'VAR protokolünün aciz kaldığı...'

23.12.2020 - 23:27 | Son Güncellenme: 23.12.2020 - 23:49

Son dakika spor haberleri... Deniz Çoban’ın Fenerbahçe - Başakşehir maç sonu yorumları haberimizde. Süper Lig'in 14. haftasında Fenerbahçe evinde Başakşehir'i 4-1 mağlup etti. Deniz Çoban, Bein Sports ekranlarında tartışmalı hakem kararlarını ve kırmızı kartları değerlendirdi. İşte Çoban’ın Fenerbahçe - Başakşehir maç sonu yorumları…

'VAR protokolünün aciz kaldığı...'

Süper Lig'in 14. haftasında Fenerbahçe, Ülker Stadı’nda Medipol Başakşehir'i 4-1 mağlup etti.

Eski hakem Deniz Çoban, bu maça dair değerlendirmelerde bulundu.

İşte o açıklamalar:

Gustavo’nun pozisyonu

Bu hareket, minimum sarı kartlık bir hareket. Hakem tekniği açısından ne gerekir? Hakemin düdüğü çaldığı an sarı ya da kırmızı kartını alarak gelmesi lazım. Bahattin Şimşek’in sarı kart göstermek gibi bir niyeti bile yok. 

Rafael’in kırmızı kartı

VAR, gole, kırmızı karta, penaltıya ve şahısta problem varsa karışır. VAR protokolünün sınırlarında kalan bir konu. Rafael hiç yok, faulü Skrtel yaptı, Skrtel’e kart göstermek yerine Rafael’e gösterdi. Burada Rafael’in söylemesi lazım.

Hakem Rafael’in faul yaptığını düşünüyor, şahısta hata yapmıyor. Pozisyonu değerlendirirken hata yapıyor. VAR protokolünün aciz kaldığı bir nokta. Pozisyon üzerine gösterilen tepkiye verilen sarı kart doğru. 

Okan Buruk ve İrfan Can Kahveci’nin oyundan atılması

Buruk, 4. hakeme ‘Ben ne yaptım’ diye soruyor. Görüntülere yansıyan Buruk'un bir hareketi veya sözünü görmedik. Yaptığı bir davranış ya da bir söz sebep oldu ama ekranda onu göremiyoruz. 

İrfan Can’ın daha önceden sarı kartı yoktu. Sarı kart üzerine herhalde İrfan Can onur kırıcı bir kelime kullanıyor ve hakem kırmızı kart gösteriyor. 

Senin için hazırladığımız haberler