VAR'da yaşanan 3 kritik sıkıntı!

10.12.2019 - 11:42 | Son Güncellenme: 10.12.2019 - 11:44

VAR'da yaşanan 3 kritik sıkıntı!

Video Yardım Hakem (VAR) teknolojisinin hayatımıza girmesiyle birlikte tartışmaların boyutları da değişmeye başladı. Mesela ofsayt nedeniyle iptal edilen bir gol için yapılan incelemenin 2-3 dakika sürmesi taraftarı çileden çıkarıyor. Fanatik gazetesi yazarı Deniz Çoban, bugünkü yazısında VAR'la ilgili çarpıcı gerçeklere değindi.

Çoban'ın değindiği ilk konu VAR odasında görevli operatörler. Hawk-Eye şirketinin görevlendirdiği bu operatörler hakemin yönlendirmesiyle ofsayt çizgilerini çekiyor veya farklı açılardan görüntüleri ekrana getiriyor. Son 3-4 haftada yeni operatörlerin göreve başladığı, o yüzden bazı pozisyonlarla ilgili kararların verilmesinde gecikmelerin yaşandığı bildirildi.

Eski hakem Çoban'ın gündeme getirdiği bir diğer konu ise teknik ekiple kulübün sağlık ekibi arasında iletişim için kullanılan telsiz. Bu telsiz iletişiminin hakemlerin arasındaki iletişim kalitesini düşürdüğü ve zaman zaman tamamen kesintiye uğrattığı belirtiliyor. Çoban bir adım daha ileriye giderek, "Bu takımlar hakemlerin konuşmalarını dinliyorlar" tartışmasının bile çıkabileceğini öngürüyor.

Çoban son olarak VAR merkezine giden görüntülerin evlerimize ulaşan görüntülerin kalitesinden daha düşük olduğunu ve bu yüzden topa temas anının tespiti, ofsaytlarda önde ya da geride olan uzvun tam olarak belirlenmesi ve işaretlenmesi gibi konularda sağlıklı değerlendirme yapmanın çok kolay olmadığını ifade ediyor. 

Senin için hazırladığımız haberler