Varane: "Türkiye maçına uzun zamandır hazırlanıyoruz!"

13.10.2019 - 20:59 | Son Güncellenme: 13.10.2019 - 20:59

2020 Avrupa Futbol Şampiyonası H Grubu maçında Fransa, yarın A Milli Futbol Takımımızı konuk edecek.

Karşılaşma öncesinde düzenlenen basın toplantısında Varane, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Varane'nın açıklamalarından Ajansspor'un derledikleri şu şekilde:

"Gerçek yüzümüzü göstermek istiyoruz"

Yarın iyi bir maç çıkarmak istiyoruz. Türkiye'deki maçta kendi futbolumuzu oynayamadık, yarın kendi yüzümüzü göstermek istiyoruz. İlk maçı Türkler hak etmişti ama biz de kendi seviyemizi gösterememiştik. Yarın kendi taraftarımız önünde hem kazanmak hem de iyi bir oyun ortaya koymak istiyoruz.

"Rakibimiz iyi bir takım"

Bizim için yarınki maç bir fırsat. Kendi taraftarımız önünde iyi bir performans göstermek istiyoruz. Yarın kazanmak için her şeyi yapacağız. Karşımızdaki rakip de gayet iyi bir takım.

"Siyaset ile bir ilgimiz yok"

Yarın maç için çok motiveyiz ama bu sadece futbol özelinde. Siyaset ile herhangi bir ilgimiz yok. Yarın güzel bir maç olacak, taraftarımıza iyi bir futbol seyrettirmek istiyoruz. Maça çok Türk taraftar geliyor olabilir ama biz kendi evimizdeyiz. Üst düzey oyuncularız, bu ortamlara alışığız. Biz her türlü ortamda oynamaya hazırız.

Farklı rakiplere karşı oynadıkça her maçta deneyim kazanıyoruz. Sahada rahat bir şekilde yer almamız ve iletişimde olmamız her zaman gerekiyor.

"İlk maçta iyi değildik"

İlk maçta sadece savunma değil, sahanın her yerinde iyi değildik. Oyunun bazı anlarında dikkatli olmalıyız. Türkiye baskı yapan bir takım. Top kayıplarına dikkat etmeliyiz. İkili mücadeleleri mutlaka kazanmalıyız. Kendi oyunumuzu oynamaya çalışmalıyız. Olivier Giroud fizik olarak bu tip maçları oynamaya hazır durumda. Kendisi kaliteli bir oyuncu, ne yapacağını biliyor. Çok deneyimli, bizim için önemli bir parça. Kesinlikle önemli bir mücadele bizim için. Aynı zamanda gruptan iyi bir şekilde çıkmak için bir fırsat. Bu maça uzun süredir hazırlanıyoruz. Kaliteli bir takım olduğumuzu ve üst düzey bir futbol oynadığımızı göstermek istiyoruz. Yarın kazanabilmek için iyi savunma yapmalıyız. Sert olmalıyız. Topun kontrolünü ele almalıyız. Türkiye'nin uygulayacağı baskıya yanıt vermemiz lazım.


Senin için hazırladığımız haberler