Ve Ersun Yanal kararını verdi!

01.03.2019 - 07:33 | Son Güncellenme: 01.03.2019 - 10:33

Ve Ersun Yanal kararını verdi!

Beşiktaş karşısında 3-0'dan müthiş bir dönüş yaparak skoru 3-3'e getiren Fenerbahçe'de Çaykur Rizespor maçının 11'i de şekilleniyor.

Elinde geniş bir kadrosu olan Ersun Yanal, buna rağmen sahaya süreceği 11’i büyük ölçüde belirledi. Derbinin ikinci yarısında Valbuena oyuna girdikten sonra sağ kanatta oynamış, Dirar ise savunmanın sağına geçmişti.

Bu ikili, müthiş bir uyum gösterdi, ilk iki gol sağ kanat akınlarıyla geldi. Ersun Yanal, sağ kanadı yine Valbuena ile Dirar’a emanet etmeyi planlıyor. 

Orta sahada ise Mehmet Ekici iyileşti ve oynayacak duruma geldi. Ancak Yanal’ın, Tolgay-Zajc ikilisini bozması beklenmiyor. Ekici’nin ikinci yarıda süre alması muhtemel.

Başarılı teknik adam en büyük zorluğu, Andre Ayew ile Victor Moses arasında seçim yapmakta yaşıyor.

Moses, Zenit ve Beşiktaş maçlarında formsuzdu. Sol kanatta beklenen katkıyı veremedi. Ancak Yanal, Nijeryalı’yı aniden kesmek de istemiyor.

Ayew ise derbide oyuna girdikten sonra performansıyla çok ön plana çıkmasa da takımın ileride top tutmasına yardımcı oldu. Ersun Yanal’ın bu ikili arasındaki seçimi maç günü yapması bekleniyor.

Oyunculara uyarı

Fanatik'in haberine göre Yanal dünkü antrenmanı da boş geçmedi. Takımla toplantı yapan deneyimli hoca, “Beşiktaş maçının ikinci yarısında yaptıklarınızla sadece ben değil, taraftar da gurur duydu. Ancak bunun derbiye özel olmadığını da göstermeniz gerekiyor. Bunun için Rize maçı önemli bir fırsat” ifadelerini kullandı.

Ersun Yanal, “O iştahı, hırsı ve arzuyu sezonun geri kalanındaki tüm karşılaşmalarda sahaya yansıtmamız, bizim için taraftara ödememiz gereken bir borç... Bu sezon çok üzdüğümüz 12. adam sizden bu oyunu görmeyi bekliyor. Bu beklentiyi yerine getirecek kaliteye sahibiz. Bunu başaracağınıza inanıyorum” diye konuştu.

Senin için hazırladığımız haberler