Ve Nouma açıkladı: 'Fransızlar'ın Türkiye'yi tercih etme nedeni..."

25.12.2017 - 13:37 | Son Güncellenme: 25.12.2017 - 13:37

Ve Nouma açıkladı: 'Fransızlar'ın Türkiye'yi tercih etme nedeni..."

Ülkemizde Beşiktaş forması giyen ve sonrasında da buraya yerleşip içimizden biri haline gelen Pascal Nouma, Fransız L'Equipe gazetesine özel bir röportaj verdi. Nouma, neden bu kadar çok Fransız oyuncunun Süper Lig'i tercih ettiğini açıklarken Belhanda ve Clichy ile yaşadığı ilginç olayları paylaştı. İşte o röportaj:

'Türkiye'nin ilgi çekici olmasının nedeni...'

  • Soru: "Neden Fransa'dan birçok oyuncu Türkiye'ye transfer oluyor?"
  • Cevap: "Para var. 10 yıl önce benim kazandığımdan 4-5 kat daha fazla para alıyor. Ve bu net para. Eskiden İngiltere'ye giderlerdi ama şu anda Türkiye'ye geliyorlar. 2000'de aylık net 90 bin euroyu kazanıyordum. Şu andakiler ise 250 bin, 300 bin, 400 bin ya da daha fazla kazanıyor. Yani Türkiye'nin neden daha ilgi çekici olduğu ortada. Ayrıca Türkiye tesis olarak da üst düzey imkanlara sahip. Antrenman tesisleri, oteller, restoranlar... Bunlara ek olarak beIN Sports'la birlikte yeni bir dönem de başladı. Ben ilk geldiğimde her şey çok daha farklıydı. Antrenman tesisleri eskiydi. Fakat yöneticiler Türk futbolunu geliştirmek için gönüllüler ve bunu da iyi yapıyorlar."
  • Gerçek bir değişim mi var?
  • "İlk geldiğimde statların Fransa'dakiyle alakası yoktu. Ama bugün durum farklı. Aynı zamanda yabancı futbolcuları da iyi şekilde ağırlıyorlar. Ev, özel araba vs. Ve tabii ki taraftarların size olan inanılmaz ilgisini de es geçmemek gerek."

Galatasaray maçında ilginç olay!

  • Gerçekten o kadar etkileyiciler mi?
  • Son Beşiktaş - Galatasaray maçında locadaydım. 25 yaşlarında bir kız ellerini locaya dayadı ve ağlamaya başladı. Beni ilk defa görüyordu. Küçükken beni çok severmiş. İşte Türkiye bu.

Fransa, dünyanın en güzel ülkesi ama...

  • Futbolcuların gelişleri her zaman coşkulu oluyor değil mi?
  • Türkiye'de mantalite farklı. Neymar'ın PSG'de yaşadığına benziyor. Taraftarlar havaalanına geliyor, basın ordusu hazır bulunuyor. Ayrıca transferle ilgili her mali detay açıklanıyor. Dürüstçe söylemem gerekirse ilk geldiğimde ben de biraz korkmuştum. Bugün ise Türkiye'de yaşıyorum. Bir Fransızım, Fransa'yı seviyorum. Dünyanın en güzel ülkesi ama... tatillerde. İstanbul'daki hayat kıyas götürmez. İnsanlar çok sıcakkanlı. Futbolculara inanılmaz saygı gösteriyorlar. Ama aynı zamanda sürekli de takipteyiz. Ne zaman dışarı çıktık, ne zaman içtik haberleri oluyor. Mesela Belhanda eşiyle koşuya çıktığında paparazziler sürekli fotoğraflarını çekmiş.

Clichy'nin ilginç transfer hikayesi!

  • Türkiye'deki Fransız futbolcularla aran nasıl?
  • "Onları pek fazla görmüyorum ama Clichy'yi buraya getiren menajer arkadaşımdı. Gelmeden önce saldırılar olmuştu ve benden onları transfer için ikna etmemi istedi. Benden Türkiye'de yaşadığımı, onların gelişinden memnun olduğumu ve bir çekinceleri olmaması gerektiği yönünde bir video istediler. Ben de yaptım ve gönderdim. Ardından hemen imzaladı. Fakat sonrasında hiç görüşmedik."
  • AJANSSPOR
Senin için hazırladığımız haberler