Alex de Souza, Fenerbahçe'ye gelecek mi? Sessizliğini bozdu...

24.12.2021 - 16:33 | Son Güncellenme: 24.12.2021 - 17:21

Fenerbahçe'nin hoca adayları arasında gösterilen Alex de Souza, Brezilya basınına verdiği röportajda geleceğine ilişkin flaş açıklamalarda bulundu.

Fenerbahçe'de Vitor Pereira'yla yolların ayrılmasının ardından hoca arayışları tüm hızıyla sürerken, sarı lacivertlilerin efsane futbolcusu Alex de Souza'nın da teknik direktör adayları listesine girdiği iddia edilmişti.

Fenerbahçe'de 8 yıl oynadı

Fenerbahçe'de 8 yıl futbol oynadıktan sonra 2015 yılında doğudu şehrin takımı olan Coritiba'da futbol hayatını noktalayan Alex, sarı lacivertli takıma teknik direktör olacağı ididalarını yanıtladı. 

Sao Paulo U20 takımını çalıştırıyor

Bu yıl başladığı ilk teknik direktörlük döneminde Sao Paulo U20 takımını çalıştıran 44 yaşındaki efsane isim, ge.globo.com'a açıklamalarda bulundu. 

"2022'nin sonuna geldiğimde tekrar oturup konuşacağız"

Alex de Souza'nın açıklamaları şöyle: "Pro lisansımı almak için uğraş veriyorum. Federasyonun kurslarına gidiyorum ve son bir kursum kaldı. Sao Paulo bana bir fırsat verdi, 2022'nin sonuna geldiğimde tekrar oturup konuşacağız. A takımda veya bir başka takımda görev almak için acelem yok. Sao Paulo'da mı kalacağım, başka bir kulübe mi gideceğim yoksa hala 20 yaş altı takımında mı çalışacağım, göreceğiz.

"Hiçbir şeye kestirme yoldan gitmek istemiyorum"

Çiceği burnunda teknik direktör, "Hiçbir şeye kestirme yoldan gitmek istemiyorum. Futbol, dinamik bir yapı ve her şey olması gerektiği için oluyor. Bu nedenle de acelem yok" sözleriyle de Fenerbahçe'ye teknik direktör olacağı iddialarına yanıt vermiş oldu.

Felipe babasıyla aynı yaşta Coritiba altyapısına girdi

Alex de Souza'nın İstanbul'da doğan oğlu Felipe de Souza, babasının futbola başladığı ve bıraktığı kulüp olan Coritiba altyapısına girdi.

Arkadaşlarının Fefo diye seslendiği Felipe, babasının da Coritiba altyapısına başladığı yaş olan 11 yaşında U12 futbol takımına girdi.

Aynı zamanda Coritiba'nın eski başkanı Edson Mauad'ın da torunu olan Felipe 5 yaşında futsal oynamaya başladı. Yeteneği ve attığı gollerle öne çıkan Fefo, Brezilya'da U9 Ligi'nde gol kralı olarak şampiyonluk kazanmıştı.

Fenerbahçe'nin en çok maç oynayan yabancı futbolcusu Alex

Alex de Souza 2004-2005 sezonunda başlayan 8 yıllık Fenerbahçe kariyerinde, kulüp tarihine adını altın harflerle yazdırdı. Brezilyalı futbolcu ligde 245 maça çıkarak, sarı-lacivertli formayla ligde en çok maç oynayan yabancı futbolcu oldu.

İki kez gol kralı oldu

2006-2007 sezonunda attığı 19 golle “Gol Kralı” olan Alex, Fenerbahçe'nin lig tarihinde ilk yabancı kralı olma unvanını elde etti. Alex 2010-2011 sezonunda da 28 golle Türkiye'de ikinci kez krallık tacını taktı.

Türkiye Kupası'nda en çok gol atan yabancı

Fenerbahçe formasıyla Türkiye Kupası'nda 35 maçta 18 gol atan Alex, takımının bu kupada en çok oynayan ve en çok golü bulunan yabancı futbolcusu unvanına da sahip.

Uche'den sonra en uzun süre oynayan

Brezilyalı oyuncu aynı zamanda, Fenerbahçe'de 1993-1994 ile 2001-2002 sezonları arasında 9 sezon forma giyen Uche'den sonra sarı-lacivertli formayı sezon olarak en uzun süre giyen yabancı futbolcu.

Taraftar heykelini dikti

Fenerbahçeli taraftarlar sarı-lacivertli takımın 2004-2005 sezonu ile 2011-2012 sezonu arasındaki bölümde kazandığı 3 şampiyonluğunda başrolü oynayan isimler arasında yer alan Alex de Souza'nın heykelini dikerek, Brezilyalı futbolcuya duydukları sevgiyi gösterdiler.

Senin için hazırladığımız haberler