Ve Fenerbahçe, Kahveci'yi açıkladı

31.01.2021 - 18:17 | Son Güncellenme: 01.02.2021 - 14:01

Son dakika haberleri...İrfan Can Kahveci, Fenerbahçe'ye mi yoksa Galatasaray'a mı transfer olacak? sorusu yanıtını buldu. Sarı lacivertliler milli futbolcuyu resmen renklerine bağladı. İşte detaylar...

Ve Fenerbahçe, Kahveci'yi açıkladı

 

Burhan Can TERZİ - AJANSSPOR

Fenerbahçe ile Galatasaray arasında adeta bir transfer derbisine dönüşen İrfan Can Kahveci'de gülen sarı lacivertli kulüp oldu.
Fenerbahçe, adeta kedi yumağına dönen ve Ajansspor'un adım adım takip ederek gelişmeleri okurlarına ilk elden verdiği Medipol Başakşehirli İrfan Can Kahveci'nin transferini bugün (Pazar) yoğun bir trafik sonunda bitirdi. Böylece ara dönemde dünya yıldızı Mesut Özil'i renklerine bağlayarak büyük sükse yapan Fenerbahçe, milli yıldız Kahveci'yi de alarak, taraftarlarını mutlu etti.
Sezon başında formasını çıkartarak takım elbisesini giyip sportif direktör olan Emre Belözoğlu, Fenerbahçe'nin bu sezonki 22. ismi olan Kahveci transferinde kilit rol oynadı. İlk olarak Başakşehir yönetimiyle el sıkışan Fenerbahçe, bugün de (Pazar) İrfan Can Kahveci'yi ikna etti. futbolcuyu ikna etti.

 Fenerbahçe, İrfan Can Kahveci transferini sosyal medya hesabından kahve fotoğrafı koyarak paylaştı.

KAP'a bildirim geldi

Fenerbahçe ile Galatasaray arasında büyük bir çekişmeye sahne olan İrfan Can Kahveci transferinde her iki kulüp taraftarının gözü de resmi açıklamaların yapıldığı Kamuyu Aydınlatma Platformu'ndaydı (KAP). Ve o bildirim Fenerbahçe'den geldi.

Fenerbahçe'den KAP'a yapılan ilk açıklamada işaret şöyle verildi: "Profesyonel futbolcu İrfan Can Kahveci'nin transferi konusunda Futbolcu ve Kulübü Medipol Başakşehir FK ile görüşmelere başlanmıştır."
Evet, bu açıklama esasen usülen bir açıklamaydı. Zira görüşmelere başlanması demek aynı zamanda işin bittiği anlamına da geliyordu.

Cengiz, "Süreç sürüyor" demişti

 

Gün içerisinde medya mensupları hem Galatasaray, hem Fenerbahçe ve hem de Başakşehir cephesinden bir kelime de olsa bilgi kopartmaya çalıştı. Voleybol maçının çıkışında gazeteciler Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz'e "İrfan Can Kahveci transferinde son durum nedir" diye sordu. Cengiz, kısaca "Süreç devam ediyor" dedi. Ancak aynı dakikalarda Fenerbahçe Sportif Direktörü Emre Belözoğlu, transfere son noktayı koymak için Başakşehir Kulübü'ndeydi.
Fenerbahçe, kulüp yönetimiyle bonservis konusunda anlaşmıştı. Artık geriye İrfan Can Kahveci'nin ikna edilmesine gelmişti. Zira futbolcu daha önce kamuoyuna yansıyan haberlerde Galatasaray'dan yana bir tutum izlemişti. Nitekim Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim de oyuncunun tercihin de önemli olduğunu vurgulayarak, Kahveci'nin gönlünün kendilerinden yana olduğunu ima etmişti.
Diğer yandan Kahveci'nin Belözoğlu ile de çok yakın bir ilişkisi vardı. Ve bu ilişki de ikna sürecinde çok önmeli işlev gördü.

"Fatih Hoca'ya söz verdim"

Transfer sürecinin başlarında "Ben Fatih Hoca'ya söz verdim, Galatasaray'ın son teklifini beklemeden bir yere gitmiyorum" diyen İrfan Can Kahveci, sarı kırmızılıların bonservis konusunda Başakşehir ile anlaşamaması üzerine profesyonelliğin gereği ve kulübün de menfaatleri doğrultusunda Fenerbahçe ile masaya oturdu.
Görüşmeden el sıkışırak kalkınca, sarı lacivertliler KAP'a anlaşmanın detaylarını bildirdi.

Anlaşma şartları

 

 

Para, bir sonraki satıştan pay ve üzerine oyuncu günlerce masadaki en güçlü teklifti ancak son dakikada teklif para, başarı primi ve sonraki satıştan pay şeklinde somutlaştırılıp imzalandı. İşte İrfan Can Kahveci'nin Fenerbahçe'ye maliyeti şöyleydi:
"Profesyonel futbolcu İrfan Can Kahveci'nin transferi konusunda Kulübü Medipol Başakşehir FK ile anlaşmaya varılmıştır. Medipol Başakşehir FK kulübüne toplam transfer bedeli olarak 7.000.000 Avro+KDV ödenecektir. Transfer bedeline ilaveten, futbolcunun kulübümüzde oynadığı süre boyunca gerçekleşecek sportif başarılarımıza bağlı olarak azami 1.000.000 Avro+KDV bonus bedeli Medipol Başakşehir FK Kulübüne ödenecektir. Futbolcu'nun 3. bir kulübe transfer olması halinde, 11.000.000 Avro'yu aşan tutarın %20 + KDV'si, Medipol Başakşehir FK 'e ödenecektir.''

Sarı lacivertliler, paranın yanı sıra Başakşehir'de kiralık olarak forma giyen Deniz Türüç ile Tolga Ciğerci'nin bonservisi de verdi.

Milli oyuncu da Fenerbahçe'de

 KAP bildirimiyle birlikte transfer resmiyet kazandı. Ve Fenerbahçe böylece, Mesut Özil gibi bir dünya yıldızından sonra Türk Milli Takımı'nın en önemli yıldızlarından İrfan Can Kahveci'yi de renklerine bağladı. Bu transferle hem kadrosunu daha da güçlendiren sarı lacivertliler, ayrıca moral üstünlük anlamında da taraftarını mutlu etti.

Emre Belözoğlu'nun transferleri

Ali Koç'un başkan olmasıyla birlikte son 6 transfer döneminde açık ara Fenerbahçe önde. Sarı lacivertliler üç sezonun yaz ve kış  transferlerinde çok sayıda oyuncuyu renklerine bağlarken bir çoğuyla da yollarını ayırdı. Bu sezon adeta transfer şampiyonu olunda. Futbolcular arasında büyük bir etkisi ve iletişim ağı olan Emre Belözoğlu, Fenerbahçe Sportif Direktörü olarak ilk yılında tam 22 transfer gerçekleştirdi. Belözoğlu, transferdeki bu atağı nedeniyle manşetlere 'Alo Emre Abi' espriyle çıktı. İşte Belözoğlu dönemindeki transferler

Defans
Mauricio Lemos
Marcel Tisserand
Attila Szalai (Kış transfer dönemi)
Filip Novak
Caner Erkin
Gökhan Gönül
Nazım Sangare

Orta saha
Jose Sosa
Mert Hakan Yandaş
Dimitris Pelkas
İsmail Yüksek (Kış transfer döneminde kiralıktan döndü)
Mesut Özil (Kış transfer dönemi)
İrfan Can Kahveci (Kış transfer dönemi)

Kanatlar
Diego Perotti
Enner Valencia
Sinan Gümüş
Bright Osayi-Samuel (kış transfer dönemi)
Mame Thiam

Santrforlar
Mbwana Samatta
Kemal Ademi
Papiss Cisse
Barış Sungur (Kiralık olarak verildi)

İrfan Can'ın arabası kulüp binasında

Ajansspor, İrfan Can Kahveci transferini adım adım takip etti. İrfan Can Kahveci'nin son noktayı koymak üzere kulübe geldiğinde aracını da Ajansspor olarak görüntüledik.

Tolga Ciğerci, kulüp binasına geldi!

 

 

Formayı giydi!

İrfan Can Kahveci, Fenebahçe formasını giydi.

"Hakkını vereceğim"

İrfan Can Kahveci, transferi sonrasında FB TV'ye açıklamalarda bulundu. Milli futbolcu, "Bu efsane çubuklu formamızın hakkını vereceğim şampiyonluklarla. Çok heyecanlı ve gururluyum. Babamın hayallerini gerçekleştirdiğim için çok mutluyum. İnşallah bu formanın hakkını vereceğim." ifadelerini kullandı.

Fenerbahçe'nin paylaşımı

"İrfan Can'ın tüm ailesi Fenerbahçeli"

 

Sportif Direktör Emre Belözoğlu transferle ilgili, "Eski takım arkadaşı, bir ağabeyi olarak başarılar diliyorum. Beraber kupalar kaldıracağız. Allah utandırmasın İrfan. İrfan Can'ın nişanlısı dahil, tüm ailesinin Fenerbahçeli olduğunu buradan belirtiyorum." dedi.

Senin için hazırladığımız haberler