncuları alalım deniyor. O da değil, teknik, taktik de önemlidir. Dünya Kupası'nda da atletik oyuncuların ne kadar önemli olduğunu anladık ama her atletik oyuncu da iyi oyuncu değildir.

"Masuaku bunlardan bir tanesi"

Biz de diyoruz ki yeteneğini kullan, atletik ol. Bunu yaptığın zaman her şey kolay. Masuaku da bunlardan bir tanesi. Bir sürü oyuncu geçen sene yoktu, bu sene var. Taraftarlar hiç merak etmesinler. Doğru, ilkeli olduğumuz zaman bize destek olacaklar. Biz yanlış işler yaparak da sonuç almak istemiyoruz. Öyle hiç yapmadık, bunu yapanlara da karşı çıkıyoruz.

İlgini Çekebilir
Fırtına'da sakatlık şoku!
Habere Git

"Hakem kırmızı kart gösterebilirdi"

Dün akşam tesadüfen Trabzon'daki maçları seyrettim. Orada yaptığımız önde baskıları, attığımız goller var. Şimdi onları yapıyoruz. Haklı çıkmak önemli değil. Düşmanlık mı istiyoruz yoksa sevgiyle bakmak mı istiyoruz? Bugün tüm takımlar güzide kulüplerdir. Biz Antep maçını oynadık. Sanki Antep maçında astık... Mağdur olan biziz. Yanlış yapıldı, doğru. Hakem kırmızı kart gösterebilirdi. Açıklamasını da yapmış. Hata yaptı. Bu bir suç değil, hatadır. Hata bilmeyerek yapılan, gördüğünde yanlış karar verdi. 

Eski Hakemler N'Koudou-Kitsiou Pozisyonunu Değerlendirdi!

"Bana göre de yanlış yaptı"

15-16 tane faulleri var. Bunlar biz hücuma giderken yapıldı. İkinci sarıdan atılması gereken oyuncuları var. Biz ağzımızı açmadık. Oysa o kırmızı kart pozisyonuna kadar biz daha iyiyiz. Rakip zaten bizi bozmaya çalıştı. Oyunu bozan rakibe avantaj verdik, bizim oyuncumuz da tuzağa düştü. Hakem de o provekeyi gördüğü için takdir hakkını öyle kullandı. Bana göre de yanlış yaptı. Biz 2 puan kaybettik.

VAR Kayıtları Açıklandı! N'Koudou-Kitsiu Pozisyonunda Gaziantep İsyan Etti

"Kasımpaşa maçında haksız bir karar verilirse ben rahatsız olurum"

Hakem camiasını yok ediyoruz, sonra hakemlerle devam ediyoruz. O zaman sen başka bir şey istiyorsun. 1 hafta sonra Antep maçı oynanmış. Hadi her pozisyonu izleyelim. Hakem bize 1 puanı mı aldırdı, 2 puanı mı engelledi? Bu tip görüntülerle, konuşmalarla diğer maçlara baskı yapılarak menfaat aranıyor. Yani bu doğru değil. Kasımpaşa maçında haksız bir karar verilirse ben rahatsız olurum.

İlgini Çekebilir
Aslan derbi öncesi hata yapmak istemiyor! Rakip Ankaragücü...
Habere Git

"Hakemlerin de işini iyi bilmesini ve iyi yapmasını istiyorum"

Hakemlere baskı yapılmasını doğru bulmuyorum. Hakemlerin de işini iyi bilmesini ve iyi yapmasını istiyorum. Şu andaki eski ve yeni hakemleri dinliyorum. Sanki kuralları bilmiyorlar gibi geliyor bana. Kuralları kendilerine göre yorumluyorlar. Bizi niye bu olaya ortak ettiniz ya? Siz haksızlık yapıyorsunuz mu demek istiyorsunuz? Zaten gerideyiz, bırakın yakamızı ya! Biz işimizi yapacağız. Futbol oynamaya çalışıyoruz. Hakem futbol oynayan takımlara izin versin. Benim Antep maçında hızlı oynamama hakem izin vermedi.

"Haksızlık varsa zaten hakem ceza alır"

Bana göre kırmızı kart ilk serbest vuruş pozisyonu. Adam ayağına basıyor. Kamuoyu oluşturmayı bırakalım artık. Haksızlık varsa zaten hakem ceza alır. Bu şekilde itibarsızlaştırmak markayı kurtarmaz, batırır. Şimdi bir şey açtı devam edecek. Madem açıldıysa... Açılmamalıydı, açıldıysa devam etmeli. Ama tüm pozisyonlar izlenmeli. Anadolu takımlarının, ikinci ve üçüncü ligler...

"Türk futbolunda gündem VAR değil"

Türk futbolunda gündem VAR değil. Onu biz oluşturuyoruz. Futbolun sahipleri taraftardır. Yönetimler, teknik ekipler hepsi kuvvetler ayrılığında iş yapmalı. Bugün yöneticiler konuşuyor sadece. Ben bunu konuşurken yanlış yaptığımı düşünüyorum oysa yöneticilerin konuşması yanlış. Bu yapılanlardan menfaatlenen var ki birileri baskı yapıyor" dedi.

Senin için hazırladığımız haberler