VAR tartışmalarına İngiliz psikologlar da girdi! İşte yorumları...

03.06.2020 - 14:42 | Son Güncellenme: 03.06.2020 - 14:45

Futbolseverlerin en çok tartıştığı ve belki de tartışmaktan hoşnut olmadığı VAR sistemiyle ilgili bir araştırma yapıldı. İngiliz psikologlar, VAR sistemiyle ilgili yapılan araştırmanın sonucunu açıkladı. VAR fayda sağlıyor mu? Psikologlardan VAR yorumu...

VAR tartışmalarına İngiliz psikologlar da girdi! İşte yorumları...

EMRAH KARALİNÇ/AJANSSPOR

2018 Dünya Kupası ile birlikte futbolseverlerin hayatının bir parçası olan VAR sistemiyle ilgili yapılan bir araştırma çokça konuşulacağa benziyor. İngiliz psikologlar, VAR sisteminin hakemler açısından büyük fayda sağladığına dair çok sağlam kanıtlar bulduklarını ifade etti.

80 görevli araştırmalara katıldı, pozisyonlar izlendi

Premier Lig'den 80'e yakın futbol görevlisi, Lincoln Üniversitesi liderliğinde gerçekleştirilen araştırmalara katıldı. Her biri farklı Avrupa liglerinden VAR'a konu olan 60'dan fazla olayların görüntülerini izledi. Bu araştırmadaki görevliler, VAR hakemiyle ne zaman temas kurulduğuna, ortada bir kasıt olup olmadığına ve hangi kararların uygulanacağına karar verdiler.

Ağır çekimler karar verirken olumlu etkiye sahip

Yapılan yeni araştırmalar, Video Yardımcı Hakem (VAR) sisteminin bir parçası olarak kullanılan ağır çekim tekrarlarının, sahada alınan kararlar üzerinde olumlu bir etkiye sahip olduğunu iddia ediyor.

Taraftarlar, futbolun yavaşladığını savunuyor

İngiliz psikologlar, ağır çekim hareketlerin hakemlerin futbol maçlarında verdiği kararları olumlu etkilediği görüşünde birleşti. Psikologlar, ayrıca hakemlerin sarı kart ve kırmızı kartlık pozisyonlarda daha sağlıklı kararlar verdiği görüşünü savundu. Taraftarlar ise VAR sisteminin ağır çekimler sebebiyle futbolu yavaşlattığı ve işin tadını kaçırdığı görüşünü dile getiriyordu.

İngilizler VAR'dan memnun

Ada'da da tartışmalı VAR kararları, sürekli gündemdeydi. Ancak; her şeye rağmen İngilizler VAR sisteminden memnun olduklarını söylüyor. Koronavirüs salgını sebebiyle verilecek zorunlu aradan sonra 17 Haziran'dan itibaren İngiltere'de VAR sistemi kullanılmaya devam edilecek. VAR sistemi dünya çapında ise 20'den fazla ülkede kullanılıyor. 

Senin için hazırladığımız haberler