Ve Ryan Babel istediğini aldı!

21.02.2021 - 22:43 | Son Güncellenme: 22.02.2021 - 11:56

Son dakika Galatasaray transfer haberleri... Galatasaray'da bu sezon 22 maçta görev alan Ryan Babel'in sözleşmesindeki opsiyon devreye girdi. Hollandalı yıldız bir sezon daha sarı kırmızılı formayı giyecek. Ryan Babel, Galatasaray'da ne kadar kazanıyor? Detaylar haberimizde...

Ve Ryan Babel istediğini aldı!

Salim MANAV-AJANSSPOR

Spor Toto Süper Lig'de şampiyonluk mücadelesi veren Galatasaray'da iç transferde Ryan Babel gelişmesi yaşandı. Babel, Galatasaray'da kaç yıl forma giyecek? Detaylar haberde... 

Babel'in kontratındaki madde devreye girdi

Galatasaray'ın Hollandalı futbolcusu Ryan Babel, bu sezon 22 maçta forma giydi ve yeni sözleşmeyi kaptı. Babel'in kontratında, sözleşmesinin 2. yılında 20 maç oynarsa kontratı 1 yıl daha uzar opsiyonu devreye girmiş oldu. 

Bu sezon kaç gol attı?

Hollandalı futbolcu bu sezon 18 Süper Lig, 2 Ziraat Türkiye Kupası ve 3 de Avrupa Ligi maçında oynadı. Toplam 23 maçta 1268 dakika süre aldı ve 4 gol 4 asistlik katkı yaptı. 

Babel'in Galatasaray'a maliyeti ne kadar?

Galatasaray ile Ryan Babel arasında yapılan anlaşmaya göre futbolcuya 2.5 milyon Euro sabit transfer ücreti ödeniyor. Ayrıca futbolcuya 2 milyon Euro net imza parası da ödeneceği resmi olarak açıklanmıştı.

Galatasaray'da o isim başkan adayı olacak mı?

Geçen sezon Ajax'a kiralanmıştı

Babel geçen sezon Hollanda ekibi Ajax'a kiralık olarak göndermişti. Ajax'ta 9 maçta 1 gol 1 asist üreten Babel, kendisiyle yapılan röportajda, "Pandemi dönemine denk geldim ve açıkçası Ajax'ta istediğim gibi işler gitmedi" demişti. 

Yeniden Galatasaray'a döndü

Kiralık sözleşmesi bittikten sonra Galatasaray'a dönen Ryan Babel için, "Kafası Galatasaray'da değil" yorumları yapılsa da durum tam taksine oldu. Babel, "Takıma yardım etmek için buradayım" açıklamasını yaptı ve düzenli olarak maçlar oynamaya başladı. Babel, 1 yıl daha Galatasaray'ın başarısı için ter dökecek.

Senin için hazırladığımız haberler