Vatandaşı Radyospor'da açıkladı: "Falcao derbide..."

21.02.2020 - 19:15 | Son Güncellenme: 21.02.2020 - 16:32

Vatandaşı Radyospor'da açıkladı: "Falcao derbide..."

Fenerbahçe ile Galatasaray arasında oynanacak derbi maç her iki takım açısından da büyük önem taşıyor. Futbolculuk döneminde Galatasaray forması giyen Kolombiyalı futbolcu Gustavo Victoria, dev derbiyle ilgili çok özel açıklamalar yaptı. Gustavo Victoria, derbideki favorisini de açıkladı.

Radyospor'da Spor Kazanı programında Özgür Sancar’ın canlı yayında sorularını yanıtlayan Gustavo Victoria’nın açıklamaları şu şekilde:

Gustavo Victoria’dan derbi ruhu vurgusu…

Derbi ruhu hakkında düşüncelerini aktaran Kolombiyalı, "Takımlar sahaya gelmeden önce analiz edilmelidir. Puan durumunda nerede olursa olsunlar çok farklı bir performans gösterir. Bu derbinin ruhudur. Tabi ki ben Galatasaray'ın kazanmasını istiyorum." dedi.

Gustavo Victoria: ”Galatasaray’ın Kadıköy’de kazanacağını düşünüyorum”

Galatasaray'ın Kadıköy'de 21 yıldır kazanamamasını düşünmemesi gerektiğini söyleyen Victoria, "Galatasaray da bunları düşünmeyip, sadece maça odaklanacaktır. Rakibi bozabilecek çok önemli oyunculara sahip. Ben Galatasaray’ın bu kez Kadıköy’de kazanacağını düşünüyorum. Böylece puan tablosunda çok avantajlı duruma gelecektir” ifadelerini kullandı.

Gustavo Victoria: “Radamel Falcao derbi için çok heyecanlı"

Vatandaşı Radamel Falcao ile sık sık telefonda konuşan Kolombiyalı, Radamel Falcao'nun iyi bir rehabilitasyon sürecinden geçtiğini ve derbi için çok heyecanlı olduğunu söyledi. Derbide Falcao’nun oynayacağı kanaatinde olduğunu belirten Gustavo, ilk 11 başlayıp başlamayacağı hakkında ise bir bilgiye sahip olmadığını belirtti. Gustavo, Fatih Terim'in antrenmanlardaki duruma göre karar vereceğini söyledi.

Gustavo Victoria: ”Falcao dünyanın en iyi golcülerinden biri”

Falcao'nun takıma ne gibi katkısı olur sorusunu yanıtlayan eski Galatasaraylı, “Elbette çok büyük katkı sağlar. O dünyanın en iyi golcülerinden bir tanesi. Gol atmak onun işi. Eğer Fatih Terim, onun yüzde 100 hazır olduğunu görürse derbide oynatır. Falcao da derbide oynamayı çok istiyor” yorumunda bulundu.

Derbinin detayları

İki takım arasında günümüze kadar toplam 389 maç gerçekleştirildi. Bu maçların 147'si Fenerbahçe, 122'si ise Galatasaray lehine sonuçlanırken, 120 maç beraberlikle sona erdi. İki takım, Türkiye'de günümüzde de devam eden üç resmî organizasyonun en eskisi olan Süper Lig'de 124 maç oynadı. Bu maçların 50'sini Fenerbahçe, 33'ünü Galatasaray kazanırken, 41 maç berabere sonuçlandı. Türkiye Kupası'nda oynadıkları 26 maçın 13'ünü Galatasaray, 3'ünü Fenerbahçe kazanırken, 10 maç beraberlikle sona erdi. İki takım 5 kere Türkiye Kupası finalinde karşı karşıya gelirken Galatasaray, bu finallerin tamamından kupayla ayrılan taraf oldu. Türkiye Süper Kupası'nda ise 6 maç oynayan iki takım da bu finallerden üçer kez şampiyonlukla ayrıldı.

Senin için hazırladığımız haberler