Beşiktaş'ın Yeni Transferi Vincent Aboubakar, İstanbul'a Geliyor

Orhan Gülek
20.01.2023 - 23:42 | Son Güncellenme: 21.01.2023 - 00:49

Beşiktaş'ın transfer için anlaştığı Al Nassr'ın Kamerunlu santrforu Vincent Aboubakar, İstanbul'a gelmek için ailesiyle birlikte yola çıktı. İşte detaylar

Beşiktaş'ın Yeni Transferi Vincent Aboubakar, İstanbul'a Geliyor

AJANSSPOR - HABER

Beşiktaş taraftarının günlerdir dört gözle beklediği Vincent Aboubakar, Suudi Arabistan'dan yola çıkı. Kamerunlu golcü için saatlerdir beklenen seyahat izin belgesi nihayet çıktı. 

Beşiktaş açıkladı! İşte uçağın iniş saati

Wout Weghorts'un Manchester United'a transfer olmasından sonra oluşan boşluğu eski yıldızıyla dolduran siyah beyazlı yönetim, mutlu sona ulaştı. Aboubakar, All Nassr Kulübü ile resmen yollarını ayırdı ve İstanbul'a doğru yola çıktı. Beşiktaş, Kamerunlu golcünün geliş saatini açıkladı. Açıklamada,  "Vincent Aboubakar'ı taşıyan uçak 04:15 - 04:30'da Atatürk Havalimanı Genel Havacılık Terminaline inecektir" denildi.

"Alex" isimli özel jetle getiriyor

Aboubakar'ın gece 03.00 ila 04.00 arasında İstanbul'da olması bekleniyor. 'Alex' isimli özel jetle gelecek olan Aboubakar'ın geliş saati gecikitiği için Çarşı grubu karşılama organizasyonunu iptal ettiğini duyurdu. Buna karşın bazı taraftarlar sosyal medyadan yine de karşılamaya gitme çağrısı yaptı.

İlgini Çekebilir
Jozef de Souza'dan al Beşiktaş transfer haberini!
Habere Git

Aboubakar'a yıllık 2.5 milyon Euro maaş

Beşiktaş 2.5 + 1 yıllık sözleşme yapacak olan Aboubakar, yıllık 2.5 milyon Euro maaş alacak. Oyuncu ayrıca maç başı da 5 bin Euro maç başı alacak. Başarıya bağlı olarak bonuslar da sözleşmede yer alıyor. 

3. Aboubakar dönemi

Beşiktaş ile daha önce iki kez şampiyonluk yaşaşan Vincent Aboubakar, üçüncü kez siyah beyazlı formayı giyecek. 2016-17 sezonunda Şenol Güneş ve 2020-21 sezonunda da Sergen Yalçın yönetiminde forma giyip şampiyonluk yaşadı.

Sergen Yalçın'ın Aboubakar sözleri gündem olmuştu

Aboubakar, 2020-21 sezonunda yaptığı anlaşma gereği 30 maç oynaması halinde sözleşmesi 1 yıl daha otomatikman uzayacaktı. Ancak oyuncu sakatlığı nedeniyle 29. maçtan sonra bir daha forma giyemedi ve sezonu kapattı. Böyle olunca da sezon sonu bonservissiz olarak All Nasr'a gitti. Beşiktaş'ın eski hocası Sergen Yalçın, verdiği röportajda Aboubalar'ın sakatlığını komik bulduğunu açıklamıştı.

İlgini Çekebilir
Beşiktaş'ın istediği oyuncu için Galatasaray devrede! Dursun Özbek görüştü
Habere Git

Beşiktaş'ın eski teknik direktörü Sergen Yalçın, gazeteci Candaş Tolga Işık'ın programında Aboubakar ile ilgili şu ifadeleri kullanmıştı:

"Sivas'a maça gittik. Aboubakar sakattı, buna baskı yaptılar 'Oyna' diye. O da 'Tamam oynayacağım, kendimi riske atacağım' dedi. Neyse maç başladı, zaten hiçbir şey yapmıyor, koşmuyor, depar atmıyor. Dakika 44'e geldi bir pozisyon oldu, bu 'ah!' diye bıraktı kendini, ayağını filan tutuyor göreceksin. Dedim 'Ne oldu ya, tribünden falan ateş mi ettiler, vuruldu mu bu?'. Benim çapraz bağlarım koptu maçta, böyle bir acı hissetme modeli yok, olamaz."

Vincent Aboubakar'ın performansı

Beşiktaş'ta 2016-17 sezonunda kiralık olarak forma giyip 27 lig maçında 12 gol atarak şampiyonluğun en önemli mimarlarından biri olan Aboubakar, 2020-21'de de 1 sezon görev yaptığı takımda 26 maçta 15 gol atarak iki dönem 2 şampiyonluk yaşamıştı.

Senin için hazırladığımız haberler