Ve Skrtel suskunluğunu bozdu: "Belki de bırakmak kolay olan karardı."

11.11.2017 - 17:45 | Son Güncellenme: 11.11.2017 - 17:45

AJANSSPOR- Fenerbahçe ile yaklaşık 1.5 aydır maça çıkmayan Martin Skrtel, dün akşam 2-1 kaybettikleri Ukrayna maçında 90 dakika görev aldı.

Maçın ardından açıklamalarda bulunan deneyimli savunma oyuncusu milli takımı bırakma gibi bir düşüncesinin olmadığını dile getirdi.

Ülkesini temsil etmenin her futbolcunun en büyük hayali olduğunu savunan Skrtel, "Bırakmak zor çünkü kariyerimin en önemli anlarını bu forma altında yaşadım. Daha iyi hissettiğim zamanları hatırlamıyorum. Yıllar geçiyor ve artık vücudum da farklı reaksiyonlar veriyor. Ama ne olursa olsun sağlığım el verdiği sürece bu takımın önemli bir parçası olacağımı düşünüyorum. Hocamla konuştuk ve devam etme yönünde bir karar verdim. Ama dediğim gibi her şey sağlığıma ve formuma bağlı" ifadelerini kullandı.

Fenerbahçe'nin yıldızı bu kararı almak için neden bir ay beklediğini is şu sözlerle açıkladı: "İskoçya ve Malta maçlarından sonra her şey çok tazeydi. O sıcaklıkla bir karar vermek istemedim. Eşimle ve ailemle konuşmak istedim. Belki de bırakmak kolay olan karardı. Benim için zor olacaktı. Hala bu takım için bir şeyler verebileceğimi hissettim."

"Hedefin EURO2020 mi?" sorusunu da cevaplayan Skrtel, "Göreceğiz. Her şey daha yeni başlıyor. Hala turnuvaya uzağız. Şimdi başlayacağımız hazırlıklarla o turnuvada yer alacağımızı düşünüyorum" diye konuştu.

32 yaşındaki oyuncu son olarak milli takımdaki partneri Jan Durica'nın milli takım kariyerini sonlandırmasıyla ilgili konuştu: "Onunla 2004'ten bu yana beraber oynuyoruz. Ben ve bütün takım onu özleyeceğiz. Bundan sonraki kariyerinde başarılar dilemekten başka elimizden gelen bir şey yok. Benim haricimde Skriniar, Stetina, Shatka, Ninaj gibi isimler var. Norveç maçı benim için duygusal bir maç olacak çünkü uzun süredir onunla birlikte oynuyordum. Bu milli takım için çok şeyler yaptı.

Senin için hazırladığımız haberler