Ve Mesut Özil Fenerbahçe'de!

24.01.2021 - 17:01 | Son Güncellenme: 24.01.2021 - 19:23

Fenerbahçe, Mesut Özil'in transferi için Arsenal ile anlaşmaya varıldığını Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) bildirdi. KAP bildirimin ardından sarı lacivertli kulüp, Mesut Özil ile 3.5 yıllığına anlaşıldığını duyurdu. İşte detaylar...

Ve Mesut Özil Fenerbahçe'de!

Fenerbahçe, Mesut Özil transferinde mutlu sona ulaştı.

Sarı lacivertli kulüp, yıldız futbolcu ile 3.5 yıllık sözleşme imzalandığını duyurdu.

Sarı lacivertli kulüpten yapılan açıklamada, "Fenerbahçemiz, dünyaca ünlü yıldız futbolcu Mesut Özil’i resmen kadrosuna kattı. Arsenal’dan bonservissiz şekilde kulübümüze transfer olan Mesut Özil ile 3,5 yıllık sözleşme imzalandı. Kariyerinde başta Dünya Kupası olmak üzere pek çok başarı ve kupa olan Mesut Özil, bundan sonra çocukluk rüyası olan Fenerbahçemiz için mücadele edecek" denildi.

 

İlk idmanına çıktı

"Arsenal taraftarları sonsuza dek kalbimde kalacak"

Öte yandan Mesut Özil, Arsenal'ın resmi internet sitesinden açıklamalarda bulundu.

Özil yaptığı açıklamada, "Geçtiğimiz yedi buçuk yıldaki bu muhteşem yolculuk için kulübe teşekkür etmek istiyorum. Burada geçirdiğim süre boyunca takımdan ve taraftarlardan hissettiğim destek gerçekten inanılmazdı ve her zaman minnettar olacağım. Birlikte yıllar sonra ilk kez kupa kazandık ve ömür boyu sürecek anılar yarattık. Arsenal taraftarları sonsuza dek kalbimde kalacak. Geçtiğimiz birkaç gün içinde profesyonel bir çözüm getirilmesine yardımcı olduğu için Edu Gaspar'a teşekkür etmek istiyorum ve kulüpteki herkese, Arsenal'i ait olduğumuz yere, zirveye geri getirme çabalarında en iyisini diliyorum" dedi.

Mesut Özil'in futbol kariyeri

Mesut Özil futbola Almanya'nın Westfalia 04 Gelsenkirchen altyapı takımında başladı. Buradaki performansıyla Schalke'nin dikkatini çekti. Başarılı futbolcu 2005 yılında Schalke'nin U19 takımına geçti.

Yıldız futbolcu 2006 yılında A Takım'a alındı. Özil, 2 yıl sonra Werder Bremen'e transfer oldu. 2010 Dünya Kupası'nda turnuvanın en başarılı futbolcularından biri olan Mesut Özil, 2010 yılında Real Madrid'e 18 milyon Euro karşılığında transfer oldu.

3 sezon Real Madrid'de forma giyen Mesut Özil, 159 maçta 27 gol atıp 80 asist yaptı. 2013 yılında Arsenal'a geçen Türk asıllı Alman futbolcu 254 maçta 44 gol attı ve 77 asist yaptı.

Futbolculuk kariyerinde toplamda 105 gol atan Mesut 216 asist yaptı. Yıldız futbolcu, Almanya Milli Takımı ile 2014 yılında Dünya Kupası'nı kazandı.

Yasal uyarı: Bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Senin için hazırladığımız haberler