Vassell, Ajansspor'a konuştu: Ankaragücü, Beşiktaş, Robinho, Gomis ve Cenk Tosun...

06.05.2018 - 00:05 | Son Güncellenme: 06.05.2018 - 00:05

Vassell, Ajansspor'a konuştu: Ankaragücü, Beşiktaş, Robinho, Gomis ve Cenk Tosun...

Bir dönem ülkemizde Ankaragücü’nde forma giyen eski İngiliz yıldız Darius Vassell, gündeme dair özel açıklamalarda bulundu.

Ankaragücü hakkında çarpıcı ifadeler kullanan Vassell, Galatasaray’ın golcü oyuncusu Gomis, Sivasspor'un yıldızı Robinho, Fenerbahçeli Soldado ve teknik direktör Hikmet Karaman'a da ayrı bir parantez açtı.
İngiltere Premier Lig’de Manchester City ve Aston Villa’da görev alan Darius Vassell, Everton’da forma terleten gururumuz Cenk Tosun’dan ise övgü dolu sözlerle bahsetti: Cenk Tosun gelecek sezon Premier Lig’de gol kralı olabilir. Beşiktaş onu çok arayacak!

Eski İngiliz yıldız futbolcu Darius Vassell, Ajansspor editörü ve Radyospor programcısı Salim Manav'a konuştu.

İşte detaylar...

Darius Vassell, şu anda neler yapıyor?

Aktif futbol hayatına son veren Darius Vassell sözlerine şu anda neler yaptığını anlatarak başladı. Vassell, “2017 yılının sonunda yayınlanan The Road to Persia adlı biyografi kitabımın tanıtımları ve imza günleriyle ilgili çalışmalarım devam ediyor. İnşallah kitap 2018 yılında Türkiye’de de yayınlanacak. Bunun için çalışmalarımız başladı. Bu konuyla menajerim ilgileniyor.  Ayrıca spor akademisine devam ediyorum. Spor akademilerinde genç yeteneklere ders verip değişik aktivitelerde bulunuyorum. Evde eşim ve kızım Persia ile bol bol zaman geçiriyorum. Golf oynuyorum, köpeğim Danzel ve kedim Spartacus eğlence kaynağım” dedi.

'Hikmet Karaman'la çalışmak ayrıcalıktı'

Birlikte çalıştığı hocalardan da bahseden Vassell, “Beraber çalıştığım hocaların hepsinin ayrı ayrı güzel özellikleri var. Ama Sven-Göran Eriksson’un kariyerimde çok önemli katkıları var. Eriksson’un bende yeri çok ayrı. Türkiye’de Hikmet Karaman’la birlikte çalıştım. Onunla çalışmak benim için ayrıcalıktı. Çok güzel bir karakter, motivasyonu muazzam” ifadelerini kullandı.

O anları unutamıyor...

Ankaragücü taraftarını unutamadığını belirten Darius Vassell, “Esenboğa Havalimanı'ndaki karşılanmamı ömrüm boyunca unutamam. O kalabalık, o coşku, o sevgi anlatılmaz. Her aklıma geldiğinde tekrar aynı heyecanı yaşıyorum.  Ankaragücü taraftarı çok özeldi. 
Sezon başından beri Ankaragücü’nün maçlarını zaman zaman menajerim Volkan Demir’le izleyebildim. Son olarak Ankaragücü’nün 3-0 kazandığı Manisaspor maçını da izledik. Layık oldukları lige geri döndüler. Taraftarlar gerek bana sosyal medya hesabım Twitter’dan gerek menajerime devamlı mesaj yolluyorlar. Hepsini okuyorum ama mesajların çokluğu nedeniyle cevap veremiyorum. Onlara senin aracılığınla çok teşekkür ederim. Türkiye’de olduğum süre içinde bana gösterdikleri sevgi ve ilgi unutulmaz. Hala sosyal medya hesabım Twitter’dan bana ulaşmaları beni çok sevindiriyor” diye konuştu.

Gomis, Negredo, Soldado sözleri...

Süper Ligi takip ettiğini belirten Vassell, “Süper Ligi zamanım oldukça takip ediyorum. Galatasaray’da Gomis çok etkili bir forvet. Sarı kırmızılı takımda tekrar parladı ve kendini buldu. Adebayor bir star. Türkiye’ye de alıştı. Beşiktaş’ta Negredo bence Cenk Tosun’un yerini dolduramadı. Soldado da aynı Negredo gibi takımına ve lige uymadı. İki isim belki seneye daha etkili olurlar. Yabancılar için yeni bir lige alışmak zaman alabiliyor. Ben de aynısını yaşadım” şeklinde konuştu.

'Cenk Tosun, Premier Lig'de gol kralı olabilir'

Ara transfer döneminde Beşiktaş’tan Everton’a transfer olan Cenk Tosun’la ilgili olarak ise Darius Vassell, “Cenk Tosun’un Beşiktaş’tan gitmesi, Beşiktaş’ın şampiyonluk yarışında geriye düşmesinin en büyük sebebi. Cenk, Alman mentalitesi ile büyümüş disiplinli bir forvet. İngiltere’ye alışmasi için biraz zamana ihtiyacı var. Cenk’in 3 -4 maçını izledim. Cenk, Everton’da seneye bu isteği ve enerjisi ile oynarsa Premier Lig'de gol kralı olabilir” açıklamasında bulundu.

Robinho yorumu

Manchester City’de birlikte forma giydiği Sivasspor’un yıldız oyuncusu Robinho hakkında ise Vassell, “Robinho bir dünya starı. Çok sinsi ve etkileyici bir oyuncu, bazen 89 dakika oynadığını bile anlamazsınız 90’da atar golünü ve takımını ipten alır” ifadesini kullandı.  

İşte Vassell'in unutumadığı Türkiye anısı!

Ankaragücülü yetkililerle görüştüğünü ifade eden Darius Vassell, sözlerini şu şekilde tamamladı:

Ankaragücü yöneticisi Sayın Tuna Yılmaz beni birçok kez Ankara’ya davet etti. Tuna Yılmaz’la yakın ilişki içerisindeyiz. Ben de şampiyonluk maçına geleceğime söz verdim. Manisaspor maçından sonra menajerimle beraber bu hafta sonu için biletlerimizi aldık. TFF’nin maçı pazartesi gününe ertelemesi bizim tüm programımızı alt üst etti. Pazartesi çok önemli bir toplantımız var, ne yazık ki erteleyemiyoruz. Biletleri iptal ederken çok üzüldüm. Menajerimle konuştum, yeni sezonun Ankara’daki ilk maçında takımın yanında olmak ve taraftarlarla kucaklaşmak için sabırsızlanıyorum.
Türkiye’de yaşadığım en ilginç olay; Diyarbakır Stadyumu’nda tuvalete gitmek istedim ama bulamadım. Takım arkadaşım Barbaros’a sordum, o da bana tuvaletin yerini gösterdi. Tuvalette sadece yerde bir delik vardı. İlk defa gördüğüm için de çok şaşırmıştım. Barbaros’la çok gülmüştük.

Senin için hazırladığımız haberler