Ve karşınızda Mercedes'in yeni F1 aracı 'W12'

02.03.2021 - 15:48 | Son Güncellenme: 02.03.2021 - 16:08

Mercedes AMG Petronas, Lewis Hamilton ve Valtteri Bottas ikilisinin 2021 Formula 1 sezonunda kullanacağı yeni aracı görücüye çıkardı. Peki Mercedes yeni aracında ne tür değişikliğe gitti, Lewis Hamilton, yeni aracı hakkında ne söyledi? İşte tüm detaylar...

Ve karşınızda Mercedes'in yeni F1 aracı 'W12'

Orhan GÜLEK - AJANSSPOR

2014 yılında başlayan turbo hibrit motorlar dönemiyle Formula 1'e damga vuran Mercedes AMG F1 takımı, 2021 yılında yarışacağı W12'i bugün tanıttı.

Mercedes’in 2021 F1 aracı, bu senenin en merakla beklenen araçlarından birisiydi. Formula 1'de büyük tartışma konusu olan DAS (Dual Axis Steering) "Çift Eksenli Direksiyon*" sistemini kurallar gereği bu sezon kullanamıyacak olan Mercedes, taban kısmında değişikliğe gittiğini açıkladı.

DAS sistemi nedir?

2020 Formula 1 sezonunun kış döneminde büyük ölçüde Mercedes'in ‘DAS’ adını verdiği sistem konuşuldu. DAS sistemi, tekerleklerin iç ve dış kısımlarının farklı açılanmasını sağlayan Ackerman prensibiyle ilişkili bir sistem olarak biliniyor. Bu sistem; tekerlek açısında değişiklik yapmak, lastiğin farklı bir yol takip etmesini ya da kayma açısını iyileştirmeyi sağlıyor. Bu sayede aracın kontrolü iyileştirilirken, aynı zamanda lastiklerin performansı ve ömrü de iyileştirilmiş oluyor.

Yeni aracı W12'de yere basma gücünü geliştiren Alman takım Mercedes geçtiğimiz günlerde yeni aracın, test seanslarından başarıyla geçtiğini duyurdu.

Öte yandan Türkiye Grand Prix'siyle yedinci kez dünya şampiyonluğuna ulaşan Mercedes pilotu Lewis Hamilton, yeni aracı W12 ile ilgili açıklamalarda bulundu.

"Heyecan giderek artıyor"

Büyük Britanyalı pilot Hamilton "Yeni aracın lansman günü her zaman heyecan vericidir. Fabrikada yapılan sıkı çalışmaların sonucunu tüm dünyaya tanıtmak ve bazı ekip arkadaşlarımı görmek harika bir şey. Bu, geçen yıl çok nadir olan bir şeydi. Kendimi yeni sezona hazırlarken, yaptıkları hazırlık çalışmalarını yakından takip ettim ve kış boyunca mühendislerle iletişim halindeydim. Araçlar geçen yıla oldukça benziyor ancak aracın sürüşüne ve performansına etki edecek bazı ilginç aero değişiklikler var. Heyecan giderek artıyor ve şimdi W12 ile piste çıkmak için sabırsızlanıyorum." ifadelerini kullandı.

Formula 1'de Hamilton'ın ve Mercedes takımının başarıları

Formula 1 kariyerine, 2007'de McLaren-Mercedes takımıyla adım atan Hamilton, şampiyonadaki ilk zaferine de aynı yıl Kanada Grand Prix'sinde ulaştı. 28 Eylül 2012'de Mercedes AMG Petronas takımıyla anlaşan Hamilton, kariyerinin dönüm noktasına adım attı.

Mercedes ile 2014, 2015, 2017, 2018, 2019 ve 2020 yıllardında şampiyonluğa ulaşan Hamilton, geçen sezon 14 mücadelenin 10'unu kazanan ve katıldığı her yarışta puan alan tek sürücü olmuştu.

Formula 1'e 2014 yılında başlayan turbo hibrit motorlar dönemiyle damga vuran Mercedes ise rakiplerine büyük üstünlük kurdu.

Formula 1'de koşulan son 135 yarışın 101'ini kazanan Mercedes'in yüzde 74,8'lik galibiyet oranı bulunuyor.

Yasal uyarı: Bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Senin için hazırladığımız haberler